
4 bielka, 300 g kryštáľového cukru vyšľaháme nad parou, keď je sneh tuhý, odstavíme a pridáme 300 g pomleté orechy, varechou premiešame, dáme do vrecúška a striekame na plech, ktorý sme potreli cerou. Dáme do rúry vyhriatej na 250 stupňou, pečieme 5 minút potom rúru vypneme a pri pootvorených dvierkách sušíme asi 1 hodinu.
Krém:6 vajec, 8 lyžíc kryštáľový cukor vyšľahať nad parou asi 15-20 minút, potom pridať 1 vanilku, 2 lyžice kakao, rum podľa chute, 500 g maslo, vymiešať a strieať na rožky, potom ich namáčať v čokoládovej poleve




Parížske rožky, návod, Zákusky a koláče
Komentáre
hmky prave skusam tie parizske rozkyy lenze pruser ved to je potom take huste ze ani cez vrecusko to nejdee nezmylili ste sa v gramazi orechov???? podla mna tam musi ist menej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite nie, ked poriadne vyšľahaš bielka s cukrom nad parou tak tie orechy su akurát
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam musim vyskusat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to je fantáááááááááááázia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ˇProsím Ťa,koľko kúskov Ti vyšlo z tejto dávky?Vďaka. Anka
Vyzerajú mňamkovo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
z jednej davky okolo 60 kusov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
juuj,takú chuť si mi urobila,že ich idem asi dnes robiť.
a to som chcela isť s detmi do mesta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Júúúúúúúúúúúúúúúúúúj - ďakujem veľmi pekne. Presne toto som potrebovala. sú perfektné
Ale netreba ich namáčať do čokolády celé? Ja som vždy namočila tak že aj cesto bolo v čokoláde a potom sa mi nelámali. Lebo keď som robila takto, tak mi to cesto od plnky zmäklo a rozpadávali sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím stále takto a nerozpadávajú sa
ale je to dobrý nápad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
paráda!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A cesto dajte radšej na peč.papier ide to krásne dole. Paríž.milujeme a robím ich dosť často-ale trochu ináč...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj cerou ked sa potrie plech, tak sa nelepia a podľa toho viem že sú hotové, ked sa nelepia na plech
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tieto rožky mi maminka spravila na rozlúčkovú so ZŠ... všetci si ich chválili.. naozaj sú výborné..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem je to moje najoblubenejsie hned som si spravila ale len poldavku a za jeden den sme to zjedli
su super mnam mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto musim vyskusat,ja ich milujem! U nas to bude fuc raz dva! Konecne viem,ako na to!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve teraz ich robím z 1,5 dávky a tiež budú raz-dva fuč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne vždy presvitá cez čokoládu plnka prečo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lebo máš asi teplú čokoládu a rýchlo stečie z nich...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja ich idem robit zase,prvy krt sa podarili fantasticky a ta chut! Odniesla som zopar aj susedinym detom,jeej ti sa na to vrhli ako keby v zivote nejedli!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzeraju vyborne zajtra skusim dufam ze sa podaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
držím palce, nech sa vydaria...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robila som viacej obmien na parizske rozky, tie posledne sa mi nevydarili, lebo sa mi rozpadavali....naplnila som ich masou zo slahacky, cokolady a masla...plnka mi rozmacala cesto a boli velmi krehke aj ked chutne...niet nad original recept, takze ukladam tento receptik...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam
a krém?