reklama

Recept na vysmážané keksy

evavra , 29. 11. 2011 - 13:42

reklama

Ahojte, našla som po mame kovové formičky motýľa a kruhu, ktoré sa našraubujú na kovovú rúčku. Pamätám sa z detstva, že sme ich máčali do nejakého cesta a vkladali do oleja, vysmážali. Smútok Potom sa posypávali cukrom. Nemáte niekto recept na to cesto??? Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

aj ja to mam, a tiez to nevyuzivam, lebo nemam recept... co si pamatam, tak to cesto bolo take huste, ako palacinkove...

jeeej aj my sme to mali ja mam pocit ze tam slo klasicke palacinkove cesto len trosku tuhsie Úsmev aj mne to velmi chutilo aj ked je to dost kaloricke Úsmev

jankaso, Ut, 29. 11. 2011 - 15:14

hej,hej my sme to robili ako slané pečivo. Forma musí byť nahriata namočíme do palacinkového cesta tak, aby cesto nepresiahlo horný okraj formy a pekne sa zosúvalo dole. Musíme to oprášiť.

verus, Ut, 29. 11. 2011 - 15:31

Môj recept: ja som ich robila, ale už dávno a boli vynikajúce.
-20dkg hladkej múky
-2,5dl mlieka
-3vajcia
-štipka soli
Všetko sa dobre vyšľahá.
Do panvice si dáme zohriať olej, keď je dobre rozpálený
namočíme doň formu, aby sa tiež rozpálila a potom ju
ponoríme do cesta aby nepresiahlo horný okraj a znovu do oleja usmažiť.Keď je ružová
(usmažená)trochu na ňu klepneme-aby smaženka odpadla.
Horúcu posypeme práškovým cukrom zmiešaním z vanilkovým.
Tento postup stále opakujeme.
Dúfam, že sa podaria. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Dakuuuujem krasne, zajtra vyskusam... a dam vediet ako to dopadlo :)

mery 24, Ut, 29. 11. 2011 - 16:39

je to take iste cesto ako na palacinky s tym rozdielom ze si ho mozes urobit bud slane alebo sladke alebo cili podla chuti

Idi, Ut, 29. 11. 2011 - 19:33

Jééé,to aj ja mám. Strašne dávno som to nerobila, ale pamätám sa ako sa torobilo. Aj ja som robila hustejšie palacinkové cesto, trochu nechať oddýchnúť a výsmážať, ako tu opísali. To železo ale nesmie byť ani príliš horúci, lebo mže spadnť cesto predčasne, ako vložíš do oleja. Moja skúsenosť. Nech sa darí :)

selenka, Ut, 29. 11. 2011 - 20:03

super Úsmev ja som to nasla v maminom sufliku a ani si nepamatam, ci sme to niekedy pouzivali, aj som rozmyslala na co to asi je Úsmev

viera, St, 30. 11. 2011 - 01:38

aj moja mamka to mala, aj sme to kedysi vypekali, ale recept sa nám tiež stratil. Používala som husté palacinkové, ale nie vždy sa mi zadarilo. Pár krát som to šľahla do kúta...ale chyba bola asi v tom, že som to poriadne nerozpálila...
Vďaka za recept, tiež vyskúšam, ak nájdem tie formičky.

my sme tento recept robili aj na slano, nenamacalo sa to do cukru ale sa to prisolilo trosicku

taaak dnes som vyskusala recept, je skvely, len mne by stacila 1/3 z tej davky, lebo som nesla dorobiť... su krehucke, fajnucke, pridávam aj foto

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama