pomoc - falošný parížsky krém tečie!!!!
Pozrite si aj
jéééjdanenky a čo si tam priliala rumu???...nemala si seknutú šľahačku a nezvarila si ju????..inak si to neviem vysvetliť..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fuuuha tak to sa tiez cudujem co sa ti stalo...falosny parizak robim dost casto, je to jedna z najtuhsich plniek ake poznam...jedine ze naozaj slahacka mohla byt stara..alebo prevarena a zgrcla sa....mozno by som na tvojom mieste skusila doslahat po kuskoch este trocha masla?....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem, mozno je to aj cokoladou, alebo kakaom , ja som rano uvarila slahacku s cokoladou, nechala vychladit, vymiesala maslo a zaslahala vychladnutu coko-slahacku, uplne vyborny krem,
naplnena, za chvilu potahujem
vymiesaj kusok masla a zaslahavaj po troche, ale snaz sa, aby sa ti tam nedostala ta riedka cast, drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám jednu fintu na všetky krémy,ak sa seknú.Do druhej misy si dám ale dve polievkové lyžice oleja, pridávam seknutú plnku a šlaham.Vždy zostane tuhá .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S tym olejom ma to prekvapilo, ale dakujem za radu, ked to bude nutne, vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno-olej je asuper na takéto veci-ja tak robim vždy ked sa sekne-niekde som tu to tak čitala a pomôže lepšie ako nahrievanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemal ísť ten cukor na začiatku do šľahačky ???... ja šľahám maslo už len so studenou masou a žiaden cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď som robila prvýkrát krém bol OK, potom už nie. Štvalo ma to a dopracovala som sa k tomu, že to robí šľahačka. Takže nie všetky šľahačky sú na to vhodné. Aspoň moja skúsenosť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
viete čo som spravila????? zašľahala som tam prášok oetker čoko puding bez varenia a šupla som to do chladu....už to je tam asi dve hoďky a vyzerá to byť OK....uffff....a to podotýkam, že ide o plnku do obdlžnika o veľkosti 35x40 cm, dvakrát plnený korpus...čiže je ho veeeeľa, šľak by ma trafil vyhodiť to.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No Evi hlavne, že to dobre dopadlo. Mne sa zvykol seknúť niekedy zo začiatku keď som ho robievala ale to bolo rozdielnou teplotou. Inak je to krém, ktorý robievam asi najčastejšie. Teda okrem toho z bielou čoko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzusa, škoda, že som túto fintu nevedela tak pred tromi týždňami, keď som experimentovala s bezmliečnou plnkou a sekla sa mi. Ďakujem za dobrú radu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som to tu uz pisala .....vzdy ma zachranil OLE bez varenia pri riedkej plnke , len to netreba prehnat , zle sa potom prehlta
Ale teda ten parizsky kde ide cukor smotana cera kakao maslo sa mi nikdy nesekol Ta mas byva strasne tuha po vychladeni ...veru ako pisu divcata , ten cukor ked sa rozpusti pri vareni asi dava potom ked stuhne aj pevnost kremu , ci nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa dnes sekol pravý parížsky a dala som roztopiť trošku masla, také horúce som to naliala do krému a zároveň šľahala a našťastie sa to "spravilo" ... inak pri falošnom som tiež robila, že cukor sa roztápal v šľahačke a nešľahala som to s maslom.
ten Olé je dobrý nápad. Tak nech sa vydarííííííí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pred pár d%nami som tu zbierala rady ako na falošný parížsky a dnes som ho vyšľahala, presne podľa rád - včera som su uvarila čoko masu, dne ssom to nechala pri izbovej teplote aj maslo, aby to malo rovnakú teplotu, potom som vyšľahala maslo s cukrom a po troche zašľahávala tú čoko masu...a sekol sa!!!!! tak som ho nahriala, ešte raz vyšľahala, vyzeral dobre, lenže ako tuhne, tak sa na povrchu akoby vyzrážavala tá čoko masa, teda aspoň to tak vyzerá, lebo je to tmavšie ako krém a je to riedke.... čo mám robiť????? bude to ešte viac tiecť alebo keď sa to úplne zachladí, tak to bude OK????? bojím sa čo s tým, či nemám radšej urobiť nový krém....