Prvá torta s vašou pomocou
Pozrite si aj
Tak takto presne som sa sem dostala aj ja, a sedela som tu tri mesiace
NO k tvojej otázke, to že sa ti trhala, to bolo asi preto že si to na tenko vyváľkala. Na marcipán zo sušeného mlieka treba väčšiu hrúbku, cca 0,5cm. A prečo tam boli bublinky?? Toto sa mne nestalo, ale možno že nebola dostatočne vypracovaná, a keď si ju nechala stáť, dala si ju pod fóliu ale do sáčku???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bol vyvaľkaný asi na 3ml by som povedala a nechala som ho len v miske, v ktorej som ho vypracovala... Je vhodné ho nechať odstáť v sáčku? ja som ho tak nechala lebo som potrebovala robiť niečo medzi tým...
ďakujem :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite nabudúce treba vyvaľkať na hrubšie cca 0,5cm. Tento recept som ešte nevidela, ale odporúčam ten čo je trocha nižšie , kde sa pridáva kukuričný sirup, hmota je elastickejšia, dobre sa s ňou pracuje. Ja tam ten olej nedávam. Ak sa bojíš koľko vody, tak si daj do väčšj misky vodu a stále iba namoč ruky, premiešaj poriadne mlieko, curok a ten sirup, a zasa namačaj ruky, až to bude mať dobrú konzistenciu, ak sa to lepí, podsypávaj to solamylom. A ak ho necháš dlhšie ako 5 minút daj ho do sáčku, alebo pod fóliu.
Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to je nižšie spomínané cesto na dvojfarebné kocky... už sa teším na ďalšiu príležitosť piecť :)
ďakujem krásne, veľmi ste ma dnes večer povzbudili :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Marcipán, asi každý, na vzduchu tvrdne. Niektorý super rýchlo. Takže určite hneď s ním do sáčku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno bolo treba pridať ešte pár kvapiek vody. Vyskúšaj tento recept, mne sa osvedčil najviac pri doma robených hmotách. 20 dkg suš.mlieka, 20dkg pr.cukru 3-4 lyžičky oleja, 3-4 lyžice pšeničného sirupu ( môže byť aj med, 30-50 ml teplej vody. Vodu treba pridávať postupne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rozmýšlala som aj nad takýto receptom len som tu niekde potom čítala, že s vodou treba opatrne, tak som sa trocha zľakla a na prvýkrát som volila niečo také, aby som aspon zistila akú má mať hmota konzistenciu. Ďakujem za recept aj za odpoveď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jj, na mliečny marcipán sa myslím používa iná hmota ako tá, ktorou poťahujeme koláčik zvaný Dvojfarebné kocky....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno! presne ten recept som použila, lebo ho robí teta na koláčiky a veľmi mi chutil a povedala som si, že keď to zvládla ona, tak to zvládnem aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý večer milé šikovnice

(vážne, čítala som aj do 3 rána, skoro som nešla spať...) Ešte pred mesiacom by som všetkých okolo seba presviedčala, že exituje iba jeden druh marcipánu (ha-ha). Veľmi ste mi pomohli a veľmi ďakujem.
Tak ešte raz ďakujem za všetky rady, ktoré som si prečítala aj za tie, ktoré si prečítam

Nejaký ten piatok čítam toto fórum a veeeľmi sa mi tu páči
Doma pečiem celkom rada tak som si vymyslela letilkovú tortičku pre moju kamarátku. Keď som tak hľadala, dostala som sa na túto stránku a ž som neodišla
Aby som sa dostala k torte... Robila som čokoládovú plnku od llenka6 a veľmi za ňu ďakujem, je skvelá! Keďže som sa dočítala, že je lepšie spraviť pod lentiky nejaký ten poťah, rozhodla som sa, že to skúsim prvýkrát v živote. Robila som podľa receptu: 20 dkg cera, 20 dkg práškového cukru a 15 dkg sušeného mlieka (použila som modré Laktino, tiež rada, za ktorú ďakujem). A tu prichádza moja otázka, keď som robila poťahovku, zdalo sa mi všetko OK, nechala som ju chvíľku (do pol hodiny) postáť v kuchyni. Keď som ju vaľkala, robili sa mi bublinky (to sa stáva, že?) a keď som to už malá vyvaľkané, išla som to dať na tortu a začala sa mi trhať - prosím, prečo? Dala som na to tie lentilky, takže to nebolo vidno ale predsa, to sa nemá stávať! Inak tortička mala úspech, čomu sa teším