reklama

Ostré hrany na torte

Grzka , 09. 03. 2012 - 12:56

reklama

Dostala som požiadavku na tortu s extra ostrými hranami. Babenky, da sa to vobec?
http://blog.pinkcakebox.com/category/pastry-images/wedding-cakes/page/5

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja už som tiež raz mala objednávku ked mi povedala zákazníčka že chce tortu v tvare kocky aby boli všetky strany rovnako veľké a aby boli hrany ostré, snežila som sa ale nepodarilo sa to. Použila som dve žehličky ale nebolo to podla mojich predstáv.

Grzka, Pi, 09. 03. 2012 - 13:25

ja som rozmyslala,že keby som už hotovu naplnenu tortu "olepila" oblatkou aj zvrchu aj z bokov ???..no neviem,nemam vyskusane´..to len teoria...ale ta oblatka aj tak navlhne a možno sa aj tak ohne, či?

keď je torta hranatá, tak sa to ešte ako tak dá - korpusy sa zrežú, dá sa hrubšia vrstva masla s cukrom, vyhladí sa tak,že sa vytvoria ostré hrany a taktiež hrubšia poťahovka a žehličky dve. ale pri okrúhlej torte neviem. jedine spraviť hutnejšiu piškótu (ako vidíme u anglických tortách) tiež nejak orezať a tak...

Grzka, Pi, 09. 03. 2012 - 13:51

no našťastie chcu hranatu..takže viac plnky...a asi čisto len maslo+cukor,bez pudingu..hmm,može byt..dakujem

Sausen, Pi, 09. 03. 2012 - 13:40

Grzka da sa to,ale chce to pevne nervy v prvom rade torta "naplnena"lepidlom z tuku a cukru=icinom,poriadne orezana do pozadovaneho tvaru po zatuhnuti! odmerane hrany a presne vykrojene strany ktore su vytvrdnute a zlepene spolu..tot cely postup..nase torty plnene dobrotkami,vlhcene atd s 1-2cm plnkmai a naplnmi vo vnutri niesu vhodne na len ukazovanie,ale hlavne na jedenie,co tieto americke uzasnosti niesu..skus a uvidis,nech sa dari Kvietok

Grzka, Pi, 09. 03. 2012 - 13:52

asi mas pravdu Sausen s tymi tortami "naoko"...dakujem za rady, budem potrebovat pevne nervy..ale až v maji...tak zatial idem relaxovat Chichocem sa

Kazuso, Pi, 09. 03. 2012 - 13:54

Tortu treba oplácať punčovinou, vyhladiť ostré hrany, nechať dobre zatuhnúť, potrieť plnkou, vyhladiť ostré hrany, znovu nechať dobré zatuhnúť a až potom poťahovka. Musí byť trochu hrubšia, aby sa dala žehličkami na tých hranách vytiahnuť do ostra. Ale aj tak nie sú také ostré ako na videách keď na ne nahádžu ten americký "betón".

zeronka, Pi, 09. 03. 2012 - 14:51

...keď si tie torty pozriete zbližšia, na tých, čo majú najostrejšie hrany, nie je poťahovka, ale je to buttercream, čiže maslový krém tuhý...videla som to na vlastne oči, oni to dávajú do mrazáku zatuhnúť a postupne natierajú vrstvy, ktoré dokonca v rohoch dávajú pomocou papieru na pečenie a potom to má také ostréí hrany, lebo to nie je poťah, ale natretý hutný krém... a oni sú v tom majstri úplný, je to také hladké, že kto nevie, ani nezbadá, že to nie je hmota ale krém....

A ja som si zas myslela, že ten korpus pod poťahom musí byť z polystyrénu, ked je taký dokonale rovný a hranatý Hambím sa

Alena R, Pi, 09. 03. 2012 - 15:04

Grzka,tortu si naplň, daj dobre stuhnúť. Potom si vymiešaj ponorným mixérom obrezky z korpusu + krém a urobí sa ti táká hustešia kaša, keď by sa ti to zdalo tuhé pridaj krém. Týmto obmaž toru a daj znova vytuhnúť. potom ešte možeš opäť dohladiť. Toto viem od Dášky a používa to aj Gabikanav. Je to super a lepšie ako samotný krém. Je to tuhé a pevné. Nech sa darí Kvietok Slnko

karmelka (bez overenia), Pi, 09. 03. 2012 - 16:27

a keby sa urobila tak, že spodok korpusu by sa dal úplne navrch a k tomu naopak? ja teda neviem, či aj vy to tak máte, ale ja ked poprerezujem korpus, tak tá najspodnejšia čas je taká troška tuhšia a spodné hrany sú pekne ostré... či?

ahoj Grzka ja vsetky torty otacam akoby hore dnom ak to chapes a tak sa daju skor dosiahnut ostre hrany,nieje ten vrchny diel taky zaobleny,ale hrany su ostrejsie,potom uz len doostrit. nech sa dari,snat som trosku pomohla ,dopecenia Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám

nela88, Pi, 09. 03. 2012 - 17:40

Ak ste pozerali v pondelok v TV Báječné torty, tam štvorcovú tortu poťahovali tak, že každú stranu potiahli zvlášť a orezali nožom. Poťahovka vyzerala dosť nahrubo.

apsara, Po, 18. 06. 2012 - 13:24

Ahoj Nelka, prosim ta kde to davaju na TV???? na akom kanály??? baječne torty
vdaka

Grzka, Pi, 09. 03. 2012 - 17:51

dakujem Vam vsetkým pekne za rady..ja tiež otačam tortu,ale aj tak ta hrana nieje taka ostra...snad to nejako zvladnem....a v maji uvidite vysledok..ešte raz velka vdaka Áno Áno Áno Zlomené srdce Zlomené srdce

Sausen, Pi, 09. 03. 2012 - 17:59

nikdy nepotiahnes tortu tak aby mala hrany!musia byt vytvrdnutre platy presne vyrezane tak aby pasovali pokukaj na youtoobe krabice a uvidis...mozes mat korpus akokolvek hranaty potahovku hranatu mat nebudes dostatocne,tak ako ma krabica..jedine tym icingom nas to ucili na dvakrat natriet a potom zehlickami cez papierovy obrusok hladit Pohoda

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama