Ostré hrany na torte
Pozrite si aj
ja už som tiež raz mala objednávku ked mi povedala zákazníčka že chce tortu v tvare kocky aby boli všetky strany rovnako veľké a aby boli hrany ostré, snežila som sa ale nepodarilo sa to. Použila som dve žehličky ale nebolo to podla mojich predstáv.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som rozmyslala,že keby som už hotovu naplnenu tortu "olepila" oblatkou aj zvrchu aj z bokov ???..no neviem,nemam vyskusane´..to len teoria...ale ta oblatka aj tak navlhne a možno sa aj tak ohne, či?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď je torta hranatá, tak sa to ešte ako tak dá - korpusy sa zrežú, dá sa hrubšia vrstva masla s cukrom, vyhladí sa tak,že sa vytvoria ostré hrany a taktiež hrubšia poťahovka a žehličky dve. ale pri okrúhlej torte neviem. jedine spraviť hutnejšiu piškótu (ako vidíme u anglických tortách) tiež nejak orezať a tak...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no našťastie chcu hranatu..takže viac plnky...a asi čisto len maslo+cukor,bez pudingu..hmm,može byt..dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Grzka da sa to,ale chce to pevne nervy v prvom rade torta "naplnena"lepidlom z tuku a cukru=icinom,poriadne orezana do pozadovaneho tvaru po zatuhnuti! odmerane hrany a presne vykrojene strany ktore su vytvrdnute a zlepene spolu..tot cely postup..nase torty plnene dobrotkami,vlhcene atd s 1-2cm plnkmai a naplnmi vo vnutri niesu vhodne na len ukazovanie,ale hlavne na jedenie,co tieto americke uzasnosti niesu..skus a uvidis,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi mas pravdu Sausen s tymi tortami "naoko"...dakujem za rady, budem potrebovat pevne nervy..ale až v maji...tak zatial idem relaxovat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tortu treba oplácať punčovinou, vyhladiť ostré hrany, nechať dobre zatuhnúť, potrieť plnkou, vyhladiť ostré hrany, znovu nechať dobré zatuhnúť a až potom poťahovka. Musí byť trochu hrubšia, aby sa dala žehličkami na tých hranách vytiahnuť do ostra. Ale aj tak nie sú také ostré ako na videách keď na ne nahádžu ten americký "betón".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...keď si tie torty pozriete zbližšia, na tých, čo majú najostrejšie hrany, nie je poťahovka, ale je to buttercream, čiže maslový krém tuhý...videla som to na vlastne oči, oni to dávajú do mrazáku zatuhnúť a postupne natierajú vrstvy, ktoré dokonca v rohoch dávajú pomocou papieru na pečenie a potom to má také ostréí hrany, lebo to nie je poťah, ale natretý hutný krém... a oni sú v tom majstri úplný, je to také hladké, že kto nevie, ani nezbadá, že to nie je hmota ale krém....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ja som si zas myslela, že ten korpus pod poťahom musí byť z polystyrénu, ked je taký dokonale rovný a hranatý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Grzka,tortu si naplň, daj dobre stuhnúť. Potom si vymiešaj ponorným mixérom obrezky z korpusu + krém a urobí sa ti táká hustešia kaša, keď by sa ti to zdalo tuhé pridaj krém. Týmto obmaž toru a daj znova vytuhnúť. potom ešte možeš opäť dohladiť. Toto viem od Dášky a používa to aj Gabikanav. Je to super a lepšie ako samotný krém. Je to tuhé a pevné. Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a keby sa urobila tak, že spodok korpusu by sa dal úplne navrch a k tomu naopak? ja teda neviem, či aj vy to tak máte, ale ja ked poprerezujem korpus, tak tá najspodnejšia čas je taká troška tuhšia a spodné hrany sú pekne ostré... či?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Grzka ja vsetky torty otacam akoby hore dnom ak to chapes a tak sa daju skor dosiahnut ostre hrany,nieje ten vrchny diel taky zaobleny,ale hrany su ostrejsie,potom uz len doostrit. nech sa dari,snat som trosku pomohla ,dopecenia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak ste pozerali v pondelok v TV Báječné torty, tam štvorcovú tortu poťahovali tak, že každú stranu potiahli zvlášť a orezali nožom. Poťahovka vyzerala dosť nahrubo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Nelka, prosim ta kde to davaju na TV???? na akom kanály??? baječne torty
vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dpokiaľ viem, dávajú to na TV Prima Love, ale ja som to tam videla len raz, nejak nestíham sledovať TV, ale ja to sledujem na youtube- http://www.youtube.com/watch?v=yL4-AArAHoE
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem Vam vsetkým pekne za rady..ja tiež otačam tortu,ale aj tak ta hrana nieje taka ostra...snad to nejako zvladnem....a v maji uvidite vysledok..ešte raz velka vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nikdy nepotiahnes tortu tak aby mala hrany!musia byt vytvrdnutre platy presne vyrezane tak aby pasovali pokukaj na youtoobe krabice a uvidis...mozes mat korpus akokolvek hranaty potahovku hranatu mat nebudes dostatocne,tak ako ma krabica..jedine tym icingom nas to ucili na dvakrat natriet a potom zehlickami cez papierovy obrusok hladit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak nakoniec takto dopadli moje "ostre" hrany
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=470849952941983&set=a.4653438801…
ešte raz vam vsetkým dakujem z rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dostala som požiadavku na tortu s extra ostrými hranami. Babenky, da sa to vobec?
http://blog.pinkcakebox.com/category/pastry-images/wedding-cakes/page/5