reklama

Parížske rožky

Pridal/a jarka622 dňa 28. 07. 2010 - 20:26
Parížske rožky, návod, Zákusky a koláče, jarka622

reklama

4 bielka, 300 g kryštáľového cukru vyšľaháme nad parou, keď je sneh tuhý, odstavíme a pridáme 300 g pomleté orechy, varechou premiešame, dáme do vrecúška a striekame na plech, ktorý sme potreli cerou. Dáme do rúry vyhriatej na 250 stupňou, pečieme 5 minút potom rúru vypneme a pri pootvorených dvierkách sušíme asi 1 hodinu.
Krém:6 vajec, 8 lyžíc kryštáľový cukor vyšľahať nad parou asi 15-20 minút, potom pridať 1 vanilku, 2 lyžice kakao, rum podľa chute, 500 g maslo, vymiešať a strieať na rožky, potom ich namáčať v čokoládovej poleve


Parížske rožky, návod, Zákusky a koláče, jarka622, 1

Parížske rožky, návod, Zákusky a koláče, jarka622, 2

Parížske rožky, návod, Zákusky a koláče, jarka622, 3

Parížske rožky, návod, Zákusky a koláče, jarka622

Parížske rožky, návod, Zákusky a koláče


reklama


reklama

Komentáre

hmky prave skusam tie parizske rozkyy lenze pruser ved to je potom take huste ze ani cez vrecusko to nejdee nezmylili ste sa v gramazi orechov???? podla mna tam musi ist menejÚsmev

určite nie, ked poriadne vyšľahaš bielka s cukrom nad parou tak tie orechy su akurátBozkávam

AnaP, St, 28. 07. 2010 - 21:52

ˇProsím Ťa,koľko kúskov Ti vyšlo z tejto dávky?Vďaka.Zlomené srdce AnkaKvietok Kvietok Kvietok Vyzerajú mňamkovo.

juuj,takú chuť si mi urobila,že ich idem asi dnes robiť.Áno Áno Áno a to som chcela isť s detmi do mestaChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Emily76, Št, 29. 07. 2010 - 09:02

Júúúúúúúúúúúúúúúúúúj - ďakujem veľmi pekne. Presne toto som potrebovala. sú perfektné Áno Áno Áno
Ale netreba ich namáčať do čokolády celé? Ja som vždy namočila tak že aj cesto bolo v čokoláde a potom sa mi nelámali. Lebo keď som robila takto, tak mi to cesto od plnky zmäklo a rozpadávali sa.Plačem

ja robím stále takto a nerozpadávajú saPrekvapenie Prekvapenie Prekvapenie ale je to dobrý nápadÁno Áno Áno

erika43, Št, 29. 07. 2010 - 15:29

A cesto dajte radšej na peč.papier ide to krásne dole.Slnko Paríž.milujeme a robím ich dosť často-ale trochu ináč...

aj cerou ked sa potrie plech, tak sa nelepia a podľa toho viem že sú hotové, ked sa nelepia na plechÚsmev Úsmev Úsmev

Sway, Št, 05. 08. 2010 - 15:02

Tieto rožky mi maminka spravila na rozlúčkovú so ZŠ... všetci si ich chválili.. naozaj sú výborné..

dakujem Bozkávam je to moje najoblubenejsie hned som si spravila ale len poldavku a za jeden den sme to zjedliChichocem sa su super mnam mnamSlnko Vyplazený jazyk Slnko

Faolan, Po, 21. 02. 2011 - 22:31

tak toto musim vyskusat,ja ich milujem! U nas to bude fuc raz dva! Mrkám Konecne viem,ako na to!

práve teraz ich robím z 1,5 dávky a tiež budú raz-dva fuč Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Faolan, Pi, 23. 03. 2012 - 13:04

No ja ich idem robit zase,prvy krt sa podarili fantasticky a ta chut! Odniesla som zopar aj susedinym detom,jeej ti sa na to vrhli ako keby v zivote nejedli! Veľký úsmev

kppak, Ut, 13. 11. 2012 - 13:14

Robila som viacej obmien na parizske rozky, tie posledne sa mi nevydarili, lebo sa mi rozpadavali....naplnila som ich masou zo slahacky, cokolady a masla...plnka mi rozmacala cesto a boli velmi krehke aj ked chutne...niet nad original recept, takze ukladam tento receptik...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama