pravý marcipán
Pozrite si aj
robi sa s nim ovela horsie, nie je elasticky. ale chuti vynikajuco, takze ak si niekto pyta pravy a neodmietnes ho s tym ze to nerobis, tak to odporucam nenahradit prichutovym, lebo to nemas sancu oklamat.
ak sa rozhodnes pre pravy tak potom odporucam pridat niektory z nasldujucich produktov do hmoty na ziskanie elasticity:
http://www.cakedecorations.eu/cakedesign/eshop/11-1-Hmoty-Suroviny/0/5/…
http://www.cakedecorations.eu/cakedesign/eshop/11-1-Hmoty-Suroviny/0/5/…
daj vediet ako sa darilo :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som s pravym potahovala uz viackrat a nemala som problem, len som ho vyvalkala nahrubsie aby sa netrhal a nic som do neho nepridavala. Vobec nie je podla mna potrebne do neho nieco pridavat aby bol elasticky, zbytocne tam davat vselijaku chemiu... ak teda nechces robit nejaky zlozity 3D tvar
Pozri si v mojich obrazkoch mam Rybara (modra torta je potiahnuta pravym marc.) aj McQueen, a chutovo sa to neda porovnat s ostatnym nemarcipanovymi hmotami
vobec sa toho neboj, mala som marcipan 1:3 od Zeelan...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lenkafab robí z pravého marcipánu opýtaj sa jej je z Ba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite nepridávať do neho nič, len ho hrubšie vyvaľkať, ale treba ho dobre predtým premiesiť a ja ho gúľam na oleji
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka za rady babenky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pre nás používam iba pravý marcipán ( teda od zimy ), no a pridávam do neho Tylo prášok ... s ním je marcipán elastickejší a netrhá sa tak a dokonca sa potom dá aj klieštikovať , dá sa pekne na tenko vyvaľkať a netrhá sa.
Poťahovala som s ním valentínske srdiečko, potom tortu so strelíciou a detskú s Pandou ... môžeš sa pozrieť v mojom albume
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi pekne dakujem kočky, idem ho teda objednat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam posledne torty robene 50%marcipanom,pracuje sa s nim vyborne,je meksi,ale uzasne sa farbi,chutovo nema chybu,lahko sa zamaskuju rozne drobne nedostatky priamo na torte uplne sa vyhladi,len vyvalkaj na hrubsie a davaj pozor na to,co sa stalo mne,kedze som zvyknuta robit s wi rozvaklala som si asi 3kg hmoty na gulu{koc pre popolusku} a prelozila cez valcek ze klasicky hodim na tu gulu a ups zlepilo sa to,takze nanovo zmiesit a rozvalkat boleli ma ruky jak slak!poriadne pocukruj aj vrch aj spodok,alebo popras solamylom,nech nenadavas
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
potrebujem poradit ohladom pravého marcipanu,zákaznik si želá na tortu pravý marcipán, ešte nikdy som ho nepouživala tak neviem či marcipan 1:3 môžem použit, ako sa s nim potahuje?alebo nejaku alternatívu,ktora ma skoro takú chut ako pravy marcipán. dakujem velmi pekne