reklama

Nestuhlo mi maslo v kréme - čo s tým?


reklama

Prosím Vás o radu....robila som karamelové rezy....určite tento zákusok poznáte....Karamelová plnka pozostáva iba z uvareného salka a 250 g masla (alebo Hery)....
Robila som ho už veľakrát a vždy som s ňou mala nejaký problém....Buď sa mi krém zrazil (ale to som sa už naučila, ako vyriešiť - vďaka tejto stránke a Vašim radám) alebo mi plnka vôbec nestuhla....Mala by sa rozotierať a mne sa leje....čo robím zle prosím Vás?
Uvarím si salko - cca 2 hod. a vlejem ho do vymiešaného/vyšľahaného masla....tak som to urobila aj včera a síce koláčik super chutí, plnka môžeme vylizovať stečenú z taniera Smútok mala by som to salko variť skôr ako tesne pred prípravou plnky alebo čo??? A dá sa s tým teraz ešte niečo spraviť? Rozmýšľala som, že ho zoškriabem z koláča a skúsiť ešte raz vymiešať s menším množstvom masla Hambím sa pomôže to??? Prosím poraďte.....ďakujem Vám veľmi pekne vopred za rady Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Zlata09, St, 18. 05. 2011 - 09:09

Ja robím túto plnku ( salko uvarím aspoň 1 deň vopred) a nikdy som nemala takéto problémy, ale dávam viacej masla 1a1/2, resp. až 2 masla na 1 salko. Niekedy uvarím k tomu aj kašu zo skaramelizovaného mlieka a zlatého klasu a primiešam už do hotového krému. Tak robím vtedy, ak potrebujem viacej krému do torty.
Ak máš čas, tak zotri krém a skús do neho zamiešať asi 50 g - 100 g cery, ktorú vopred roztopíš a mierne schladíš a potom opäť prešľahať. Tak to radia dievčatá, ale ja som to ešte neskúšala.
Alebo uvar tú kašu a po vychladnutí ju pomaly zašľahávaj do krému. Nech sa ti darí.

To čo si napisala posledne, skusiť vyšľahať by malo pomôcť...

Tina75, St, 18. 05. 2011 - 09:31

ja som mala tiež riedšiu,dala som do nej ešte namlete orechy,ale aj tak to nebolo ono.salko uvariť den dopredu Áno a pridat viacej masla Áno vyskušam,karamelový je Vyplazený jazyk mnam. Tlieskam

selenka, St, 18. 05. 2011 - 09:38

Ja som robila salkovy krem do marlenky ale varila som salko 4 hodiny, nie dve a den vopred. Po 4 hodinach je uz dost stuhnute, treba ho vybrat lyzickou, nie je tekute, ale po vyslahani s maslom je plnka super, urcite sa neroztecie a este ked to das do chladnicky stuhnut, bude tip-top.

angi1, St, 18. 05. 2011 - 10:09

na jedno salko je jedno máslo málo,taky bych ho setřela.Poteče a neztuhne.Salko si vždy vařím den dopředu.Já vařím 2 hodiny a duhý den je také krásně ztuhlé,přidávám část pudingu(nebo kaše),abych měla více krému a většinou dám hned 1 máslo a pak po kouskách přidávám 2,takže mě to někdy výjde na necelý 2 másla,bez toho pudigu by to bylo 1 a půl.Ale dávám máslo 82%,hera obsahuje více vody a má 75%tuku.

Ludika, St, 18. 05. 2011 - 10:11

Sama pises vlejem, podla mna si mala salko varit dlhsie (moze sa aj tri hodiny, zavisi od plamena,vrenia), aby bolo tuhsie a minimalne den vopred. Ja ho v hrnci aj obraciam, aby bolo vsade tuhe.
A ja zaslahavam po castiach salko do masla.

Ja varim salko v kuchte- v tlakovom hrnci 1 hod. samozrejme to necha m vychladnut v zatvorenej, to akoby sa varilo dalsiu hodku, je perfektne karamelove, hnede, drzi s maslom jednym 250g. V tlakovom usetrim aj energiu aj cas, vojde mi tam 3ks salka, takze vzdy mam navarene:O))) Áno

anusa, St, 18. 05. 2011 - 10:26

ja si tiež popredu varím salko a nechám dobre vychladiť a do jedného masla ho pridávam po troške a niekedy nemusím ani celé dať .Najlepšie sa chladilo v zime Chichocem sa hodila som ho do snehu a bolo perfektne vychladené Áno Áno Áno

evi, St, 18. 05. 2011 - 10:53

JA varim salko vzdy vopred a potom mam v zasobe. Varim ho asi 3 hodiny a je krasne tuhe, ze lyzicka v nom stoji, cize neleje sa z plechovky, ale ho musim vyberat lyzicou.
Ak by som mala plnku riedku ,ako pises, tak by som skusila do plnky zamiesat este karaemelovy puding. To je tiez mnam. Mrkám

Rebeka7, St, 18. 05. 2011 - 12:16

A že už asi 2 mesiace dostať kúpiť Tatra salko už uvarené viete? Slnko

Hej viem... veď preto čakám kde ho zase dajú do akcie, aby som nemusela variť... Volá sa Salko karamel... Slnko

zlatat, St, 18. 05. 2011 - 14:16

ja som ho ešte v obchodoch neobjavila.

Ináč ja varím Salko v kuchte asi 1,5 hodiny minimálne deň vopred a je parádne husté aj farbu má krásnu - musím ho vyberať lyžicou, tá v ňom stojí a ani sa nepohne Chichocem sa

zatial som ho videla len v Cechach v Al....e (myslim to skaramelizovane, stalo 42,90KC) Je super stuhnute, skoda ze mam doma zasoby normalneho, skusim ho varit v tom tlakovom hrnci. Ja pouzivam tuk Zlata Hana, neni taky makky ako maslo a nesmrdi jak margarin,na jednu plechovku Salka davam 1 a 1/2

Miruš,niekde tuším na tejto stránke som čítala,že ak majú kočky problém s riedkym karamelovým krémom,tak tam dajú stužovač čo ide do šľahačky,vyšľahajú a ono to stuhne.Vyskúšaj Zlomené srdce

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za rady....Skúsila som to s tou Cerou, ako mi poradila Zlata09 a fakt to pomohlo....Akurát mám v tom kréme kúsky korpusu tým, že som ho zotierala...ale to neva....hlavne, že krém stuhol a odteraz už viem, že Salko variť aj deň vopred a kľudne dlhšie ako 2 hod., popr. pridať viac ako iba 1 maslo....
Takže zase som o niečo múdrejšia Chichocem sa , vedela som, že na Vás sa môžem spoľahnúť Áno ....Ešte raz veľká VĎAKA!!! Bozkávam Bozkávam Bozkávam

hedinka, Št, 09. 06. 2011 - 14:31

ja som včera varila salko 3h a dnes som ho vmiešavala,bolo tuhe ale po spojení s maslom mi vyteka s korpusu,je v chladničke už tri hodiny neviem či robit druhu plnku,alebo to stuhne

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama