Nestuhlo mi maslo v kréme - čo s tým?
Pozrite si aj
Ja robím túto plnku ( salko uvarím aspoň 1 deň vopred) a nikdy som nemala takéto problémy, ale dávam viacej masla 1a1/2, resp. až 2 masla na 1 salko. Niekedy uvarím k tomu aj kašu zo skaramelizovaného mlieka a zlatého klasu a primiešam už do hotového krému. Tak robím vtedy, ak potrebujem viacej krému do torty.
Ak máš čas, tak zotri krém a skús do neho zamiešať asi 50 g - 100 g cery, ktorú vopred roztopíš a mierne schladíš a potom opäť prešľahať. Tak to radia dievčatá, ale ja som to ešte neskúšala.
Alebo uvar tú kašu a po vychladnutí ju pomaly zašľahávaj do krému. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To čo si napisala posledne, skusiť vyšľahať by malo pomôcť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som mala tiež riedšiu,dala som do nej ešte namlete orechy,ale aj tak to nebolo ono.salko uvariť den dopredu a pridat viacej masla
vyskušam,karamelový je
mnam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila salkovy krem do marlenky ale varila som salko 4 hodiny, nie dve a den vopred. Po 4 hodinach je uz dost stuhnute, treba ho vybrat lyzickou, nie je tekute, ale po vyslahani s maslom je plnka super, urcite sa neroztecie a este ked to das do chladnicky stuhnut, bude tip-top.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na jedno salko je jedno máslo málo,taky bych ho setřela.Poteče a neztuhne.Salko si vždy vařím den dopředu.Já vařím 2 hodiny a duhý den je také krásně ztuhlé,přidávám část pudingu(nebo kaše),abych měla více krému a většinou dám hned 1 máslo a pak po kouskách přidávám 2,takže mě to někdy výjde na necelý 2 másla,bez toho pudigu by to bylo 1 a půl.Ale dávám máslo 82%,hera obsahuje více vody a má 75%tuku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sama pises vlejem, podla mna si mala salko varit dlhsie (moze sa aj tri hodiny, zavisi od plamena,vrenia), aby bolo tuhsie a minimalne den vopred. Ja ho v hrnci aj obraciam, aby bolo vsade tuhe.
A ja zaslahavam po castiach salko do masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja varim salko v kuchte- v tlakovom hrnci 1 hod. samozrejme to necha m vychladnut v zatvorenej, to akoby sa varilo dalsiu hodku, je perfektne karamelove, hnede, drzi s maslom jednym 250g. V tlakovom usetrim aj energiu aj cas, vojde mi tam 3ks salka, takze vzdy mam navarene:O)))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si tiež popredu varím salko a nechám dobre vychladiť a do jedného masla ho pridávam po troške a niekedy nemusím ani celé dať .Najlepšie sa chladilo v zime hodila som ho do snehu a bolo perfektne vychladené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
JA varim salko vzdy vopred a potom mam v zasobe. Varim ho asi 3 hodiny a je krasne tuhe, ze lyzicka v nom stoji, cize neleje sa z plechovky, ale ho musim vyberat lyzicou.
Ak by som mala plnku riedku ,ako pises, tak by som skusila do plnky zamiesat este karaemelovy puding. To je tiez mnam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A že už asi 2 mesiace dostať kúpiť Tatra salko už uvarené viete?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hej viem... veď preto čakám kde ho zase dajú do akcie, aby som nemusela variť... Volá sa Salko karamel...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ho ešte v obchodoch neobjavila.
Ináč ja varím Salko v kuchte asi 1,5 hodiny minimálne deň vopred a je parádne husté aj farbu má krásnu - musím ho vyberať lyžicou, tá v ňom stojí a ani sa nepohne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zatial som ho videla len v Cechach v Al....e (myslim to skaramelizovane, stalo 42,90KC) Je super stuhnute, skoda ze mam doma zasoby normalneho, skusim ho varit v tom tlakovom hrnci. Ja pouzivam tuk Zlata Hana, neni taky makky ako maslo a nesmrdi jak margarin,na jednu plechovku Salka davam 1 a 1/2
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Miruš,niekde tuším na tejto stránke som čítala,že ak majú kočky problém s riedkym karamelovým krémom,tak tam dajú stužovač čo ide do šľahačky,vyšľahajú a ono to stuhne.Vyskúšaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za rady....Skúsila som to s tou Cerou, ako mi poradila Zlata09 a fakt to pomohlo....Akurát mám v tom kréme kúsky korpusu tým, že som ho zotierala...ale to neva....hlavne, že krém stuhol a odteraz už viem, že Salko variť aj deň vopred a kľudne dlhšie ako 2 hod., popr. pridať viac ako iba 1 maslo....
Takže zase som o niečo múdrejšia , vedela som, že na Vás sa môžem spoľahnúť
....Ešte raz veľká VĎAKA!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som včera varila salko 3h a dnes som ho vmiešavala,bolo tuhe ale po spojení s maslom mi vyteka s korpusu,je v chladničke už tri hodiny neviem či robit druhu plnku,alebo to stuhne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím Vás o radu....robila som karamelové rezy....určite tento zákusok poznáte....Karamelová plnka pozostáva iba z uvareného salka a 250 g masla (alebo Hery)....
mala by som to salko variť skôr ako tesne pred prípravou plnky alebo čo??? A dá sa s tým teraz ešte niečo spraviť? Rozmýšľala som, že ho zoškriabem z koláča a skúsiť ešte raz vymiešať s menším množstvom masla
pomôže to??? Prosím poraďte.....ďakujem Vám veľmi pekne vopred za rady 
Robila som ho už veľakrát a vždy som s ňou mala nejaký problém....Buď sa mi krém zrazil (ale to som sa už naučila, ako vyriešiť - vďaka tejto stránke a Vašim radám) alebo mi plnka vôbec nestuhla....Mala by sa rozotierať a mne sa leje....čo robím zle prosím Vás?
Uvarím si salko - cca 2 hod. a vlejem ho do vymiešaného/vyšľahaného masla....tak som to urobila aj včera a síce koláčik super chutí, plnka môžeme vylizovať stečenú z taniera