Parížska torta
Pozrite si aj
Ja dávam 1 smotanu 33% 35dkg kryš.cukor 1 vanilka 2 žltla a pridám 10 dkg kakavo alebo čokoládu na varenie 10 dkg cery po vychladnutý na druhy deň dam 50 dkg masla a je výborní mam ho od keli62
a korpus robím orechoví neviem ako ti poradia ešte dievčence
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Matilda ja robim ten isty krem ako Elena a korpus robim kakaovy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a po vrchu má byť poliata čokoládou, alebo natretá krémom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krem musíš dať aj pod čokoládu alebo marcipán podla fantázie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím pravý parížsky 250 ml smotana33% alebo rastlinná (ja dávam rastlinnú šľahačku) a 100 g čokoládu. Dám rozpustiť ale nesmie vrieť. Nechám vychladnúť a potom schladiť ešte do chladničky. Vyšľahám a môže sa dávať na tortu. Nieje taká sladká.
Korpus kakaový.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,ja davam 250ml.smotamy na slahanie a 150g.cokolady na varenie alebo moze byt aj ina,vsetko prevarim a vobec navadi,zatial sa krasne vyslaha,a niekedy ju slaham hned ako vychladne,necakam do druheho dna,korpus aky chces,to je moja skusenost,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem babuľky a zvlášť Elenke z Detvy za všetky rady - si fakt supéééééér
zatiaľ som upiekla kakaový korpus a teraz idem uvariť tú šľahačku. Na internete som čítala taký recept, že prekrojená torta sa natrie pikantným džemom s kúskami ovocia, prikryje druhou časťou a až na vrch sa dá krém, poleje sa čokoládou, alebo len posype nastrúhanou čokoládou. Čo si o tom myslíte?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moze to byt dobre,ja by som dala krem aj do stredu na ten dzem ,bola by to dobrota
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj babuľky, aká je, prosím vás, pravá parížska torta? Teda korpus, krém je zrejme šľahačka + čokoláda, či?