
podelím sa s vami s mojim vlastným receptom. Nám veľmi chutí, skúste, možno aj vám bude.
Na dva korpusy: | ||
12 | kusy | vajce |
220 | gramov | polohrubá múka |
220 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | kakao |
12 | polievkové lyžice | voda |
Krém 1: | ||
800 | millilitrov | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
375 | gramov | Palmarin |
práškový cukor | ||
trocha | rumová aróma | |
Krém 2: | ||
500 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
200 | gramov | čokoláda |
Ostatné: | ||
2 | balíky | piškóty kakaové |
1 | hrnček | kapučíno |
biela čokoládová poleva |
Korpus:
Upečieme dva korpusy. Na jeden korpus potrebujeme: 6 vajec, 110g polohr. múka, 110g cukor kryštál, 1/2 PDP, 1 kopcovitá KL kakaa, 6 PL horúcej vody. Pečieme klasika piškótové cesto: sneh, žĺtky s cukrom + voda, múka s PDP a kakaom. Pečieme na veľkom plytkom plechu 40cm*32cm, na papieri na pečenie.
Krém č.1:
0,8l mlieko+3 zlaté klasy uvaríme. Po vychladnutí spojíme s 1 a pol palmarinom, práškový cukor dávam podľa chuti. Dochutíme rumovou príchuťou.
Krém č.2:
0.5l rastlinnej šľahačky a jeden malý dezert morských plodov (preto sa vola lagúna(giggle) ( alebo teraz som nezohnala, tak som použila kinder čokoládky, alebo môžete požiť akúkoľvek čokoládu, akú máte radi) Takže čokoládku rozpustiť v šľahačke, ale ja ju nepreváram, len rozpúšťam, raz mi zovrela a nedala sa potom vyšľahať. Takže túto čokošľahačku zavrieme na aspoň 8 hodín do chladničky(najlepšie na noc) a potom vyšľaháme K tomu: kakaové piškóty 2 balenia, uvarená šálka kapučína, biela čokopoleva
Plnenie:
1.plát+krém č.1(trošku si odložíme na potretie povrchu koláča)+prekladáme piškótami máčanými v kapučíne+krém č.2+druhý plát. Vrch potrieť dloženým krémom a poliať bielou čoko...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...mnam
diiiik za recept...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prezradis mi ako si urobila ten krasny vzor na vrchu kolacu?????je to krasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem ci mozem ale myslim si ze je to cokotramsfer..mozno sa pletiem neviem..uvidime..co povie autorka..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, čokotransfér, samozrejme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uz teraz sa mi zbiehaju sliny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá lákavo,mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, mňam, vyzerá to úžasne, určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evi musi byt super,ak bude na to prilezitost urcite vyskusam,furt peciem len torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
edvi ako sa robí poťahovka,aj vzory - prosím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na vrchu je biela čokoláda a čokotransfér
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten palmarín by mi v plnke isto nechutil,ale inak vyzeraju dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite vyskúšam, vyzerajú vynikajúco
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnamkyyyy,,,dik za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty