reklama

problém s práškom na krajky SWEET LACE


reklama

Dobrý večer, dievčatá,
chcela by som poprosiť o radu. Konečne po 2 mesiacoch som sa odhodlala robiť krajku sugarveil rose. Rozmiešala som si 100g prášku Sweet Lace a 50g vody, rozmixovala 3 minúty podľa návodu. Prvý pokus nevyšiel. Vôbec som nemusela na to čakať, kým to zaschne, pretože ako som hmotu rozotrela po krajke, po krátkej chvíli sa hmota na drobných plôškach "pozlievala", a predtým pekne kopírovaný vzor krajky sa pokazil. Pri druhom pokuse som dala o 5g vody menej,no výsledok rovnaký. Neviem, kde robím chybu Plačem . Ak má niekto rovnakú skúsenosť, ako ste si prosím poradili?
Už som pokukávala von oknom.... celkom sa krotím a hovorím si :trpezlivosť Jágo ( to je ten papagáj z kresleného Aladina) Váľam sa od smiechu po podlahe Ináč by už léééétela...

Pozrite si aj


reklama


reklama

Udělals chybu asi v poměru,máš rozdělat 56 mll vody a 4 lžičky práškové hmoty,to je asi 42gramů.promíchat a přidat jednu lžičku tekutého přípravku.Mělas to moc husté.. Slnko Zkus znovu Slnko,mělo by to být celkem asi 100gramů Áno.Je z toho víc krajek,ne jen jedna.Suším v troubě asi 13 minut na 80stupňů. Torta

Jarka,nerozumiem prosím že "pridať tekutého prípravku" to myslíš ktorého? Toho hustejšieho, čo mi zostalo?

zoliman, St, 16. 07. 2014 - 23:58

tatjana1,robil som tiež krajky Sweet Lace z prášku a podľa návodu...všetko bolo super...15 min som nechal sušit v rúre na 100c a potom nechal vonku na vzduchu 5-6h a vyšlo pekne...jediné čo som zmenil,že som nastriekal-natrel silikonku jemnučko olejom a prebytok som strel servítkou..a famtasticky vyšla von....treba asi skúšat no a trpezlivosti nikdy nie je dost...nech sa darí Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno

Momentálne sa suší, zajtra uvidím, čo z toho bude.... Ďakujem Vám krásne, že ste sa podelili s Vašimi skúsenosťami. Asi ma najviac napálilo, že na videách to vyzerá šup-šup, trochu vyšľahanej hmoty sprava doľava, zľava doprava a hotovo. U mňa nie dobrý, u mňa na nervy Smútok . Zase sa mi potvrdilo : čo vyzerá jednoducho, chce to majtra Mrkám

Ahojte, moja krajková odysea skončila ráno v koši. Problém v prvom rade s tým, že vzorka mi "vypadávala" v takých drobných dierkach. Keď by som sa pokúsila to opísať: rozotieraná hmota sa na miestach aj po niekoľkonásobnom pretierní oddelila a vytvorila dierku vo vzore, ale tam, kde mala byť sieťka. Tak som nad tým rozmýšľala, či to nebude aj typom krajky ku krajke typu sugarveil asi treba používať aj hmotu magic decor a nie Sweet lace. Možno tá je zostavená na krajky, ktoré produkuje iný výrobca ?????? A či ináč????? Ak vie niekto, poprosím o názor.

Tatjana,, asi máš pravdu, neni krajka ako krajka,, niektore krajky maju inu kvalitu, sú tvrdšie a maju hlbší vzor,,, treba ich natierať na dvakrat,, natrieť raz -trocha zasušiť a pretrieť ešte raz, lepšie sa vyberaju a nerobia sa dierky,,,ale si dobre pozri recept na to prášku,,,gramaž je aj na vodu,,,, nie na mililitre Úsmev
http://www.peciem.sk/peciem/eshop/27-1-Tvorba-JEDLYCH-KRAJOK/0/5/1469-P…

Maria285, všetko som vážila, aj prášok ( 100g), aj vodu (50g) ako je v návode. Až pred chvíľou som pochopila, čítam návody ostatných prípravkov na jedlé krajky, že jarkakucer uvádzala postup na Sugar Dress - tam je uvedený návod, ktorý mi radila aj so spomínaným prípravkom http://www.cukrarskepotrebybb.sk/cukrarske-potreby/suroviny/hmota-jedla… a mne sa nedari
http://www.cukrarskepotrebybb.sk/cukrarske-potreby/suroviny/hmota-jedla…
Keď som čítala originál návod, Taliani uvádzajú gramy aj k prášku aj k vode, ale v prekladovom návode je uvedené na 100 g prášku 80 ml vody.
Ráno som sa snažila vylúpnuť krátku krajku zo série sweet formičiek (sušila som ju aj v rúre) a zistila som, že zo spodnej strany je celá dierkovaná ako od červotoča Veľký úsmev . Som naštvaná a je mi zároveň smiešne. Kopec bordelu v kuchyni po mojom experimentovaní a min. 7 eur v koši Smútok .
A rozmýšľam ktorí soudruzi udělali chybu ? Veľký úsmev

Aj ked je toto starsia tema, dovolte, aby som aj ja napisala svoje skusenosti s praskom Sweet Lace. Pouzivam aj Magic decor aj Sweet Lace. Sweet Lace prasok je trosku narocnejsi na pracu, pretoze je najlepsie, ak sa krajka susi na vzduchu a je hakliva na vlhkost v miestnosti, na pocasie....atd :) ale verte mi, VZDY mi krajka vysla!!! Pouzivam postup podla navodu na obale http://www.peciem.sk/peciem/eshop/0/3/5/1997-Prasok-Sweet-Lace-200-g. Akukolvek krajku vzdy pred pouzitim (nie moc hlboky vzor, potom krajka dlho schne, tam pouzivam Magic Decor) poriadne umyjem s jarovou vodou, vysusim, aby sa odmastila a natriem na nu zarobenu zmes (ak sa Vam zda riedka, kludne odoberte trosicku vody, aby sa lepsie zmes natierala). Ak sa aj napriek odmasteniu zmes v niektorych castiach zlieva, nevadi, necham ju chvilu v krajke "stuhnut" a potom s nozikom opat upravim chybajuce casti krajky. Vtedy je zmes lepkavejsia, lepsie drzi na krajke. Necham cca 5 hodin schnut na vzduchu pri izbovej teplote (ziadna komora, chladnicka ... a podobne vlhke miestnosti) a krajka je paraaaaaadna! Mrkám Pohoda

Ivanichta, úprimne ma teší, že sa Ti s touto zmesou robí dobre. Napriek tomu, že som dodržala postup pri niekoľkých pokusoch, milá hmota skončila oblúkom v smetnom koši. Pre mňa táto hmota určite !!! 13 eur v smetnom koši Plačem . Výsledok s Magic Decor mám v albume ako dôkaz, že sa mi práca podarila. Mrkám Úsmev Úsmev Úsmev .

Zdravim chcem sa spytat :) Ja tiez idem dnes poprvy krat pracovar so Sweet lace a chxem sa spytat, mam iba jednu krajku. Co zo zvyskom hmoty ktora sa zamiesa? Ci pomer 100g+50g vody je len na jednu cipku? Dakujem :)
Ak robím na 1 tortu krajku,tak si rozrobím len 50g prášku MAGIC LACE s 40 ml 40 stup. C vody. Zákeží koľko krajky a akej širokej robíš. Tiež hĺbka vzoru má vplyv na spotrebu rozrobenej zmesi.
jankaso, Št, 28. 07. 2016 - 23:16

Moja skúsenosť prekvapivo veľmi dobrá . Hmotu som spravila podľa návodu a asi po 12 hodinách krásne sa vylúpla z formy. Zvyšok hmoty som dala do skleničky od džemu a spravila novú krajku. Práca trocu zdlhavá ale hlavne nič nevyšlo navnivoč.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama