reklama

Najkrémešovitejší krémeš :o)


reklama

ahojte!
zaujímalo by ma,ako robíte plnku do krémeša (obyčajný,z líst.cesta)
ja robím z mlieka+Zl.klas+žltky,do vychladeného maslo.
je dobrý,ale chcela by som taký "nadľahčený",nadýchanejší...spravia to vyšlahané bielky???? lenže to sa ja bojím,surové bielky tam dávať...jedine že by sa dali nad parou,ale to zas neviem,čo by spravilo????
Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Fialka, St, 07. 07. 2010 - 21:10

Bielky neobsahuju ziadne bakterie. Tie su v zltku. Nemusis sa bat

Na 1 liter mlieka 40 dkg kr.cukor z toho 20dkg varit do mlieka a 20dkg zaslahat do bielok.Uvarit puding z tromi zl.klasmi a tromi zltkami. Vyslahat sneh z troch bielok s cukrom a hned do horuceho pudingu sneh zlahka zamiesat vyliat na plat listkoveho cesta .Po vychladnuti naniest pol litra vyslahanej rastlinnej slahacky a na slahacku natriet vlaznu cokoladu.Apropo nezabudnut na vanilkovy cukor.Kvietok Kvietok

vyslahane bielky sup sup do horuceho pudingu a to je ako nad parou aj sa troskia predvaria aj krm je jemnejsi Úsmev

Alenik, St, 07. 07. 2010 - 21:16

Presne tak,,ja ked urobim doma kremes,tak sa vsetci zalizujeme....Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe a tie bielky tam rozhodne daj,v tom horucom pudingu sa akoby uvaria a vtedy je to naj naj....Bozkávam

ok,čiže ich šupnem do horúceho pudingu...
a mám tam vôbec dávať to maslo ešte nakoniec ??

veva, St, 07. 07. 2010 - 21:38

maslo nemusíš dávat,len ten puding s bielkami

ja maslo nedavam len na zaciatku do studeneho mllieka zltky a nakoniec bielky ako som uz pisala

ja uvarim puding a do horuceho ked este buble tak dam 250dkg smetolu, rum podla chuti a potom sneh.To je dobrota nech sa podariVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Tlieskam Tlieskam Tlieskam ...tak,tak,ako p.Fafuliaková robím aj ja ,no dávam 6 žltkov na 1 l mlieka,maslo ani žiadne tuky do pravého kremeša nejdúTlieskam Tlieskam Tlieskam

rozika, Št, 08. 07. 2010 - 15:54

Ja robievam takto:1,25l mlieko,6 žltkov,5dg vanilkového cukru,18 dg zlatý klas,20dg kr.cukru uvarit na puding a ešte do horúceho zlahka zamiešat vyšlahané bielky s cukrom.6 bielkov a 15dg kr.cukor.Krém s margarínom dávam do medových krémešov:1l mlieka,10dg krémový prášok uvarit na puding a potom do horúceho zamiešat 25dg pr.cukru a 25dg margarín.Ešte horúcé natriet na plát.Nech sa ti darí.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama