naha torta
Pozrite si aj
skus postudovat, vela sa dozvies, kym Ti niekto odpovie. Su tam velmi dobre rady....
http://tortyodmamy.sme.sk/search/google/nAHA%20TORTA?query=nAHA%20TORTA&cx=partner-pub-6456364300478111%3A7029756657&cof=FORID%3A11&sitesearch=
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som sa už tiež chcela pýtať, prijala by som komentár tých, čo nie piekli, ale jedli. Môj pocit je, že je jedno aký korpus sa dá, obschne. A aj krém nevyzerá nič moc, keď deň stojí. Sigetka niekde písala, že odporúča plniť v deň odovzdávania, s tým sa viem stotožniť. Ale môžem sa mýliť. Žienky, chutnali ste?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Inšpiracie a odkazy na diskusie o nahych tortach najdes aj tu http://tortyodmamy.sme.sk/nahe-torty-inspiracie-rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež za plnenie v deň svadby, podľa mňa sa to dá v pohode zvládnuť, aj keď je torta trojposchodová. Bola som na svadbe, kde táto torta vyzerala dosť zle Korpusy boli značne obschnuté, torta sa začala deformovať, našťastie nebola hlavná svadobná a teda nestála na stole. Tiež ma napadlo, že bola pečená z obyčajnej piškóty, alebo že bola uskladnená v chladničke, ktorá korpus vysušuje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presla som vsetky diskusie ale nenasla som odpoved na otazku ktoru som polozila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lili ja by som to urobila takto:
keďže svadba je v auguste máš ešte veľa času čo tak na jednu nedeľu si urobiť doma maličkú tortu ku káve v tom zmysle akú chceš robiť tortu svadobnú - teda urob nejakú jednu pre Vás urob deň do predu a daj do folie a tak do ladničky na druhý deň ju vyber a ochutnaj a uvidíš sama aké to je. to je to najistejšie. Nemusí to byť ani že klasická velľkosť napr. klasickú dáš na pol a bude taký polkruh ale ku káve a na skúšku stačí. Do toho korpsusu by som dala aj trošku oleja a vody aby už sám o sebe bol vláčnejší.
Ono napríkald závisí aj to v akej chladničke bude napr. v NO frost mi nezabalené vysušuje preto dávam do folie v klasickej nie a podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super odpoveď, lebo viem si predstaviť, ako to človeka trápi, keď si nevie rady...a chce to spraviť čo najlepšie
aj mne vždy dobre poradili, veľká vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som piekla na prvy septembrovy tyzden...plnila som v noci pred svadbou..cca o 2-hej v noci...korpusy som robila ako babovku...aj s olejom ... krem bol iny v kazdom poschodi... ale vonkajsi krem...ten ktory bolo vidno bol biely( slahacka +tvaroh+mascarpone) ... tortu som viezla 20 km na svadbu... a kym sme to tam doviezli...samozrejme, ze boli trochu obschnute tie poschodia, ale nevesta aj ostatní vraveli, ze bola velmi dobra, nokto sa nestazoval...tak neviem posudit...tiez som rozmyslala na tou zelatinou, ale kočky ma odhovorili...urcite obschne kazdy jeden korpus... drzim palce http://tortyodmamy.sme.sk/svadobne/naha-torta-sladky-bar
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj budem robit nahu tortu ako svadobnu pre syna a nevestu a neviem ci to len naplnim a tie kerpusy mam potriet jemne zelatinou aby nevyschli alebo nechet len tak svadba bude v auguste a na torte bude cerstve ovocie miesto kvetov dakujem za kazdu radu