reklama

Ako potiahnuť


reklama

Ahoj Babulky, chcem sa vás spýtať ako prenášate poťahovku na tortu že sa vám nepotrhá a ako ju vaľkate lebo ja som prvý krát skúšala a aj sa mi trhala aj nebola taká pekná na torte ale bolo vidno, že som ju vaľkala na práš. cukre. Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Pola, Ne, 20. 11. 2011 - 17:00

Katkalenka príď na stretko do Košíc a všetulinko sa tam nielendozvieš, ale aj naučíš Úsmev

@ Pola a kde to bude a o ktorej(viem, že v stredu) a ako vlastne fungujú také stretká - treba sa niekde prihlásiť atd....

aha-tak s tou veľmi nemám skúsenosť...robila som ju len jedenkrát...tak snáď ti poradia tie,ktoré s ňou pracujú...nech sa ti darí Mrkám

ahoj, ja som neni odborník, robila som poťah len 3 krát, ale ak sa ti nepodaril, treba znovu zgrčiť a rozvalkať. Ale nie na práškovom cukre ale na solamyle. Čo som videla nejaké postupy a videá, nanáša sa s pomocou valčeka. Treba skúšať.

mne sa trha vtedy,ked dam malo cukru...a cukor musi byt samozrejme preosiaty,inak je to MMF take skarede hrubozrnne.treba len skusat,skusat a skusat...drzim palce.

ja robím len s MMF a pracuje sa mi s ním dobre. treba len skúšať a časom prídeš na to, akú to má mať správnu konzistenciu. ja ju valkám na práškovom cukre, na solamyle, na zmesi týchto dvoch... kedy ako, podľa nálady.na tortu ju prenášam tak, že si ju podoberiem rukami(po lakte). mne to valčekom nejde, ja som si zvakla takto. ale každému vyhovuje niečo iné, takže na všetko časom prídeš sama. treba len skúšať, skúšať, skúšať... Mrkám a ozaj-hmota je lepšia, keď si ju zamiesiš deň dopredu Áno

Ja pouzivam PDT a robi sa s nou moc dobre valkam na solamyle a prenasam rukami pekne podoberiem a prenesiem, ak sa trha moze byt ze je moc tenko vyvalkana alebo zle spojena dlhsie treba "miesit", a hlavne vela vela skusania a potom to uz ide kazda mame na to svoje vyskusane triky, vela stastia Hambím sa Hambím sa Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

anusa, Ne, 20. 11. 2011 - 20:21

ja nedám dopustiť na smartflex, aj je krásne hladučký a dá sa preniesť len s rukami bez valčeka a ja ked si ho rozgúľam na stole, tak ešte si ho so žehličkou vyhľadím úplne do hladka a tiež sa mi nelepí na valček , tak nemusím sypať solamyl a tým pádom sa mi nerobia flaky na poťahovke Áno Áno Áno

ZdenkaH, Ne, 20. 11. 2011 - 20:38

Ahoj ja robím tiež z MMF a robí sa mi sňou UŽ dobre. Píšem veľké UŽ, lebo na začiatku mi to tiež veľmi nešlo. Naozaj to chce len skúšať, skúšať, skúšať. Každou novou tortou som skúšala nové techniky. Teraz robím tak ako píše AndreaP- vaľkám na solamyle s pr. cukrom a prenášam podobraté rukami. S valčekom mi to nešlo- trhalo sa. A tiež daj pozor, aby si nemala veľmi na tenko vyvaľkané. Popozeraj staršie diskusie, nájdeš tam aj videá ako to robiť, z nich som sa veľa naučila. Fľaky zo solamylu krásne za sucha oprášiš štetcom. Takže nevzdávaj to, chce to len chuť a prax. Pohoda

apple2, Ne, 20. 11. 2011 - 22:02

Ja som skúšala rozvaľkať MMF medzi dvoma fóliami, z každej strany som si to trošičku poolejovala, pekne sa to rozvaľkalo, bolo to trolinku lesklé, vrchnú fóliu som dala dole a tou spodnou som to preniesla ku torte a veľmi rýchlo prehodila na tortu - fóliu stiahla a hotovo. Ale aj na vaľčeku je to fajn. Ako píšu iní, treba len skúšať.

dasak, Po, 21. 11. 2011 - 10:00

ja robím s MMF a mne osobne sa robí najlepšie, ak si hmotu pripravím dopredu, keď mám čas - čiže aj týždeň dopredu, nechám vychladnúť a v sáčku odložím do chladničky. Keď idem poťahovať, hmotu si vyložím a nechám ju pri izbovej teplote pár hodín. Priamo pred potiahnutím ju rozmiesim rukami, ide to trošku ťažko, keďže hmota je tuhá z chladničky, ťažšie sa to aj rozvaľká, ale nehrozí mi žiadne trhanie. Fľaky oprášim štetcom. A robíla som aj na solamyle aj na práškovom cukre. Prenášam rukami, podoberiem - ako vravím, hmota je riadne tuhá, takže sa netrhá. Držím palce ... skúšať, skúšať, skúšať ... ja som teraz skúsila čokoMMF a riadne sa mi trhala. Ale možno preto, že som s ňou robila s čerstvou. Uvidíme nabudúce. Stále sa učííííííííííme Pohoda

Ahojte, prosim o radu. Idem prvy krat robit potahovanu tortu. Kupila som si marcipanovu hmotu (dr.Oetker) a mam aj susene mlieko a neviem aku potahovku mam spravit Ci s marcipanu alebo sus.mlieka. Potom chcem aj spravit na tortu raketu, taku farebnu. Farby mam Icing Colors. tak neviem co s toho mam pouzit na potahovku a co na ozdobenie a este ako tam mam popridavat tu farbu? Potahovku by som chcela tmavo modru...

Ahoj Daniela.Z marcipánu od Oetkera figúrku nespravíš-je mäkký a neschne...skôr by som s ním potiahla tortu(ale na pekne modrú ju nezafarbíš),ja by som na tvojom mieste spravila mliečny marcipán(250g suš.mlieka-nie plnotučné,500g práš.cukor-preosiať,pridať 2lyžice oleja,arómu a vodu pomaličky pridávať,aby si nepreliala)-ja mám tento najradšej,spravíš z neho aj figúrky...alebo tu na stránke vpravo dole sú obchodíky,vyber a objednaj si hmotu(pre mňa naj je smartflex).A veľmi dôležitá vec,vľavo na stránke máš príspevky podľa kľúčových slov-hľadať a čítať...nech sa ti darí...

Ahoj, prosim ta, to susene mlieko ma byt polotucne? A kolko cca potahovky z tohto mnozstva dostenem? Idem robit 2-poschodovu, hranatu.dakujem

Áno,môže byť polotučné,alebo nízkotučné.No,neviem síce,aké rozmery strán bude mať tortička,ale potom by som radšej spravila z 400g mlieka a 800g pr.cukru.Veď ak by sa ti aj zvýšilo,spravíš si kvetinky...alebo ja ak mi ostane,a nemám v pláne nič modelovať,tak na druhý i tretí deň hmotu premiesim a potom mi nestvrdne(samozrejme zabalená musí byť Chichocem sa )Ja milujem mliečny marcipán-je síce prácnejší,ale rozumiem si s ním...a je pre mňa dostupnejší ako moja najsamlepšia hmota smartflex Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama