nahrada cukru
Pozrite si aj
Tak toto by som neriskla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dúfam, že sa môj príspevok nebude brať ako reklama.
Využitie medu v receptoch popisuje okrem iných Klotilda Ľuptovská (Med a jeho využitie v domácnosti) a teraz už i muži Štefan Demeter a Ján Haščík (Pečieme a varíme s medom). Posledné vydanie knihy "Med a jeho využitie v domácnosti z r. 1988 bolo doplnené o recepty s väčším podielom medu až úplnou náhradou cukru. Podobné recepty má aj druhá kniha. Keďže neviem, či ju máš k dispozícii, uvediem Ti zloženie niekoľkých receptov:
Jemná medová piškótová:
120 g medu,160 g polohrubej múky, 5 väčších vajec, 1/4 PDP, spolu pol kl mletého anízu a škorice
Medová torta s čokoládou:
180 g medu, 200 g hrubej múky, 6 vajec, 50 g čokolády 4 pl mlieka, 1 pl rumu, 1/4 PDP, 1 kl mletej škorice. Čokoláda sa pridá rozpustená v teplom mede
Medová torta s kávovou príchuťou:
250 g medu, 8 väčších? pl polohrubej múky, 1 pl rumu, 5 pl varenej kávy, 6 vajec, 50 g masla, na hrot noža ml. škorice, 1/4 bal PDP.
Orechová torta:
8 vajec, 300 g medu, 200 g mletých orechov, 8 pl hrubej múky, 1 kl zrnkovej kávy (ja dávam nescu, rozpustenú v kl vody), 1/2 bal PDP.Postup ako pri príprave s cukrom, med dávam rozpustený.
Jemná torta s medom:
4 vajcia, 100 g medu, 100 g cukru, 2 pl studenej vody, 150 g hrubej múky, na špic noža sódy bicarbony.
Martinkova torta:
100 g medu, 100 g múky hladkej, 150 g mandlí, 1 kl škorice, trošku mletých klinčekov, 200 g strúhanej mrkvy
Tieto torty nemám odskúšané, ale čiastočnú náhradu medom používam bežne, najmä ak chcem lepšiu trvanlivosť a vláčnosť.
Vyskúšaj, ak chceš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto si ulozim a vyskusam,dakujem a poobzeram sa aj po knizkach take sa mi paci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Boyle dakujem za receptiky, urcite niektore vyskusam! vyzeraju vynikajuco. dnes som este spravila piskotu klasicky, ale nabuduce vyskusam tu s anizom a skoricou... boze to musi byt luxusna vona!!!!! tesiiim! ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potom napíš, či sa piškóta vydarila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, mam receptik na piskotove cesto, kam ide 200g cukru, ale chcela by som ho nahradit medom. Da sa to? A kolko medu treba dat, aby to pokrylo povodnu davku cukru? Dakujem ;)