mascarpone
Pozrite si aj
Roláda s mascarpone a nutellou
Na roládu si urobíme piškótové cesto s kakaom - každý svoje osvedčené. A plnka je len mascarpone dobre vymiešané s nutellou, pomer 1:1. V Taliansku veľmi obľúbené
Alebo ma napadlo aj profiteroles, talianska mňamka, kam ide mascarpone
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a na profiteroles "vieme" recept?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=302891743070227&set=a.3007784…
neviem prečo sa to nechce zmeniť na link
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na ten je veľa variant... môže byť citrónové, cappuccino, čokoládové, šľahačkové...
Ja mám najradšej toto:
Urobíme si "bigné" z odpaľovaného cesta, ako na venčeky. Lenže robíme z cesta na plech len malé kôpky, aby to bolo upečené ako "gulička" veľkosti orecha. Prekrojím ich na polovicu a naplním krémom (čo je hustý vanilkový puding + dobre vyšľahaná šľahačka, pomer 2:1). Naplnené sa namáčajú do ďalšieho krému: 250 g mascarpone vymiešať s 200 g osladenej "napolovicu" vyšľahanej šľahačky (aby nebola riedka, ale ani ako maslo ). Do šľahačky pred šľahaním zamiešať 1-2 ČL instantnej kávy. Naplnené bigné a namočené do krému s mascarpone ich ukladáme na okrúhly tanier. Keď je plný, začneme ich ukladať do druhej vrstvy tak, aby ich bolo menej ako v prvej vrstve. Pokračujeme, kým navrchu máme posledné jedno bigne, čiže sme spravili akýsi akoby kužel. Posypeme kakaom a mňam
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmmm, tak toto nepoznám vôbec, pekne ďakujem
ja som myslela, že to je zákusok, ktorý sa predáva v niektorých presách, tiež sú to také guličky, ale poukladané vedľa seba na tácke a tiež preliate nejakým krémom, šľahačkou alebo čo to je a neviem ako sa ten zákusok volá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mascarpone krem s ovocim. mascarpone, vyslahana slahacka, 2:1 ale aj 1:1 je chutne, zmiesas + cukor podla chuti a ovocie ake chces, velmi dobre s malinami alebo podobnym ovocim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kramky, možno to je naozaj profiteroles, len to poukladajú inak...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
spýtam sa, keď to uvidím a aj skúsim podľa teba urobiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
2 slahackove smotany, 2 biele cokolady, -nechat coko rozpustit a v bode varenia vypnut.Nechat do druheho dna vychladit a potom vyslahat.Do toho miesat 500g Mascarpone a je hotovo.Genialne s malinami
.Uzasny, jemny,mnaaaaaam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
2 slahackove smotany, 2 biele cokolady, -nechat coko rozpustit a v bode varenia vypnut.Nechat do druheho dna vychladit a potom vyslahat.Do toho miesat 500g Mascarpone a je hotovo.Genialne s malinami
.Uzasny, jemny,mnaaaaaam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Daducha a dal by sa tento krém použiť aj do torty? Vyzerá prudko mňamky nie je riedky ? S mascarpone som ešte nerobila. Netreba dať na tie šľahačky aj stužovač?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera fantasticky...a kolko gramove su tie cokolady?vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj zienky, mate nejaku osvedcenu fajnotku z mascarpone? NIE tiramisu. ak ano podelite sa o recept? dakujem