reklama

neviem v čom robim chybu?


reklama

potrebujem poradit.Už niekolko krat som robila venceky ale zakazdim mam cesto bud moc upecene az sa lame ked ich rozkrajujem alebo su v nutri take mokre.A preto sa chcem vas skusenejsich opytat kde asi robim chybu a ak mate nejaky osvedceni recept na venceky budem vam velmi vdacna ak mi ho napisete. velmi pekne vam dakujem


reklama


reklama

aky mas recept?

ja mam takyto:
3 dcl vody
8 dkg oleja
25 dkg hladkej muky
6 vajec
štipka soli

Krem robim pudingovy

Pečiem na 180°C 10 minut, prvych 5-7 minut neotvarat rúru, este letne prekrojit.

lia51, Pi, 08. 04. 2011 - 10:09

daj si do vyhladavania v pravo hore slovo Venceky a najdes co potrebujes a nielen to, ale aj ine, co nebudes vediet ohladom inych veci,tam to urcite najdes Torta krasny den

Jaich robím podľa toho receptu ako je tu napísaný, len dávam 5 vajec a nie 6. Pešiem ich 1O min. na 200 stupňoch, rúru n eotváram a potom na 170 asi ešte 15 až 20 min. záleží akú majú farbu. Ak sú zlatohnedé tak si vyberiem jeden a skontrolujem aj spodok a ak je upečený, tak ich vyberám. Vlažné rozkrojím a plnim krémom a šľahačkou. Ak ešte niečo, tak sa môžte ozvať. Rada odpoviem.

všetko je od pečenia, najlepšie piecť od 180 - 200 stupňov, ja rúru neotváram až pokiaľ nie sú pekné zlatohnedé a pred pečením dávam na spodok druhý plech, kde vylejem tak deci vody, keď sú venčeky zlatohnedé, pichni do jedného špáradlom, ak sú vnútri surové, uvidíš na ňom - veľa šťastia SlnkoSlnkoSlnko

Korona, Pi, 08. 04. 2011 - 11:33

..ja robím ako Sisitami, počet vajec závisí od ich veľkosti, cesto nemá byť veľmi tuhé, potom sa ťažko vytláča z vrecka, musí byť také aby išlo z vrecka ľahko, aby si sa pri vytláčaní moc nenarobila. Úsmev

Alena R, Pi, 08. 04. 2011 - 19:31

čítala som niekde na Dor.....i, že venčeky po prekrojení sú vždy trochu mokré. KvietokSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama