reklama

pusinky

inusau , 25. 04. 2016 - 08:09

reklama

Ahojte, potrebujem urobiť tortu s ozdobenú pusinkami... skúsila som ich urobiť skôr tak na skúšku. Keď boli vysušené boli krásne. No dnes som ich pozrela a sú lepkavé a ťahavé Smútok

Môžete mi prosím pomôcť s nejakým overeným receptom? Takto by mala torta vyzarať ako na obrázku... Ďakujem Kvietok


reklama


reklama

Katie, Po, 25. 04. 2016 - 11:12

Málo cukru si dala, preto sa začali lepiť, ja dávam na jeden bielok 50-80g práškový cukor, záleží od veľkosti vajec. Prešľahám nad parou, pena musí byť tuhá a hladká a potom striekam na plech a suším v rúre na nízkej teplote aj hodinu.

inusau, Po, 25. 04. 2016 - 13:08

No ja som dala na 2 bielka 4PL cukru a 1KL vanilkového extraktu... a sušila som 2,5hod pri 70°C... potom som rúru vypla a nechala tam pusinky úplne vychladnúť... 

Katie, Po, 25. 04. 2016 - 15:13

No ako hovorím, málo cukru. 1PL cukru je cca 20 gramov, čiže si dala na dve bielka 80gramov a ja toľko dávam na jedno ak je veľkosť M.

inusau, Po, 25. 04. 2016 - 17:54

aha... tak skúsim teraz z 1 bielka čo to urobí, aby som už potom išla na istotu... a doba sušenia 2,5 hod na 70°C nie je veľa?.... a ďakujem Bozkávam

Katie, Ut, 26. 04. 2016 - 11:59

ja som už sušila aj na 100 stupňov a hodinu, ale to záleží aj na rúre, aby nezačali hnednúť pusinky...držím palce :)

Sausen, So, 30. 04. 2016 - 17:53

staci vyslahat susene bielka nastriekat na papier a nechat vysusit a hotovo ;0)mozu sa aj farbit

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama