reklama

Parížska torta


reklama

Ahoj babuľky, aká je, prosím vás, pravá parížska torta? Teda korpus, krém je zrejme šľahačka + čokoláda, či? Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja dávam 1 smotanu 33% 35dkg kryš.cukor 1 vanilka 2 žltla a pridám 10 dkg kakavo alebo čokoládu na varenie 10 dkg cery po vychladnutý na druhy deň dam 50 dkg masla a je výborní mam ho od keli62 Áno Áno Áno a korpus robím orechoví neviem ako ti poradia ešte dievčence

ahoj Matilda ja robim ten isty krem ako Elena a korpus robim kakaovy Úsmev Úsmev

matylda, Pi, 05. 11. 2010 - 14:18

a po vrchu má byť poliata čokoládou, alebo natretá krémom?

Emily76, Pi, 05. 11. 2010 - 17:25

ja robím pravý parížsky 250 ml smotana33% alebo rastlinná (ja dávam rastlinnú šľahačku) a 100 g čokoládu. Dám rozpustiť ale nesmie vrieť. Nechám vychladnúť a potom schladiť ešte do chladničky. Vyšľahám a môže sa dávať na tortu. Nieje taká sladká.
Korpus kakaový.

niki, Pi, 05. 11. 2010 - 17:58

Ahoj,ja davam 250ml.smotamy na slahanie a 150g.cokolady na varenie alebo moze byt aj ina,vsetko prevarim a vobec navadi,zatial sa krasne vyslaha,a niekedy ju slaham hned ako vychladne,necakam do druheho dna,korpus aky chces,to je moja skusenost,nech sa dari Slnko

matylda, Pi, 05. 11. 2010 - 18:16

ďakujem babuľky a zvlášť Elenke z Detvy za všetky rady - si fakt supéééééér Bozkávam Bozkávam Bozkávam Objímam Objímam Objímam
zatiaľ som upiekla kakaový korpus a teraz idem uvariť tú šľahačku. Na internete som čítala taký recept, že prekrojená torta sa natrie pikantným džemom s kúskami ovocia, prikryje druhou časťou a až na vrch sa dá krém, poleje sa čokoládou, alebo len posype nastrúhanou čokoládou. Čo si o tom myslíte?

niki, So, 06. 11. 2010 - 15:10

moze to byt dobre,ja by som dala krem aj do stredu na ten dzem Vyplazený jazyk ,bola by to dobrota Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama