reklama

poťahová hmota a krém


reklama

Ahojte dievčence, chcem Vás poprosiť o radu, niekedy sa mi stane, že po potiahnutí sa mi po bokoch akoby topil marcipán alebo hmota ktorú používam. Krém do torty varím kašu a do kaše zamiešavam čokoládu a maslo / maslo je väčší pomer ako krém aby krém pekne stuhol a pri krájaní vytvoril peknú mozajku / Prečo sa mi tzv. krčí marcipán??

Pozrite si aj


reklama


reklama

Zuzka, keby si si precitala prispevky v diskusii "aky krem pod potahovku", tak by si vedela, ze dievcata odporucaju vyslahat maslo s cukrom, pripadne s rozdrobenym korpusom.. zarucene sa ti potahovka neroztopi, neoduje, nepokrci..

spominane diskusie k tejto teme najdes tu http://www.tortyodmamy.sk/forums/kremy/aky-krem-pod-potahovku (inak hned hore v 4.kolonke zlava najdes Diskusie a vo stvrtom riadku su Kremy Mrkám ked to rozbalis, hned prvy riadok je tema "aky krem pod potahovku") Mrkám vela stastia Slnko

Lorna, So, 05. 11. 2011 - 22:12

Musím trošku oponovať, pretože ja stále používam pudingový krém plus omrviny do toho, trošku džemu (niečo podobné ako punčovina) a poťah sa nikdy netopí.. Osobne by som samotné maslo s cukrom nedávala, pretože to nechutí veľmi dobre.

JakubTN, So, 05. 11. 2011 - 23:33

Suhlasim..nechuti dobre a este je to nenormalne neokonomicke...to ako sa zdviha cena masla..a nie len masla je nenormalne...

ja takto davam aj pod "vlastne" torty a nik z blizkych mi ste nepovedal, ze by im to nechutilo.. ved tam nie je centimetrova vrstva Chichocem sa

a ako davas ten pomer 1:1? na 1l pudingu 1kg masla?

Dancul, So, 05. 11. 2011 - 20:43

ked ti to robi ak maš tortu v chladnične tak daj do zadu za tortu karton alebo polysteren ja davam polysteren a už nenataha vlhko skus Áno Áno Áno Mrkám Mrkám Mrkám

zuzka09, So, 05. 11. 2011 - 20:50

Nie, torty do chladničky nedávam, skladujem to v chladnom priestore. Stalo sa mi to iba dva krát a tort som už napieklááááááááá asi to budem len sledovať. Ďakujem za radu Mrkám

keď máš tenkú vrstvu poťahovky a krém sa roztopí (nie je v chladničke a "chladný priestor" nie je dostatočne teplý), tak začne ten krém akoby stekať a ohne tú poťahovku... mne sa to stalo pri torte (pri zdobení bola trošku dlhšie mimo chlad), tiež som sa bála, že bude natopená poťahovka, ale v chladničke to stuhlo, hoci poťah už bol ohnutý... po rozkrojení nebolo nič natopené...
toto bolo jediné vysvetlenie, ktoré mi z toho vychádzalo

evelyn1, So, 05. 11. 2011 - 22:30

zuzka09 varené krémy pod mliečným marcipánom sa topia,
doslovne tečú.Aj mne sa to stalo,musela som potahovku
ml.marcipán opatrne odstrániť,tak isto aj krém.Uro-
bila som krém nad parou ,potiahla nim tortu,použila nový ml.marcipán a bolo všetko okéj.Ponaučenie,varený krém nepoužívať,pod potahovku.Chladnička v tomto prípade nemá nič spoločné s topením sa potahovky,po prípade sa môže
orosiť,ale nie tiecť,je to môj názor. Úsmev

sio, So, 05. 11. 2011 - 22:42

evelyn1,neviem odkedy pečieš a odkiaľ máš že pod poťahovku nepoužívať varený krém.ja už pečiem dosť dlho a pod poťahovku dávam pudingový krém a poťahovka sa mi ešte netopila,len rosila a to len v lete čo je normálny fyzikálny jav,a ešte krém nad parou je tiež varený krém....

zuzka09, Ne, 06. 11. 2011 - 19:54

evelyn1 ak môžem poprosiť, ako robíš krém nad parou???
Hambím sa

evelyn1, So, 05. 11. 2011 - 23:06

Szilvia mám už svoje roky aj skúsenosti,píšem o mliečnom marcipáne.Síce mliečny marcipán je aj ten ,ktorý sa robí s Cerou,pod ten môžeš použit varený krém to je pravda.
Ale ja používam do mliečnej potahovky
med,olej pšeničný sirup a pod tú potahovku némôžeš použit
varený krém.Ja som myslela na tu potahovku.
Neviem ty s ktorou potahovkou pracuješ ,ale môžme sa o
nich porozprávať.

sio, Ne, 06. 11. 2011 - 09:25

Evelyn tak sorry,ja používam kupované,najviac WI,inak máš pravdu keď som začínala,som robila s mliečnym marcipánom a bolo že mi vytekala akoby šťava,ale to len vtedy keď som dala zlý pomer masla k pudingu(musí 1:1,čiže ak si spravila puding z 1l mlieka tak tam treba pridať 1kg masla alebo tuku-ja pridávam 1,25kg.

Moja známa dáva pod mliečny marcipán krém ktorý varí zo solamilu (lebo je pekne biely, nie ako zo zlatého klasu).

Ja som sa na tejto stránke dočítala: vymiešať zmäknutý /napr. v mikrovlnke/ stužený tuk /Iva/ s práš.cukrom. Tortu najskôr potiahnem bežným krémom, nechám stuhnúť a na to nanesiem úplne tenučkú vrstvu pripraveného stuženého tuku. Na bežnú 3 - kg tortu stačí cca 50G cukru a 125G stuž. tuku. Vôbec to nieje cítíť, nieje to ani 1 mm hrubé. A stužený tuk je oveľa lacnejší ako maslo.Vyskúšala som a odvtedy ináč nerobím.

Sisja, Ne, 06. 11. 2011 - 12:21

Ja používam mliečny marcipán a do pudingových plniek dávam na 0,5 l mlieka 2 zlaté klasy, 2 maslá a 100-200 g bielej čokolády, je to výborné a nemám problém s topením poťahovky. Do poslednej vrstvy pod poťah namrvím trošku korpusu Slnko

Ja pouzivam pod potahovku na 1 maslo 1 lyzica praskoveho cukru a varim si 2,5 dcl mlieka 1 vanilka a 1 kopcovita lyzica hl.muky.Ked vychladne kasicka pridam do masla.Pred potahovanim si davam tortu natretu tymto kremom dobre vytuhnut.Predtym som tiez mala problem s roztekanim-krcenim potahovky a odkedy pouzivam tento recept este sa mi to nestalo ani raz.Mozno som niekomu pomohla.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama