reklama

Recept Rigo Jancsi


reklama

Ahojte šikulky, nepoznáte náhodov zákusok Rigo Jancsi? Hladam recept.Budem veľmi vďačná ak poradíte.Dik. Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Adelocka nasla som toto:

Suroviny:
Cesto:
7 vajec,
250 g práškového cukru,
120 g polohrubej múky,
70 g preosiateho kakaa,
50 g pomletých lúpaných arašidov,
1 vanilkový cukor,
štipka soli

Plnka:
750 ml sladkej smotany na šľahanie,
150 g práškového cukru,
150 g preosiateho kakaa

Poleva:
150 g kvalitnej 70%-nej čokolády,
100 g masla

Postup
Vajcia rozdelíme na žltky a bielky. Ku žltkom pridáme cukor a elektrickým šľahačom šľaháme asi 15 minút, kým je masa takmer biela a steká zo šľahača v prúžkoch späť do nádoby. Pridáme preosiatu múku s kakaom a vanilkový cukor a zapracujeme do žltkovej masy. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme ich do tuha. Bielky opatrne vmiešame do cesta a postupne vmiešame aj pomleté arašidy. Rozovieraciu tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do formy cesto. Niekoľkokrát klepneme tortovou formou o pracovnú dosku a kedže cesto má takmer tekutú konzistenciu, rozleje sa vo forme rovnomerne. Vložíme tortu do trúby predohriatej na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Pichnutím kovovej ihlice do cesta zistíme, či je torta upečená a vyberieme ju. Rozovrieme sponu na forme a ak sú suché aj boky torty, je správne upečená. Zosunieme ju na podnos a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme šľahačku s cukrom do tuha a vmiešame preosiate kakao. Prikryjeme potravinovou foliou a vložíme do chladničky. Ostrým nožom prekrojíme korpus vodorovne na polovicu. Spodok korpusu natrieme šľahačkou a špachtľou plnku rovnomerne uhladíme. Prikryjeme vrchným dielom a vložíme do chladničky. Do misy nalámeme čokoládu, pridáme maslo a za stáleho miešania necháme nad parou rozpustiť. Po rozpustení čokolády polevu ešte ručným šľahačom poriadne prešľaháme. Po jej čiastočnom vychladnutí natrieme povrch a boky torty 1. vrstvou polevy a dáme stuhnúť do chladničky. Tento postup vrstvenia opakujeme do spotrebovania polevy až vytvoríme na torte pevnejšiu vrstvu čokolády. Napokon ostrým nožom namočeným do horúcej vody nakrájame tortu na väčšie kocky. Táto torta je dosť náročná na prípravu, ale konečný výsledok je fantastický a stojí za vynaloženú námahu.

Poznámka
Zdroj: recept mám od cukrára z reštaurácie Gundel v Budapešti. Rigo Jancsi bol preslávený a pekný mladý cigánsky primáš v Budapešti. Zaľúbila sa do neho vydatá kontesa. Opustila manžela a svoje deti. Ušla s cigánskym primášom do Paríža, kde ju opustil k vôli inej žene on. Tento škandál prebehol celým svetom v 30.-tych rokoch minulého storočia. Ajhľa, a cukrári sa chopili tejto smutnej romance a zvečnili osudový príbeh lásky v tejto sladkej torte, ktorá je "čierna" ako cigánsky primáš.

Veľmi pekne ďakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Byva to aj hnede s bielým, čo asi može byt to biele? Je to veľmi chutné a lahodné.

sio, Pi, 09. 09. 2011 - 15:00

recept na Rigó jancsi:250g pr.cukru,140g masla vymiešame ,pridáme6 žĺtkov,2 pl.lyžice kakaa,250g hl.múky,1/2 lyžice sódybikarbóny a toľko mlieka aby sa to dalo vymiešať,nakoniec pridáme sneh z bielkov a upečieme.Cesto potrieme marhuľovým džemom a na to dáme krém:6 bielkov,400g pr.cukru šľaháme nad parou do tuha(asi 20min.),natrieme na cesto a polejeme čoko polevou:150gpr.cukru,5 PL.silnej zalievanej kávy,5pl.kakaa,150g masla,povaríme a keď je už len vlažné nalejeme na vrch.Tento zákusok zbožňujem.

krasny pribeh Úsmev este som ho nikdy nepocula.. a kolacik isto vyskusam..

inus, Ut, 20. 09. 2011 - 23:51

zaujimave..... davam do poradovnika na vyskusanie....

mika727, St, 21. 09. 2011 - 16:05

VYSKUŠANÉÉÉ ...hodnotenie : 1 plus
super, pre štvorčlennu rodinu na pol dňa :)))

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama