reklama

marcipanova torta v kombinacii s penovou


reklama

ahojte zrucne zienky,

chcela by som sa opytat ci niekto nevie postup prip. poskytnut link na tortu v kombinacii s penovym platom, jedna znama chcela by taku{marcipanovu v kombinacii s penovou/ ale nevedela mi presne popisat tak opisem zhruba: vnutro ze bola plnka a potom penovy plat,plnka,piskota, vraj bol vnutri ja som myslela ci nie na vrchu len torty bol ten plat ona tvrdi ze vo vnutri, je vobec mozne takato kombinacia? ja som len zaciatocnicka takze sa mi to nezda ale rada sa priucim ak sa to tak da spravit vobec

vopred dakujem za odpovede a prajem krasny slnecny den Slnko Slnko Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

dasak, St, 20. 06. 2012 - 12:32

samozrejme, že je možná taká kombinácia ... proste namiesto jedného korpusu sa dá penový plát ... len ja keď som to robila naposledy, tak sa mi ten plát rozmočil - zostala mi "pena" ... takže radiť nemôžem v tomto smere

jej tak to ste ma potesili budem rada ked niekto napise o tom viac dakujem Úsmev

Sigetka, St, 20. 06. 2012 - 13:18

Dá sa to, ale krém musí byť originál ako na penovú tortu, teda nie pudingový, ale z vajec šľahaných nad parou, a potom do toho 82% maslo. Penový plát musí byť dóoooooobre vysušený, nesmie byť vo vnútri ani trochu mäkký, inak sa to lepí a neskôr roztečie...

vdaka Sigettka pomohli ste Áno super mozno to skusim na ochutnavku neskor spravit

Mischell akurat som vam chcela napisat lebo som vas zakusok zbadala na stranke :) predbehli ste ma, chcem sa este opytat na velkost plechu pri tychto zakuskoch je normalny klasicky velky alebo mensie a to druhe cesto {penove{ sa strieka? vdaka Áno

Veľkosť plechu závisí od toho, či chcete mať tie pláty hrubšie alebo tenšie, myslím, že skôr je lepší menší plech alebo keď si upravíte recept na cesto o 1/2 dávky alebo 1 dávku, tak to kľudne môžete dať na veľký plech... čo sa týka snehového cesta, keďže je to v kombinácii s normálnymi korpusmi, určite vyzerá v zákusku alebo v torte lepšie, keď sa rozotrie na plech ako ked by sa nastriekalo...

no a som zasa trocha mudrejsia vdaka vam Veľký úsmev tak dam si vase vedomosti vsetkych dokopy a mozem skusat Úsmev

Ahoj teraz je tu pridaný nový postup na zákusky karamelové s penovým plátom tak ja presne tento recept pečiem ako tortu a ani potahová hmota sa na torte vôbec netopí je to super a robím ju dosť často na taký klasický veľký kruh upečiem piškótu kakaovú ktorú potom prerežem a penový plát treba do horúca vyšlahať a sušiť minimálne hodinu v teplovzdušnej rúre na 100 stopnov. A krém množstvo stačí presne na tortu aj pod potahovku Veľký úsmev

Ruzenka vas som si uz davnejsie ulozila na penove torty ked som tu lovila medzi strankami vdaka Áno

Boyle, St, 20. 06. 2012 - 15:51

Penové torty nerobím striekané, ale natierané na veľkosť, akú potrebujem a cca 1 cm na výšku, uhladím rovno dlhou paletkou. Natieram krémom z varených žľtkov, čokolády a masla. Nechám pár hodín odležať a potom obrežem, krája sa na ostré hrany bez lámania pílkovým nožom. (Nenatretý korpus sa mi pri krájaní láme). Nerozmočil sa ani pri niekoľkodňovom skladovaní. V albume mám fotku notebooku, keď sme ho po hodine na slnku krájali, monitor ešte držal. http://www.tortyodmamy.sk/narodeninove/notebook-57

tak to je krasa co viac dodat ste sikulka vlastne tu vsetky ste velke sikulky ktore obdivujem Úsmev po nociach tak uz len mi zostava skusat to spravit Úsmev vdaka Áno

no krasa take nieco male by som si skusila vyrobit v ramci ochutnavky:) to ste robili male torticky? a ake kremy tam mate v nich ak mi mozte blizsie popisat aj ako dlho plat piect, aj kremy moj mail:jana.macakova@gmail.com dakujem Tlieskam

apsara, Št, 21. 06. 2012 - 13:25

Ano ano musi byt veeeelmi velmi dobre usušený suším ho aj dva dni.
nech sa dari

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama