poťahová hmota a krém
Pozrite si aj
Zuzka, keby si si precitala prispevky v diskusii "aky krem pod potahovku", tak by si vedela, ze dievcata odporucaju vyslahat maslo s cukrom, pripadne s rozdrobenym korpusom.. zarucene sa ti potahovka neroztopi, neoduje, nepokrci..
spominane diskusie k tejto teme najdes tu http://www.tortyodmamy.sk/forums/kremy/aky-krem-pod-potahovku (inak hned hore v 4.kolonke zlava najdes Diskusie a vo stvrtom riadku su Kremy ked to rozbalis, hned prvy riadok je tema "aky krem pod potahovku")
vela stastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musím trošku oponovať, pretože ja stále používam pudingový krém plus omrviny do toho, trošku džemu (niečo podobné ako punčovina) a poťah sa nikdy netopí.. Osobne by som samotné maslo s cukrom nedávala, pretože to nechutí veľmi dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Suhlasim..nechuti dobre a este je to nenormalne neokonomicke...to ako sa zdviha cena masla..a nie len masla je nenormalne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja takto davam aj pod "vlastne" torty a nik z blizkych mi ste nepovedal, ze by im to nechutilo.. ved tam nie je centimetrova vrstva
a ako davas ten pomer 1:1? na 1l pudingu 1kg masla?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked ti to robi ak maš tortu v chladnične tak daj do zadu za tortu karton alebo polysteren ja davam polysteren a už nenataha vlhko skus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, torty do chladničky nedávam, skladujem to v chladnom priestore. Stalo sa mi to iba dva krát a tort som už napieklááááááááá asi to budem len sledovať. Ďakujem za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď máš tenkú vrstvu poťahovky a krém sa roztopí (nie je v chladničke a "chladný priestor" nie je dostatočne teplý), tak začne ten krém akoby stekať a ohne tú poťahovku... mne sa to stalo pri torte (pri zdobení bola trošku dlhšie mimo chlad), tiež som sa bála, že bude natopená poťahovka, ale v chladničke to stuhlo, hoci poťah už bol ohnutý... po rozkrojení nebolo nič natopené...
toto bolo jediné vysvetlenie, ktoré mi z toho vychádzalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzka09 varené krémy pod mliečným marcipánom sa topia,
doslovne tečú.Aj mne sa to stalo,musela som potahovku
ml.marcipán opatrne odstrániť,tak isto aj krém.Uro-
bila som krém nad parou ,potiahla nim tortu,použila nový ml.marcipán a bolo všetko okéj.Ponaučenie,varený krém nepoužívať,pod potahovku.Chladnička v tomto prípade nemá nič spoločné s topením sa potahovky,po prípade sa môže
orosiť,ale nie tiecť,je to môj názor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evelyn1,neviem odkedy pečieš a odkiaľ máš že pod poťahovku nepoužívať varený krém.ja už pečiem dosť dlho a pod poťahovku dávam pudingový krém a poťahovka sa mi ešte netopila,len rosila a to len v lete čo je normálny fyzikálny jav,a ešte krém nad parou je tiež varený krém....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evelyn1 ak môžem poprosiť, ako robíš krém nad parou???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Szilvia mám už svoje roky aj skúsenosti,píšem o mliečnom marcipáne.Síce mliečny marcipán je aj ten ,ktorý sa robí s Cerou,pod ten môžeš použit varený krém to je pravda.
Ale ja používam do mliečnej potahovky
med,olej pšeničný sirup a pod tú potahovku némôžeš použit
varený krém.Ja som myslela na tu potahovku.
Neviem ty s ktorou potahovkou pracuješ ,ale môžme sa o
nich porozprávať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evelyn tak sorry,ja používam kupované,najviac WI,inak máš pravdu keď som začínala,som robila s mliečnym marcipánom a bolo že mi vytekala akoby šťava,ale to len vtedy keď som dala zlý pomer masla k pudingu(musí 1:1,čiže ak si spravila puding z 1l mlieka tak tam treba pridať 1kg masla alebo tuku-ja pridávam 1,25kg.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja známa dáva pod mliečny marcipán krém ktorý varí zo solamilu (lebo je pekne biely, nie ako zo zlatého klasu).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som sa na tejto stránke dočítala: vymiešať zmäknutý /napr. v mikrovlnke/ stužený tuk /Iva/ s práš.cukrom. Tortu najskôr potiahnem bežným krémom, nechám stuhnúť a na to nanesiem úplne tenučkú vrstvu pripraveného stuženého tuku. Na bežnú 3 - kg tortu stačí cca 50G cukru a 125G stuž. tuku. Vôbec to nieje cítíť, nieje to ani 1 mm hrubé. A stužený tuk je oveľa lacnejší ako maslo.Vyskúšala som a odvtedy ináč nerobím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam mliečny marcipán a do pudingových plniek dávam na 0,5 l mlieka 2 zlaté klasy, 2 maslá a 100-200 g bielej čokolády, je to výborné a nemám problém s topením poťahovky. Do poslednej vrstvy pod poťah namrvím trošku korpusu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Budem skúšať podľa Vaších rád, ďakuem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nech sa ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pouzivam pod potahovku na 1 maslo 1 lyzica praskoveho cukru a varim si 2,5 dcl mlieka 1 vanilka a 1 kopcovita lyzica hl.muky.Ked vychladne kasicka pridam do masla.Pred potahovanim si davam tortu natretu tymto kremom dobre vytuhnut.Predtym som tiez mala problem s roztekanim-krcenim potahovky a odkedy pouzivam tento recept este sa mi to nestalo ani raz.Mozno som niekomu pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčence, chcem Vás poprosiť o radu, niekedy sa mi stane, že po potiahnutí sa mi po bokoch akoby topil marcipán alebo hmota ktorú používam. Krém do torty varím kašu a do kaše zamiešavam čokoládu a maslo / maslo je väčší pomer ako krém aby krém pekne stuhol a pri krájaní vytvoril peknú mozajku / Prečo sa mi tzv. krčí marcipán??