Popis
Fajný rumový

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | moja mami |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
krém | ||
6 | kusy | vajec |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | gramov | čokoláda na varenie (kakao) |
250 | gramov | maslo |
Inštrukcie
Korpusy:
Upečieme dve svetlé a dve kakaové piškoty, podľa overeného receptu, káždá z 5 vajec.
Krém:
čokoládový šlahaný nad parou, 6vajec 12 pl. kr.cukru, vanilka, 1 várová čokoláda, alebo kakao, šľaháme nad parou. Po vychladnutí spojíme s 250gr. masla a 250 gr,Helie. Pridáme do krému trochu rumu, alebo rumovej esencie.
Zálievka:
6dcl. prevarenej vody, 6pl kr.cukru a asi 1 až 2 dcl rumu/podla chuti. Touto zálievkou budeme polievat pláty.
Postup:
Kakaový plát natrieme čokoládovým krém, na to svetlý plát, polejeme silno polovicou zálievky, natrieme červený kyslý lekvár, prekryjeme druhým svetlým korpusom, polejeme zálievkou, rozotrieme čokoládový krém, naň uložíme kakaový korpus, potrieme jemne krémom a na vrch čokoláda.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 28226x
Komentáre
aj za tento dakujem




dakujeme




velkaaaaa vdaka



ďakujem


Ďakujem
Ďakujem za recept



ďakujem že si mi ho pripomenula keď som chodila do školy čo bolo už dáávno som chodila do jednej cukrarne a tam ho robili fantasticky takže idem ho aj ja vyskušať len neviem či nebudem rozširovať zarubňu




Do pralinkových rezov ide varený krém zo zlatého klasu a tá griláž sa potlčie a pridá do krému. Na tmavý plát krém,potom biely plát ríbezľový džem,biely plát,krém ,tmavý plát,navrch ešte tenko krém a poliať čokoládou.Dobrú chuť



olca to sú tvoje pralinkové rezy,alebo možno originál, ale dievčatá chceli odo mna to čo pečiem ja a tie pečiem tak ako píšem.skús ich upiect a nafotit a poskytnúť recept podla teba aj s fotom.určite si ho dám do zbierky.
Poznám aj ten recept, ale ja som chcela presne tieto od keli
určite vyskušam ,dakujem











jednoduché,chuťova fantázia a čo viac k tomu dodať?ĎAKUJEM





















