
Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mohla by som sa nejak dostat k receptu? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dlho som tu nebola, takže Vašu požiadavku som si prečítala až teraz. Ak má ešte niekto záujem prikladám recept :
Tvarohová torta s malinovým zrkadlom:
prísady na 1 tortovú formu s priemerom 24cm
cesto : 150g hl.múky, 1vajce, 100g masla, 50g prášk.cukru, štipka soli, tuk na vymazanie formy
krém : 100g prášk.cukru, 150g tvarohu, 6 plátkov želatíny, 200ml smotany na šľahanie
malinové zrkadlo : 200g mrazených malín (alebo iného ovocia),1 balíček tortového želé, 2PL prášk.cukru
postup :
1. Múku,vajce,cukor,maslo a štipku soli rýchlo spracujeme na doske. Cesto zabalíme do fólie a necháme 60minút v chladničke.
2. Rúru vyhrejeme na 200°C. Vychladnuté cesto z chladničky povtláčame do formy vymazanej tukom. Pečieme cca 10minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
3. Na krém vymiešame tvaroh s cukrom. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Potom ju vytlačíme a zahrejeme podľa návodu na obale, kým sa nerozpustí. Primiešame ju k tvarohu a vložíme na 30minút do chladničky. Smotanu vyšľaháme na šľahačku a primiešame ju do krému.
4. Na vychladnutý korpus natrieme stuhnutý krém a povrch uhladíme. Na krém poukladáme rozmrazené maliny.
5. 250ml vody zmiešame s cukrom a tortovým želé a ďalej upravíme podľa návodu na obale. Zmes miešame lyžicou,aby poleva zostala číra. Necháme ju trochu vychladnúť a potom lyžicou pomaly nalievame na maliny. Tortu uložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky