reklama

Problem s varnou


reklama

Prosim Vas zienky mojeÚsmev potrebujem pomoc. V potahovani som uplny amater , zajtra mam vsak potahovat pre mna dost dolezitu tortu varnou , ked som si ju minule skusala doma pripravit mala som dva problemi. Ked som pridala muku tak sa mi hmota skoro hned zacala oddelovat od stien , ako dlho som ju potom mala nechat este vo vare alebo som ju mala uz hned vziat prec zo sporaka. Dalsi problem bol ten ked som ju uz ako chladnu chcela zmiesat pekne z cukrom..akosi sa mi to nedarilo.Plačem Plačem ..potom bola cela nejaka divna a tak letela cela do kosa...pomozte mi..a este by som rada vediet kedy mam do nej pridat farbivo.Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj, ja som tiež len amatér, ale varnu musíš odpaľovať veľmi krátko. a keď dávaš cukor, tak je dlho taká divná, ako píšeš, ona potom tak zjemnie. Ja som ju minule mala veľmi riedku.... zle sa mi s ňou robilo. Vyskúšaj radšej MMF s tým sa robí lepšie... A k tomu farbeniu.... ak chceš len jednu farbu pridaj na začiatku, ale ak chceš viac farieb, tak si zafarbi potom po kúsoch, aké potrebuješ.... Ja som varnu robila naposledy, nebola som spokojná... dúfam, že som trošku pomohlaÚsmev

Tu farbu mozem postupne zapracovat aj do uz chladnej hmoty?..no ono to musi zajtzra dopadnut dobre..Ja doma nemam suroviny na MMF ,som z dediny a zajtra uz nestiham ist do mesta to vsetko nakupit...ja to uz vidim ze to budu nervy. Mlčím ale ten postup lucka 2 je super...zajtra dam vediet ako to dopadlo..och tak som sa nebala asi ani ked som sla rodit.. Veľký úsmev Veľký úsmev

mirka, treba davat pozor na maslo aj vodu, ked ho das trosku viac, tak hmota je potom mastnejsia a potrebuje viac cukru, no a potom sa ti uz moze trusit(pri potahovani lamat). tiez zalezi velmi na znacke cukru. jednoznacne je najlepsi povazsky (modry obal). vtedy je hmota pekne vlacna. neboj, hlavne nebud nervozna pri robotke, lebo vtedy sa narobia najviac sarapaty. drzim palce.Slnko

no dufam..ja sa asi najviac bojim toho odpalovania a nervozity.. Mlčím ..zienky moje len bude zajtra doobeda za pocitacoim nech vas mam hned po ruke Veľký úsmev ....takze si mam dat pozor na maslo..a ma to byt normalne klasicke masielko?

ano jednoznacne kravske maslo. ked budes odpalovat, nenechaj to dlho na sporaku. akonahle sa zacne oddelovat od stien, tak mozno šest krat pomiesaj a sup doleÚsmev a ked uz ... skus si pripravit suroviny tak, ze urobis hmotu 2x. akoze jedna je na skusku a druha naozajMrkám , uvidis, ze sa ti to vydari.Slnko
a farby predpokladam, ze mas praskove. ak ano, tak ich zried mozno neviditelnou kvapkou vody, aby si si velmi nezriedila hmotu. ale inac treba tak farbit ako pise blanche335.

a este jeden dotaz...ma sa torta teda korpus niecim natriet aby na nom varna drzala?? a ked ano tak cim...

no ja som totalny amater..ako si vlastne zhotovým ten maslový krem?

Sisja, Ut, 27. 07. 2010 - 10:28

Ja som robila s varnou jednu tortu, chuťovo je ok, mne chutí viac ako MMF, aj keď s ním sa naozaj robí oveľa lepšie, daj si pozor na to, akú plnku pod varnu dáš, ja som mala pudingovú a po 2 dňoch mi boky zliezli dolu, našťastie to bol len pokus pre nás, najlepšie je čisté maslo s cukrom. A super sa farbí. Ja som tiež študovala o nej veľa, kým som sa do toho pustila. POzri aj na www.dortomania.cz je toho o varne veľa popísaného, mne to veľmi pomohlo.Slnko

Sisja, Ut, 27. 07. 2010 - 12:18

Ja som robila podľa Bohuša http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/poznate-marcipan-varna V mojom albume je to "ružová". POdľa mňa je ten marcipán dosť mäkký ale potiahnuť sa s ním dá celkom dobre, vaľkala som tuším na solamyle. Najlepšie sa mi robí z MMF, aj keď mne vôbec nechutí, keď potrebujem farebný, robím salkový, s ním som absolútne spokojná je pevnejší, než varna, treba len skúšať Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama