Anglické košíčky

Popis

Trvanlivé voňavé pečivo s netradičnou plnkou.

Anglické košíčky - recept

Zhrnutie

Výnos
ks
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

600gramovhl. múka (cesto)
400gramovMaslo alebo margarín (cesto)
200gramovpráškový cukor (cesto)
4kusyžltka (cesto)
1kusvanilkový cukor (cesto)
citr.kôra (cesto)
150gramovhrozienka (plnka)
150gramovsušené brusnice (plnka)
100gramovkandizovanej pomarancovej kory(mozeme pouzit aj cerstvu) (plnka)
akékoľvek sušené ovocie (plnka)
2kusyjablka (plnka)
125gramovmaslo (plnka)
2decilitrerum (plnka)
1čajová lyžičkaškorica (plnka)
perníkové korenie - badián, klinčeky, aníz, karmadon (plnka)

Inštrukcie

Najskôr si pripravíme plnku. Do hrnca dáme všetky suroviny (jablká postrúhame, väčšie kúsky sušeného ovocia pokrájame) a dusíme na na najnižšej teplote, akú sporák dá, asi 25 min prikryté za občasného premiešania . Na konci, keď sa rum odparí, treba dať väčší pozor, aby plnka neprihorela. Necháme vychladnúť. Ja si obvykle robím plnku deň vopred.

Potom zamiesime cesto zo všetkých surovín na to určených, dáme do chladu odpočinúť na pár hodín. Z rozvaľkaného cesta vykrojíme rovnaký počet koliesok a hviezdičiek. Kolieska vložíme do formičky na košíčky, na to dáme za lyžičku plnky, priklopíme hviezdičkou a dobre popritláčame k okrajom koliesok. Potrieme vajíčkom a upečieme. Cesto je dosť mastné, keď je dobre upečené a vychladnuté, dá sa vyklopiť aj bez vymastenia formičky. (Kto si neverí, môže použiť spray).

Košíčky vydržia dlho aj bez chladničky, ale u nás sa po nich vždy len zapráši, takže neviem presne, koľko týždňov by  ostali konzumovateľné.Úsmev

Tento recept doniesla dcéra zo študijného pobytu v Anglicku, preto ho u nás voláme "anglické košíčky", Angličania tomu hovoria mincemeat pies.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ochutnal som, boli super

Mňam.

 

Tak nezabudla si, ďakujem vyskúšam, maj sa krásne ☺

Som rada, že koláčiky, ktoré pokladám za "rodinné striebro", chutili. Úsmev

luhli, košíčky boli báječné,TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam tá chuť a vôňa... bolo úžasné, ako si hneď zareagovala, že nám dáš recept...."rodinné striebro" keď nám tak chutia...a nesklamala si, nie každá to dokážeÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceSrdcestretko bolo fajn, len ja som ho musela nečakane opustiť...ešte raz ďakujemeKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnko

Ďakujem, moja, za milé slová!  Čo sa týka poskytnutia toho receptu: cítim sa vďačná a zaviazaná mnohým zienkam (aj mužom) z tohto portálu, ktorí sa nezištne delia so svojimi skúsenosťami a od ktorých som sa naučila veľa z toho, čo viem o pečení a zdobení toriet, takže tento recept je len malá splátka...Bozkávam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.