reklama

Malinová torta

Pridal/a Kamila dňa 30. 06. 2014 - 11:29 - Recepty Kamila
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na jednoduchú osviežujúcu malinovú tortu aj pre menej zdatných.

Ingrediencie
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 1⁄2 polievkové lyžice bezlepková múka
2 1⁄2 polievkové lyžice Zlatý klas
1⁄2 kus prášok do pečiva
1 kus smotana na šľahanie
1 kus želatínový stužovač
400 gramov maliny
1 kus červené želé
1 kus malinový jogurt
Postup

Pripravíme si klasické piškótové cesto. Tým, že pečiem z bezlepkovej múky robievam túto verziu. Ak nepotrebujete piecť bezlepkovo, použite 5 PL polohrubej múky a vynechajte Zlatý klas. 

Vyšľahám bielka s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vyšľahám do peny a primiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva, prešľahám. Už len zľahka spojím so snehom.

Cesto vylejeme na okrúhlu formu vystlanú papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 25 minút, najlepšie podľa skúsenosti s vlastnou rúrou.

Korpus po vychladnutí vyberieme z formy, rozrežeme napoly. Jednu časť korpusu znovu vložíme do formy, bočnej časti, a môžeme z boku obložiť pásom papiera na pečenie.

Vymiešame šľahačku, primiešame k nej jogurt, nakrájané maliny, chcelo by to viac ako som dala ja, a zahustíme želatínovým stužovačom alebo želatínovými plátkami pripravenými podľa návodu na obale.

Korpus môžeme najprv natrieť malinovým džemom, ja som ho mala pomenej, bo ten by som pojedala stále, tak ostal len navrch korpusu. ;) Náplň vylejeme na korpus a dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky.

Po stuhnutí prikryjeme druhou časťou korpusu, rozotrieme malinový lekvár, poukladáme maliny a zalejeme červeným tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Uložíme ešte na chvíľu do chladničky.

Doplňujúce poznámky

Inak ja som akčne namiesto šľahačky dala kyslú smotanu, výsledok bol chutný, len by to chcelo viac plátkov želatiny ako som dala, najlepšie celý balík. ;)

Plnku môžete ľubovoľne kombinovať, šľahačku s kyslou smotanou, alebo termizovaným tvarohom, mascarpone a pod. Vtedy treba primiešať viac malín, alebo ich dať pod plnku. Stačí aj jeden korpus a želé dať priamo na plnku, fantázii sa medze nekladú. 

Doplňujúce obrázky
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 1
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 2
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 3
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 4
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 5
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 6
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 7
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 8
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 9
Malinová torta, Recepty na torty, Kamila, 10
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

Chutne vyzerá Áno , podobnú robievam, čerstvé maliny sú v tomto období pre nás top ovocie Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykKvietok

Gitula, Po, 30. 06. 2014 - 19:31

podobné robím ale vyskušam už začínaju maliny bude mňamko Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoKvietokSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama