Perník -recept
Pozrite si aj
Môj recept na karamelový perník je takýto:
Cesto:6 vajec, 300 g kryštálového cukru, 500 g hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny, 100 g hrozienok, 100 g posekaných orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, štipka mletej škorice, štipka mletých klinček /alebo daj dve štipky medovníkového korenia /.
Na karamel: 300 g kryštálového cukru, 3 dl vody = cukor sa nechá skaramelizovať, zaleje sa vodou a varí sa do rozpustenia, potom sa odstaví a nechá vychladnúť.
Cesto: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme vychladnutý karamel, hrozienka, orechy, jablko, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 200 stupňov, v polovici pečenia teplotu znížime na 150 stupňov /celkový čas pečenia je asi 35 minút/. Vychladnutý perník potrieme lekvárom /slivkovým, malinovým, višňovým/ a polejeme čokoládou. Je fakt mňam . A hlavne dlho vydrží pekne mäkučký
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Perník
4 vajcia
350g. cukru
500g. pol.múky
400ml.mlieka
150ml. oleja
3 lyžice džemu
1 prášok do perníka
mixérom zmixujem, vylejem na plech,môžeme pridať posekané orechy. Polejeme čokoládou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam tento: 40dkg hl.múky, 30 dkg kryš.cukru, 2 vajcia, 3 PL lekváru, 1čL sódy bikarbóny, 1 čL škorice, 2 čL kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 1/2 l mlieka, korenie na perník podľa chuti.
Lekvár + vajcia + mlieko vyšľahám. Všetky sypké ingrediencie zmiešam, pridám vyšľahané mlieko s vajcami a šľahačom vymiešam. Podľa chuti pridám do cesta na hrubo posekané orechy alebo hrozienka. Pečiem pri 170°C cca 30 minút ( ten čas je len od oka). Vrch buď potriem marmeládou alebo čokoládou. Je veľmi chutný a dlho mäkký.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No musim si ich opisať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
az ho najdu hned pisu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak som sa posnupkala v mojich receptoch a nasla som ho
Pernik
Cesto:3hrnky polohrubej muky,1 pohar oleja,2 vajca,1pohar cukru,1 pohar mlieka,1 cl sody bikarbony,2 cl kakaa a trochu dzemu podla chuti
Postup: Vsetko zmiesat a vyliat na vymasteny a vysypany plech a dat piect na 180 stupnou.kdo ma rad moze potriet lekvarom a poliat cokoladou alebo len tak posypat mletym cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Máme CELÚ SAMOSTATNÚ časť pre """medovníky - perníky""" tam sa taktiež nezverejňujú torty či slané atď.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
medovníky sú celkom iné ako perníky....perník je ako koláč alebo plnený pardubický perník a medovníky sú zdobené kúsky....alebo povedané v Čechách sa hovoria perníky a na Slovensku Medovníky....vyber si....tu sa pýta na recept na liaty perník....tak podľa mňa to patrí sem do diskusie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za recepty...budem cez vikend skusat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poprosím Vás o odskúšaný recept na "perník na plech" - ktorý je mäkký. Niekde som čítala , že výborný je karamelový perník - nemá niekto recept?
ĎAKUJEM všetkým