Najkrémešovitejší krémeš :o)
Pozrite si aj
Bielky neobsahuju ziadne bakterie. Tie su v zltku. Nemusis sa bat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na 1 liter mlieka 40 dkg kr.cukor z toho 20dkg varit do mlieka a 20dkg zaslahat do bielok.Uvarit puding z tromi zl.klasmi a tromi zltkami. Vyslahat sneh z troch bielok s cukrom a hned do horuceho pudingu sneh zlahka zamiesat vyliat na plat listkoveho cesta .Po vychladnuti naniest pol litra vyslahanej rastlinnej slahacky a na slahacku natriet vlaznu cokoladu.Apropo nezabudnut na vanilkovy cukor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyslahane bielky sup sup do horuceho pudingu a to je ako nad parou aj sa troskia predvaria aj krm je jemnejsi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne tak,,ja ked urobim doma kremes,tak sa vsetci zalizujeme....
a tie bielky tam rozhodne daj,v tom horucom pudingu sa akoby uvaria a vtedy je to naj naj....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ok,čiže ich šupnem do horúceho pudingu...
a mám tam vôbec dávať to maslo ešte nakoniec ??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
maslo nemusíš dávat,len ten puding s bielkami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja maslo nedavam len na zaciatku do studeneho mllieka zltky a nakoniec bielky ako som uz pisala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja uvarim puding a do horuceho ked este buble tak dam 250dkg smetolu, rum podla chuti a potom sneh.To je dobrota nech sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...tak,tak,ako p.Fafuliaková robím aj ja ,no dávam 6 žltkov na 1 l mlieka,maslo ani žiadne tuky do pravého kremeša nejdú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam takto:1,25l mlieko,6 žltkov,5dg vanilkového cukru,18 dg zlatý klas,20dg kr.cukru uvarit na puding a ešte do horúceho zlahka zamiešat vyšlahané bielky s cukrom.6 bielkov a 15dg kr.cukor.Krém s margarínom dávam do medových krémešov:1l mlieka,10dg krémový prášok uvarit na puding a potom do horúceho zamiešat 25dg pr.cukru a 25dg margarín.Ešte horúcé natriet na plát.Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem všetkým!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte!

zaujímalo by ma,ako robíte plnku do krémeša (obyčajný,z líst.cesta)
ja robím z mlieka+Zl.klas+žltky,do vychladeného maslo.
je dobrý,ale chcela by som taký "nadľahčený",nadýchanejší...spravia to vyšlahané bielky???? lenže to sa ja bojím,surové bielky tam dávať...jedine že by sa dali nad parou,ale to zas neviem,čo by spravilo????