
Kávovo-kakaové rezy
Korpus: | ||
225 | gramov | hladká múka |
112 | gramov | Smetol |
225 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
5 | polievkové lyžice | kakao |
12 | polievkové lyžice | mlieko |
Pudingová plnka: | ||
3⁄4 | liter | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
280 | gramov | Smetol |
140 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
Krém šľahaný nad parou: | ||
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | cukor |
100 | gramov | biela čokoláda |
1 | čajová lyžička | mletá káva |
1 | čajová lyžička | instantná káva |
250 | gramov | maslo |
dlhé piškóty | ||
Poleva: | ||
čokoláda |
Cesto:
Hmotu na korpus nanesieme na dva plechy, na papier na pečenie. Korpusy budú tenké. Upečieme.
Pudingová plnka:
Puding si uvaríme z mlieka a zlatého klasu. Po vychladnutí zašľaháme do masla vyšľahaného s cukrom . Puding hneď po uvarení môžeme zakryť potravinovou fóliou - fólia musí byť priamo na horúcom pudingu . Vtedy sa Vám na pudingu neurobí šupka
Krém šľahaný nad parou:
Ja som robila aj verziu nie pudingový krém ale vajíčkový šľahaný nad parou s pridaním čokolády a kávy. Tiež je vynikajúci. Na krém šľahaný nad parou potrebujete: 3 vajíčka, 100 g kryštálového cukru, cca 70 - 100 g bielej čokolády, cca 1 ČL mletej kávy a 1 ČL rozpustnej kávy (kávu si pridajte podľa chuti, ja mám rada výraznú kávovú chuť), šľahajte v mise nad parou cca 20 min, Tiež zakrývam potravinovou fóliou do vychladnutia aby sa mi na mase neurobila šupka. Po vychladnutí zašľahať do masla.
Na korpus nanesiete polovicu plnky, potom dlhé piškóty máčame do studenej uvarenej kávy a ukladáme na plnku, na to nanesieme druhú polovicu plnky a položíme druhý korpus . Môžeme zaťažiť.
Na vrch polejeme čokoládou. Môžete použiť aj chocotransfer, alebo rôzne čokoládové ozdoby

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
buď sa dáva pudingová plnka , alebo druhá verzia ja som nahradila teraz pudingovú tou varenou plnkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zabudla som dopísať balík dlhých piškót ( ten väčší ) a čokoládu na poliatie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja piskoty a vychladnutu kavu s troskou rumu tie piskoty sa macaju v kave
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napísala som to do postupu ale bez rumu dík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super..urcite upeciem..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásne sú, mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Wau dakujem ela ze si ich pomenovala po mne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.