reklama

pomoc - falošný parížsky krém tečie!!!!


reklama

pred pár d%nami som tu zbierala rady ako na falošný parížsky a dnes som ho vyšľahala, presne podľa rád - včera som su uvarila čoko masu, dne ssom to nechala pri izbovej teplote aj maslo, aby to malo rovnakú teplotu, potom som vyšľahala maslo s cukrom a po troche zašľahávala tú čoko masu...a sekol sa!!!!! tak som ho nahriala, ešte raz vyšľahala, vyzeral dobre, lenže ako tuhne, tak sa na povrchu akoby vyzrážavala tá čoko masa, teda aspoň to tak vyzerá, lebo je to tmavšie ako krém a je to riedke.... čo mám robiť????? bude to ešte viac tiecť alebo keď sa to úplne zachladí, tak to bude OK????? bojím sa čo s tým, či nemám radšej urobiť nový krém....

 

Pozrite si aj


reklama


reklama

alioska, Št, 24. 11. 2011 - 12:34

jéééjdanenky a čo si tam priliala rumu???...nemala si seknutú šľahačku a nezvarila si ju????..inak si to neviem vysvetliť..

dagaz, Št, 24. 11. 2011 - 12:49

fuuuha tak to sa tiez cudujem co sa ti stalo...falosny parizak robim dost casto, je to jedna z najtuhsich plniek ake poznam...jedine ze naozaj slahacka mohla byt stara..alebo prevarena a zgrcla sa....mozno by som na tvojom mieste skusila doslahat po kuskoch este trocha masla?....

lucka 2, Št, 24. 11. 2011 - 12:56

neviem, mozno je to aj cokoladou, alebo kakaom Prekvapenie , ja som rano uvarila slahacku s cokoladou, nechala vychladit, vymiesala maslo a zaslahala vychladnutu coko-slahacku, uplne vyborny krem, Torta naplnena, za chvilu potahujem Kvietok Slnko Zlomené srdce
vymiesaj kusok masla a zaslahavaj po troche, ale snaz sa, aby sa ti tam nedostala ta riedka cast, drzim palce Zlomené srdce Áno

zuzusa, Št, 24. 11. 2011 - 13:47

Ja mám jednu fintu na všetky krémy,ak sa seknú.Do druhej misy si dám ale dve polievkové lyžice oleja, pridávam seknutú plnku a šlaham.Vždy zostane tuhá Áno .

zou, Št, 24. 11. 2011 - 14:03

S tym olejom ma to prekvapilo, ale dakujem za radu, ked to bude nutne, vyskusam Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno

Itka, Št, 24. 11. 2011 - 14:31

áno-olej je asuper na takéto veci-ja tak robim vždy ked sa sekne-niekde som tu to tak čitala a pomôže lepšie ako nahrievanie Mrkám

Mavitke, Št, 24. 11. 2011 - 14:36

nemal ísť ten cukor na začiatku do šľahačky Smútok ???... ja šľahám maslo už len so studenou masou a žiaden cukor

Palmi, Št, 24. 11. 2011 - 14:36

Keď som robila prvýkrát krém bol OK, potom už nie. Štvalo ma to a dopracovala som sa k tomu, že to robí šľahačka. Takže nie všetky šľahačky sú na to vhodné. Aspoň moja skúsenosť. Slnko

zeronka, Št, 24. 11. 2011 - 14:38

viete čo som spravila????? zašľahala som tam prášok oetker čoko puding bez varenia a šupla som to do chladu....už to je tam asi dve hoďky a vyzerá to byť OK....uffff....a to podotýkam, že ide o plnku do obdlžnika o veľkosti 35x40 cm, dvakrát plnený korpus...čiže je ho veeeeľa, šľak by ma trafil vyhodiť to.....

Meggie, Št, 24. 11. 2011 - 18:12

No Evi hlavne, že to dobre dopadlo. Mne sa zvykol seknúť niekedy zo začiatku keď som ho robievala ale to bolo rozdielnou teplotou. Inak je to krém, ktorý robievam asi najčastejšie. Teda okrem toho z bielou čoko

Bea40, Št, 24. 11. 2011 - 15:44

Zuzusa, škoda, že som túto fintu nevedela tak pred tromi týždňami, keď som experimentovala s bezmliečnou plnkou a sekla sa mi. Ďakujem za dobrú radu. Slnko

adamira, Št, 24. 11. 2011 - 17:28

aj ja som to tu uz pisala .....vzdy ma zachranil OLE bez varenia pri riedkej plnke , len to netreba prehnat , zle sa potom prehlta Chichocem sa
Ale teda ten parizsky kde ide cukor smotana cera kakao maslo sa mi nikdy nesekol Prekvapenie Ta mas byva strasne tuha po vychladeni ...veru ako pisu divcata , ten cukor ked sa rozpusti pri vareni asi dava potom ked stuhne aj pevnost kremu , ci nie?

dasak, Št, 24. 11. 2011 - 20:21

mne sa dnes sekol pravý parížsky a dala som roztopiť trošku masla, také horúce som to naliala do krému a zároveň šľahala a našťastie sa to "spravilo" ... inak pri falošnom som tiež robila, že cukor sa roztápal v šľahačke a nešľahala som to s maslom.
ten Olé je dobrý nápad. Tak nech sa vydarííííííí Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama