Problém z Mliečnym marcipánom
Pozrite si aj
Podla mna by si mala pridať trošku vody, ja robím podla tohto receptu a je super:
20 dkg sušeného mlieka, 20 dkg pr. cukru, 3-4 lyžičky oleja, 3-4 lyžice pšeničného sirupu ( môže byť aj med) 30-50 ml teplej vody. Vodu treba pridávať po troške.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,ja som minule tiez robila podla receptu kurka69,a je vyborny a chutovo mnaaaam,skus tento
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím 5L pr. cukor, 6L mlieko suš., bielok, voda ak je redší pridať suš. mlieko nie cukor olejový sa mi zvykol praskať a tento nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ja som tiež niekedy robila mliečny marcipán. Ale mne sa drobilo keď som nedala pšeničny sirup ale len med. Keď som pridala sirup tak to bolo pekne elasticke.
Recept: 150 g sušeného mlieka, 300 g praškoveho cukru ( považský), lyžička mandľovej arómy, lyžica vody, a lyžica pšeničného sirupu. Miesiť a cca 2 až 3 -krát treba namočiť ruky do vody a zasa miešať. Preto som sa na to vykašlala lebo z toho miesenia som mala svalovicu prešla som na K2, a teraz na smartflex velvet a nepoznam nič lepšie, neviem ako som bez nej mohla žiť
držim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim pomer 2 diely pr. cukru 1 diel plnotucneho suseneho mlieka, 1PL glukozy/glukopur/kupis v lekarni a vody tolko aby sa to spojilo...som spokojna od glukozy je plastickejsi :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robím z rovnakého pomeru mlieka a cukru,s olejom a glukózou,alebo sirupom,môže byť aj med,ale potom nie je až tak elastická a trošičkou teplej vody.Keď som ju mala suchšiu,tak som nepridávala veľa vody,len si navlhčila ruky a prepracovala,Ak bola ešte stále suchšia,tak som opakovala postup,kým nebola akurát.Ak je naopak redšia pridávam rovnaký diel cukru a sušeného mlieka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
recepty vyskúšaj ako ti radia kočky,ale diabetická varianta to nebude
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za odpovede. :) Zajtra ide priateľ do Bratislava tak som mu kázala nech mi prinesie ten pšeničný sirup, ktorý mimochodom on ako diabetik tiež môže takže je to v pohode. :) A prečo nie diabetická varianta? Myslím že by to šlo, len akurát bude tam trošku toho cukru menej keďže diabetický cukor je sladší. Aj tento marcipán čo som spomínala že som robila tak tiež som ho robila diabetický a žiadny problém tam nebol dalo som 3x menej cukru kedže používam cukor ktorý je 4x sladší ako normálny. Dala som menej vody a bolo to fajn, len akurát problém bol v tom že sa lámal. :/ Takže aj tuto by som to poriešila tak že keď je tam voda podľa potreby tak tu jej bude o niečo menej alebo vôbec ak nebude treba keďže tam toho cukru nebude tak veľa. Dúfam že sa mi s toho niečo podarí. :) Ďakujem ešte raz za vaše rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čo definuješ ako diabetický cukor? keď obsahuje aj cukor k tomu pridáš ešte pšeničný sirup a sušené mlieko hm čo si myslíš jaký to bude mať glykemický index ???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak,ak to má byť dia,žiadny cukor,len diabetický a ten je sypký,z toho to nepôjde,pšeničný sirup je síce vhodný,ale keďže je to hustý sirup,tak koncentrácia cukru je veľmi vysoká a tým sa zvyšuje GI,pre diabetikov poťah nieje taký,aby bol vhodný v rámci dia diéty,potom len poleva z dia čokoládou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alebo ešte mi písal že jedna pani mu povedala že je tam dobré dať aj sirup z agáve. S tým ste neskúšali nikto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj kurka69, prosím Ťa ten olej, to sú polievkové lyžice, alebo čajové lyžičky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, su to čajové lyžičky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niekedy skusim aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, prvý krát som sa snažila robiť marcipán.Začalo som mliečnym lebo ho potrebujem pre diabetika tak som počula že tento sa dá prerobiť na diabetický.Môj recept je: sušené mlieko, solamyl, práškový cukor, cera, bielok. Dal si mi dobre vymiesiť aj všetko len keď som ho valkala tak sa mi lámal a keď som ho chcela dať na tortu tak sa tiež lámal. Neviete mi poradiť čo by som tam mohla dať na to aby sa mi to nelámalo a bola s toho dobrá modelovacia hmota?