...takto sa mi dnes zadarilo.
Pozrite si aj
ano, cokoladova hnota z cukrikov a cokolady je vyborna na pracu a aj vyborne chuti, ja robievam z horkej coko....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja zvyknem buď z horkej alebo mliečnej...a zadarí sa vždy na
, ale teraz už mám aj alternatívu z bielej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robievam aj ja ale s cukrikami som to este neskusala musi to byt super niekedy urcite urobim..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak foto a receptik si prosime spisat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj to bude, zrejme najskôr zajtra alebo cez víkend, ale nahodím...sľubujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sľub som dodržala, receptík a aj obrázok som nahodila: http://tortyodmamy.sme.sk/cokoladovo-cukrikova-hmota-biela ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
TY SI POKLAD!!!!!!
Ja som s čokohmotami tiež kamarátka
a práve zajtra idem robiť....už som rozmýšľala, či to spojím dvomi tubami sekundového lepidla, alebo potom tým tortu obsypem, ak sa to nepodarí, ale ty si ma zachránilaáááááá!!!!! Síce som ju ešte nerobila, teda ani nedomrvila, ale tomu sa nevyhnem, ako sa poznám
. Bola by som si kúpila, ale som nemala kde, najbližší obchod s cukrárenskými potrebami - 50km...a kuriérom...no to by mi musel tú tortičku aj potiahnuť
. Pre mňa nemá zmysel objednávať väčšie množstvo, nespotrebujem ho ani za rok, a domáca výroba čokohmoty je pre mňa adrenalínovým športom....niekto bungee jumping, ja čokohmotu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to som veľmi rada, že nie som v tom sama... tiež som dostala presnú objednávku až v utorok a dnes si prídu po tortu, takže som musela zariskovať a oplatilo sa... a keď sa podarilo mne, tak Ty to zmákneš ľavou zadnou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sikovnica si Ty velka, gratulujem
,len ma napada...to uz potom nie je cokopotah, ale Marschmallow cokopotah
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v prvom rade ďakujem
...a hmota zrejme dostane názov cukríkovo čokoládová poťavka /alebo tak nejako/ - ako jej predchodkyňa: http://tortyodmamy.sme.sk/cokoladova-cukrikova-mmf-hmota ...aj keď v tomto prípade je viac čokolády ako cukríkov, predsa len to nie je čistá čokoláda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robim podla toho isteho receptu a vzdy dopadla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak hmota ma dostala....nezrazila sa....a ja som sa tak tešila, ako s ňou vybabrem!!!! Tak nabudúce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to gratulujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teda na istotu
Celú cestu tam aj späť som rozmýšľala len nad týmto novým pokusom, hneď ako sme došli domov a vyzliekli sa z kabátov, utekala som do kuchyni môj "zázrak" premiesiť. Noooo...na začiatku to vyzeralo sľubne, ale postupne sa to menilo na konzistenciou piesku /nevadí, veď už som všeličo zažila pri pečení a skúšaní/ tak som si ruky navlhčila a premiesila, dokiaľ hmota nezačala sa znovu spájať
Ďalší pokus: potierala som si ruky olejom a znova to chvíľu vyzeralo nádejne...ale ozaj len chvíľu. Vrátilo sa to do prvotnej polohy a nechcelo to držať.
No s rozumom v koncoch a myšlienkami nato ako tento "poklad" zúžitkovať pri tvorení sladkých maškŕt sa mi rozsvietila kontrolka v hlave a napadlo ma: Marchmalow cukríky!!! - veď v čokoládovocukríkovej hmote fungujú, tak za pokus nič nedám, maximálne zdvihnem cenu nepodarku o ďalšie 1,19 € a nálada klesne pod bod mrazu...
Takže som tie cukríky rozpustila /na 700g bielej čokolády a 195 ml cukrového rozvaru som šupla 300g rozpustených bielych cukríkov/ respektíve som hmotu vhodila do rozpustených cukríkov...a "světe div se", zadarilo sa...
Tak len to som zatiaľ chcela