reklama
 
reklama

Arašidové kolieska s nutellovým krémom

Pridal/a melisa

Výborné vianočné pečivo:))

Arašidové kolieska s nutellovým krémom - recept
Výnos
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Cesto:
480gramovhladká múka špeciál
150gramovpráškový cukor
280gramovmaslo
2kusyžĺtok
  citrónová kôra
Krém:
250gramovmaslo
200gramovNutella čokoládová
1polievková lyžicaholandské kakao
  práškový cukor
Dokončenie:
200gramovarašidy nesolené
200gramovtmavá čokoládová poleva

Inštrukcie

Cesto: 

Do misy preosejeme hladkú múku s práškovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo (Heru), žĺtky, strúhanú citrónovú kôru a zamiesime hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky, môže byť aj dlhšie.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a okrúhlou formičkou, priemer 5 cm vykrajujeme kolieska, v strede vykrojíme dierku menším kolieskom a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180°C asi 7 minút. Treba sledovať, aby sa nespálili. Necháme na rovnej ploche vychladnúť. Ja som mala 2 veľké plechy.

Krém: 

Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridáme Nutellu rovnakej teploty, kakao a podľa chuti práškový cukor (nemusí byť).

Kolieska spájame s nutellovým krémom, pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Na vrchné koliesko tiež ozdobne nanesieme krém a vrch namočíme do sekaných arašidov. Dáme do chladu.

Po stuhnutí vrchné koliesko s arašidmi namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy. Počas tuhnutia ešte posypeme posekanými arašidmi. Ja som ich dala do mikroténového vrecka a pomocou tĺčika na mäso som ich podrvila. Dáme stuhnúť do chladu.

Kolieska pečieme asi s týždňovým predstihom, aby zmäkli. Sú výborné! Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.