
Výborný jablkový koláč
Ingrediencie
Cesto: | ||
600 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | margarín |
2 | kusy | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | kus | jogurt |
Plnka: | ||
marhuľový lekvár | ||
detské okrúhle piškóty | ||
1 | kilogram | jablká |
Postup
Z surovín si vypracujeme cesto a dáme odpočívať na 1 hodinu do chladničky.
Potom si cesto rozdelíme na 2 časti, prvou si vystelieme dno väčšieho plechu, cesto potrieme marhuľovým lekvárom, poukladáme piškótky a na piškóty dáme nastrúhané jablká, z ktorých sme predtým jemne povytláčali nadbytočnú šťavu ale nie moc aby nebol koláč suchý./veď na to sú tam tie piškóty aby nám tú šťavu do seba pekne nasali/ :))))
Druhú časť cesta som si vyvaľkala a narezala na dlhé pásiky a krížom krážom cez seba som si narobila mriežky :D Vrch koláča som potom potrela dobre rozšľahaným vajíčkom, posypala škoricovým cukrom a šup s ním do rúry pri 170 stupňoch asi tak 30-40 min. záleží od sporáka. Dobrú chuť.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to veľmi dobre odporučam vám to. :*
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.....teší ma že chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.