
reklama
Je to rýchla a chutná pochúťka.
Ingrediencie
100 | gramov | hladká múka špeciál |
100 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | vanilkový puding |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
160 | gramov | kryštálový cukor jemný |
170 | gramov | Hera |
3 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
2 | čajové lyžičky | citrónová kôra |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
trocha | broskyne | |
trocha | ríbezle |
Postup
Hladkú múku, polohrubú múku, prášok do pečiva, vanilkový puding v prášku a cukor zmiešame.
Pridáme vajíčka, štipku soli, citrónovú šťavu, kôru, mlieko a rozpustenú Heru. Všetko spolu premiešame.
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami alebo ich vymastíme maslom.
Plníme zmesou cesta do 3/4. Na povrch položíme ovocie a upečieme vo vyhriatej rúre /180°C/. P
o miernom vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.