reklama

Nemá niekto Receptíííík ?


reklama

Ahojte , nemá niekto z Vás recept na Tyramisu ??? Ďakujem Bozkávam Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Pozrite si aj


reklama


reklama

veve04, Št, 27. 01. 2011 - 14:34

Na kazdy jeden kelimok mascarpone 3 vajcia = 250g mascarpone a 3 vajcia...vymiesat tri zltky s 80 g kr. cukru, zamiesat mascarpone, vyslahat sneh a opatrne podmiesat pod masu z mascarpone...pred tym si urobis tuhu kavu, nechas vychladit, vlejes do nej bud rum, alebo Amareto (podla praveho tal. receptu Mrkám ) na spodok naukladas piskoty (dlhe, cukrovane) pokvapas poriadne vsetky piskoty, natries masu polovicu, druhu vrstvu piskot ukladas tak, ze si kazdu jednu piskotu na chvilku polozis do kavy a sup na masu a takto vyplnis a polejes druhou polovicou masy....nechas min. 5 hodin v chladnicke, naj do druheho dna..... Úsmev

evi, Št, 27. 01. 2011 - 14:52

Ja robim tiramisu uz tak dlho, ze uz to robim od oka. Váľam sa od smiechu po podlahe . Ale urcite nedavam tak vela vajicok. JA davam tri-styri vajicka na 500g mascarpone. A cukru davam podla momentalnej nalady a chuti. A ja osobne nemiesam ani osobitne bielka a zltka, pretoze do mojho tiramisu nejdu bielka. Vymiesaju sa zltka s cukrom (alebo medom, to chuti jemnejsie), do toho sa da mascarpone a vymiesa sa a do toho sa da trosicka amareta. Ale principialne robim tak ako veve. Krem si urobis, do nadoby si naukladas v kave s amaretom namocene piskoty, na to krem a zasa vsetko opakovat (vlastne tak dlho opakovat, pokial mas krem a aj piskoty) a navrchu krem a das do chladnicky. Pred servirovanim posypes kakaom. A hotovo. Slnko
Su rozne chute, takze kazdy si robi podla seba, ako sa mu paci. JA som napriklad posledne tirmisu robila tak, ze som do mascarpone kremu dala este jednu vyslahanu smotanu, aby to bolo jemnejsie a tiez to bola mnamka. Chichocem sa

veve04, Št, 27. 01. 2011 - 15:03

jasne zabudla som na posypanie kakaom pred servirovanim Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe receptov je neskutocne vela,ale ten co pouzivam ja, je z jednej talianskej kucharky, ktory som nasla pri praci v taliansku....je to aj nakladnejsie cenovo, ale sa to priblizuje trochu originalnemu tiramisu... ale kazdy si najde to svoje oblubene Úsmev ale dolezite je, nezabudnut posypat kakaom Chichocem sa Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama