plnenie torty
Pozrite si aj
Ahoj.Upeč si piškotove platy a nachystaj si krém aký budes dávat.Z platov si vyreces telo lienky a naplnis ho, z plátov co ti ostanú urobíš puncovinu, dáš tam pripadne rum alebo sirup, alebo ovocnu stavu, kakao, orchy, dzem kazdý má svoju punčovinu ako robí, taouto punčovinou dotvarujes telo lienky a dás stuhnut, potom este nezabudni obtrier maslovým krémom zvonku a dáš to stuhnut.Po stuhnutí potiahnes potahovkou a dozdobíš, dufam že som ti trochu pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila lienku tak, že som si upiekla korpusy v miskách - v jednej malej na hlavu a vo veľkej na telo. Rozrezala som ich, naplnila a poťahovala. A postup je napr. tu http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=324&t=15428&p=270691&hilit=b…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za rady nejak to už spravím.Pomohli ste mi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A dobrý recept na ten maslový krém.Máte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojcek Mischel22 ja sa tiez chystam zac.novembra urobit lienku , takze si mi velmi "bodla" touto otazkou. Doteraz co som sa docitala, tak najlepsie je upiect si korpusi v miskach (velka:telo, mala:hlava), a rozrerat ich vodorovne a uz len naplnit. Mozes este potrebne korekcie spravit puncovinou. Krem podla chuti, a na ten maslovi po obvode vraj staci len maslo a cukor podla chuti. Cisto maslovi preto aby sa potah netopil. Nuz nech sa Ti lienka podari a napokon sa s nou aj pochval!
a pripadne mi aj poradis? Drzim vsetky palceky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé dievčence. v nedávnnej minulosti dobrá žienka ponúkla recept na maslový krém pod poťahovku. Ja som si ho stiahla a teraz ponúkam ďalej ( nie ako svoj výmysel), ale som s nim veľmi spokojná a ja už iný ani pod poťahovku nedávam, veľmi sa mi osvedčil. Ešte raz veľmi pekne ďakujem autorke tohto receptu
Pod potah použivam tzv. maslový krém: 50 dkg kr.cukru povaríme s 1,5 dcl vodou na miernom ohni asi 5 min.Pri varení penu odstráníme s mokrým štetcom, aj všetky nečistoty z nádoby./Ked to neurobíme, krém sa vykrištalizuje./
Po 5 min. varení pridáme 2PL citr.štavy a varíme ešte chvílku./2-3min./Dávajme pozor,aby sirup neskaramelizoval!Odstavíme a povrch sirupu pokvapkáme studenou vodou.Pokryjeme a necháme vychladnut na izb.teplotu.Nakoniec spojíme s vyšlahaným 50 dkg-maslom/hera,palmarin,helia,palmela,hocičo/.Možeme dochucovat: rozt.čokoládou,citr.štavou,lekvárom,aromamy,s kakaom,ba dokonca aj s uvareným vychladeným pudingom/3 dcl mlieko+1puding/,krém bude jemnejší a lahší
Tak nech sa aj vám podarí, skúste
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Majuska 27 ja tiež budem tu tortu robiť začiatkom novembra tak poradiť ti asi neporadim ale určite sa pochvalim ak vyjde.Dakujem všetkym za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte prosím poradí mi niekto fotopostup na 3D lienku?Hlavne by som potrebovala plnenie tej lienky a či cesto má byť s punčoviny.Potahovanie už mám len to cesto a plnenie.Dakujem všetkým za rady.
