Jarná súťaž

reklama

piekla som kakaový bezvaječný korpus :-)


reklama

Zdravím všetkých, dnes som piekla bezvaječný kakaový korpus na tortu podľa receptu: 3 poháre polohr.múky,2 poháre kr. cukru, 2PL kakaa, 1čl sodabikarbóny, 3 poháre acidka a 1dcl oleja. Upečený korpus je taký ťažký akoby bol vlhký. Špáratko je suché keď skúšam vpichnúť. Nemám takú skúsenosť s pečením bez vajec, preto by som rada vedela či je to OK ? Ďakujem dopredu všetkým.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Sausen, St, 30. 05. 2012 - 19:19

no neviem,ja som ho parkrat piekla a bol normaly suchy,ako normalny korpus a pametam si,ze tam siel ocot..ale ked je prepeceny,nechaj vychladnut a ochutnaj,mozno to ma tak byt Slnko

sausen, vieš mi prosím napísať recept podľa, ktorého si piekla ty? Ďakujem

Aliss, St, 30. 05. 2012 - 23:54

skúšala som asi trikrát,ja ho mám písaný ako šálkový koláč bez vajec,skúšala som aj s ovocím a vždy je taký hutný,akoby zbitý do seba,je to kôli tej zakysanke a tým vajciam,nemá byť prečo nadýchaný keď tam nie sú,na tortu sa určite nehodí,ale pre alergika je to slušná varianta klasického korpusu

dadika, Št, 31. 05. 2012 - 08:12

Ivetka0121 oprav si v názve príspevku slovo "kakový" Chichocem sa je to komické, že kakový korpus Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

Tiez som robila, bol tiez taky hutny, robila som ho na bublaninovy styl s broskynami, nikdy viac, jedna podosva ma lepsiu konzistenciu ...

Sausen, Št, 31. 05. 2012 - 10:29

no recept je tu,tiez niesom nejakym fanom tohto kolaca,ale je rychli a ludia co nesmu vajcia nemaju na vyber veru,ti co vajcia mozu,nech si pecu normalne korpusy Mrkám
1 a 1/2pohara muky,1poh.cukru 3lyzicky kakao,5lyziciek oleja,1lyzicka sody,1/2lyzicky soli,lyzicka vanilky to je extrakt,ak nemas daj vanilkovy cukor jasne,lyzicka octu a pohar vody,ja by som skusila aj s mliekom asi radsej,lebo to ma potom taku nevyraznu chut,ale bol ok,dal sa jest a keby sa naplnil dobrym kremom,potrel dzemom,tak je ok...zmiesat suche prisady,pridat tekute vymiesat a vyliat na pomasteny plech a do rury na asi 40min.nech sa dari Kvietok

evkaba, Št, 31. 05. 2012 - 14:06

ten tvoj recept je správny, u nás sa volá kýškový koláč, a potiera sa džemom a poleje čokoládou, je to veľmi rýchlo hotové, lebo sa len zmieša a peče. Naše deti ho majú veľmi radi práve pre tú hutnosť a dobrú čokoládovú chut. Kvietok

Ďakujem za Vaše skúsenosti aj recepty a samozrejme aj za upozornenie na chybu, ktorú som opravila až teraz. Ď

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama