reklama

Lagúna rezy

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 04. 07. 2010 - 22:12 - Recepty
Lagúna rezy, Recepty na zákusky,

reklama

podelím sa s vami s mojim vlastným receptom. Nám veľmi chutí, skúste, možno aj vám bude.

Ingrediencie
Na dva korpusy:
12 kusy vajce
220 gramov polohrubá múka
220 gramov kryštálový cukor
1 balík prášok do pečiva
2 čajové lyžičky kakao
12 polievkové lyžice voda
Krém 1:
800 millilitrov mlieko
3 balíky Zlatý klas
375 gramov Palmarin
  práškový cukor
  trocha rumová aróma
Krém 2:
500 millilitrov rastlinná šľahačka
200 gramov čokoláda
Ostatné:
2 balíky piškóty kakaové
1 hrnček kapučíno
  biela čokoládová poleva
Postup

Korpus:

Upečieme dva korpusy. Na jeden korpus potrebujeme: 6 vajec, 110g polohr. múka, 110g cukor kryštál, 1/2 PDP, 1 kopcovitá KL kakaa, 6 PL horúcej vody. Pečieme klasika piškótové cesto: sneh, žĺtky s cukrom + voda, múka s PDP a kakaom. Pečieme na veľkom plytkom plechu 40cm*32cm, na papieri na pečenie.

Krém č.1:

0,8l mlieko+3 zlaté klasy uvaríme. Po vychladnutí spojíme s 1 a pol palmarinom, práškový cukor dávam podľa chuti. Dochutíme rumovou príchuťou.

Krém č.2:

0.5l rastlinnej šľahačky a jeden malý dezert morských plodov (preto sa vola lagúna(giggle) ( alebo teraz som nezohnala, tak som použila kinder čokoládky, alebo môžete požiť akúkoľvek čokoládu, akú máte radi) Takže čokoládku rozpustiť v šľahačke, ale ja ju nepreváram, len rozpúšťam, raz mi zovrela a nedala sa potom vyšľahať. Takže túto čokošľahačku zavrieme na aspoň 8 hodín do chladničky(najlepšie na noc) a potom vyšľaháme K tomu: kakaové piškóty 2 balenia, uvarená šálka kapučína, biela čokopoleva 

Plnenie:

1.plát+krém č.1(trošku si odložíme na potretie povrchu koláča)+prekladáme piškótami máčanými v kapučíne+krém č.2+druhý plát. Vrch potrieť dloženým krémom a poliať bielou čoko...

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

prezradis mi ako si urobila ten krasny vzor na vrchu kolacu?????je to krasneTlieskam Tlieskam Tlieskam

dadka1, Po, 05. 07. 2010 - 20:02

neviem ci mozem ale myslim si ze je to cokotramsfer..mozno sa pletiem neviem..uvidime..co povie autorka..Slnko Torta

karmelka (bez overenia), Po, 05. 07. 2010 - 22:25

áno, čokotransfér, samozrejme.

Sausen, Po, 19. 07. 2010 - 22:59

evi musi byt super,ak bude na to prilezitost urcite vyskusam,furt peciem len torty Veľký úsmev

karmelka (bez overenia), St, 28. 07. 2010 - 18:33

na vrchu je biela čokoláda a čokotransfér

Alena_K, So, 22. 01. 2011 - 22:04

ten palmarín by mi v plnke isto nechutil,ale inak vyzeraju dobre Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno Áno

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama