orechovy korpus
Pozrite si aj
Určite suchá nebude...len nedávam pol na pol, neviem, či ti to neklesne z malého množstva múky, mne to raz urobila, keď som veľa orechov dala miesto múky hmmm, ja normálne zmiešam múku s orechami a pomaly vmiešavam do vyšľahaných vajíčok, nedávam ani olej, ani vodu ...ak sa bojíš, že bude suchá tortička, kľudne pokrop korpusy jemne s rumovým rozvarom alebo ovocnou šťavou, držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sucha nebude urcite, skus pomer 4 lyzice muky a 3 lyzice orechov, staci orechy zlahka primiesat na zaver.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super. dakujem za rady. tesim sa ze konecne nieco ine...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som raz na tejto stránke našla tento vyskúšala som a je naozaj veľmi dobrý množstvo si prispôsob na svoju formu , je naozaj nadýchaný akurát a výborný aj sám bez plnky len tak.
8 vajec, 60dkg kryš.cukru, 20pol.lyžíc vody, 20dkg mletých orechov, 40 dkg polohr. múky, 1pr.do pečiva, trošku citr. kôry ( rozpis je asi tak na formu podkovy). Žĺtka vymiešam s kryš. cukrom, postupne pridávam vodu, múku zmiešanú s pr. do pečiva a citr. kôrou a nakoniec zľahla vmiešam vyšľahaný sneh.
Pečiem ju asi 7 minút na 200°C a potom ešte cca hodinu na 170°C. Vždy je korpus krásy nadýchaný, nikdy nespľasne. Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
idem robit prvy krat orechovu piskotu a predstavujem si to tak, ze na 6 vajec dam pol na pol orechy a muku (3PL + 3PL), len neviem, ci ich primiesavat na zaver spolu alebo najprv muku, potom orechy....normalne nedavam olej, vodu ani mlieko, do orechovej treba? neviem preco, ale obavam sa, ci nebude sucha, aj ked orechy su mastne, ale bude bez ovocia, len s orechovym kremom... zvycajne korpusy natiahnu vlhkost z ovocia a polievam s dzemom rozriedenym vodou... ale teraz neviem. idem robit skusku, tak poradte prosim. vopred dakujem