reklama

MMF


reklama

vcera som robila tortu cokoladovy korpus plneny mandarinkovym trasenym kremom a druhe poschodie bola biela piskota s cokoladovym kremom cele som to potrela maslovym kremom a potahovala MMF zafarbenym na fialovo dala som ju stuhnut a ked som davala hore obrazok tak sa mi to vsetko topilo ani som ju nemohla dokoncit nastastie bola pre nas obrazku schadzala zaruka

Pozrite si aj


reklama


reklama

ak sa smiem spýtať, teda tomu asi nerozumiem ale aj ja poťahujem s MMF a tiež mám o dva týždne robíť svadobnú s oblátkou, mám aj gel na oblátky len sa bojím ako na to takže ma toto zaujíma, či sa topila len poťahovka alebo oblátka alebo ako?

nanya, Ne, 04. 07. 2010 - 22:01

dievčatá, ja poťahujem 99% svojich tortičiek s MMF....praxou som zistila, že si treba dať pozor, aby sa vám nezrazil krém, lebo potom tá voda z krému rozpúšťa MMF a tiež teraz ked je teplo, tak naozaj len jemne potriem celý povrch torty a MMF dávam hrubšie....potom krásne zaschne ale ak mám nejaké miestečko tenšie, tam to teraz v tých horúčavách vidno, lebo je to na tom mieste dlhšie mäkké... a ak si tortičku dáte do chladničky, tak si dajte medzi zadnú stenu chladničky a tortu kartón a torta nezvlhne iba stuhne... samozrejme ak ju vyberiete, tak sa hned orosí... ale zapnite na ňu ventilátor a do polhodinky je suchá... a až tak dávajte oblátku.... možno som pomohla... mne to takto funguje... chce to len vychytať muchy... ak by som ešte vedela MMF zafarbiť na tmavú farbu bez toho aby sa rozsýpalo, tak naň nedám dopustiť... je to dosť pracné vypracovať tie hmoty ale zatial aj najlacnejšie...
a ozaj lili, si z KE? tebe som robila tortičku?

lili 25, Ne, 04. 07. 2010 - 22:03

topila sa mi potahovka ked som ju natierala maslovim kremom pod oblatku tak sa mi to roztrhlo ale to mi uz tiekli aj nervy nie len MMF no a na boky som chcela dat pasik z K2 a ozdobit ho ale to mi cele opadlo dole Mlčím Smútok Plačem

ja farbím na tmavo - teda hnedý MMF s čokoládou je to super, treba s tým robiť ale ešte s vlažným, alebo robím čokohmotu a tá je super. potom po prípade prídám čiernu. no a teda k tej oblátke na potiahnutú tortu dám gel potom oblátku a zase gel? ja len aby som to nepo.... Dakujem ...

lili 25, Ne, 04. 07. 2010 - 22:10

nie som z NZ a v chladnicke to bolo O.K. len ked som ju vybrala von a robila som na nej tak to bola hroza

nanya, Ne, 04. 07. 2010 - 22:44

no, ked si ju vytiahla z chladnčky, mala si ju najprv osušiť ventilátorom... tortička sa ti tak spotila a na vrchu bola určete samá kropaj a na to ked si začala natierať krém, tak je možné, že aj ten sa na tej mokrej poťahovke zrazil.. a z toho vlhka ti potom rozleptalo oblátku... vyskúšaj niekedy... najprv vybrať z chladničky, dobre osušiť ventilátorom a potom, ked je suchá poťahovka prilepiť oblátku... a ked je teplo, tak si rob poťahovku hrubšie, peknedrží tvať a netopí sa tak... ja som tak v horúčave robila tú moju vysokú tortu - obtočená závojom- a všetko bolo OK..musíš sa vystríhať vlhkosti... Bozkávam

nanya, Ne, 04. 07. 2010 - 22:46

á, tak prepáč, tá lili, čo som myslela je asi lili bez 25... ale aj tak budem rada, ak ti moje rady pomôžu...Úsmev Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama