piekla som kakaový bezvaječný korpus :-)
Pozrite si aj
no neviem,ja som ho parkrat piekla a bol normaly suchy,ako normalny korpus a pametam si,ze tam siel ocot..ale ked je prepeceny,nechaj vychladnut a ochutnaj,mozno to ma tak byt
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sausen, vieš mi prosím napísať recept podľa, ktorého si piekla ty? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skúšala som asi trikrát,ja ho mám písaný ako šálkový koláč bez vajec,skúšala som aj s ovocím a vždy je taký hutný,akoby zbitý do seba,je to kôli tej zakysanke a tým vajciam,nemá byť prečo nadýchaný keď tam nie sú,na tortu sa určite nehodí,ale pre alergika je to slušná varianta klasického korpusu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivetka0121 oprav si v názve príspevku slovo "kakový" je to komické, že kakový korpus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez som robila, bol tiez taky hutny, robila som ho na bublaninovy styl s broskynami, nikdy viac, jedna podosva ma lepsiu konzistenciu ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no recept je tu,tiez niesom nejakym fanom tohto kolaca,ale je rychli a ludia co nesmu vajcia nemaju na vyber veru,ti co vajcia mozu,nech si pecu normalne korpusy
1 a 1/2pohara muky,1poh.cukru 3lyzicky kakao,5lyziciek oleja,1lyzicka sody,1/2lyzicky soli,lyzicka vanilky to je extrakt,ak nemas daj vanilkovy cukor jasne,lyzicka octu a pohar vody,ja by som skusila aj s mliekom asi radsej,lebo to ma potom taku nevyraznu chut,ale bol ok,dal sa jest a keby sa naplnil dobrym kremom,potrel dzemom,tak je ok...zmiesat suche prisady,pridat tekute vymiesat a vyliat na pomasteny plech a do rury na asi 40min.nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten tvoj recept je správny, u nás sa volá kýškový koláč, a potiera sa džemom a poleje čokoládou, je to veľmi rýchlo hotové, lebo sa len zmieša a peče. Naše deti ho majú veľmi radi práve pre tú hutnosť a dobrú čokoládovú chut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za Vaše skúsenosti aj recepty a samozrejme aj za upozornenie na chybu, ktorú som opravila až teraz. Ď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím všetkých, dnes som piekla bezvaječný kakaový korpus na tortu podľa receptu: 3 poháre polohr.múky,2 poháre kr. cukru, 2PL kakaa, 1čl sodabikarbóny, 3 poháre acidka a 1dcl oleja. Upečený korpus je taký ťažký akoby bol vlhký. Špáratko je suché keď skúšam vpichnúť. Nemám takú skúsenosť s pečením bez vajec, preto by som rada vedela či je to OK ? Ďakujem dopredu všetkým.