reklama

krem z rozdielnych slahaciek


reklama

Ahojte dievcata! som tu nova, a nestiham vsetko prestudovat. Chystam sa dcere cez vikend urobit tortu s parizskym kremom (resp. slahackou ako som sa docitala). Len sa chcem poradit. Mam doma dve slahacky z Lidla-jedna je 30%-na a trvanliva a druha je 33%-na ale nie je trvanliva. Myslite, ze by som to mohla spolu zmiesat a v tom rozpustat cokoladu? ..A potom ked to bude vychladnute a pojdem slahat, mam tam pridat 2 stuzovace, kedže je slahacka (pravdepodobne) zivocisna?Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

kludne môžeš zmiešať nič sa nestane a potom dva stužovače a áno je to živočíšna šlahačka Slnko Slnko Slnko

No takze uz mam za sebou zrazenie slahacky... ale pomohla som si vsemocnym internetom-nahriala som, vyslahala.. vlastne este stale slaham a netusim, aku konzistenciu to ma mat.. musi to byt uplne tuhe? alebo sa to moze mierne hybat? dakujem Smútok

dadika, So, 02. 06. 2012 - 18:02

ahoj, môže sa to mierne hýbať - keď si dala stužovače tak krém v torte pekne stuhne po stabilizácii v chladničke Slnko

no uvidime ako to dopadne.. inak velmi sa tomu nerozumiem, ale neviem, ci sa mi to neseklo prave kvoli tomu stuzovacu.. lebo prvy som dala, hned ako som to vytiahla z chladnicky-a za par mi to bolo seknute. Potom som to prihrievala a vyslahavala s tym, ze som tam pridavala ten druhy stuzovac. A ked sa to po kratkej chvili zacalo tvarit znova divne, radsej som prestala slahat:(
Tak zajtra zreferujem, co to spravilo cez noc v chladnicke:)
zatial dakujem za kazdu radu!

a akú si dala čokoládu? Určite sa nesekol kvôli stužovaču a mala si ten krém riadne vychladený? Mne sa to stalo ale ešte v začiatkoch keď nebol krém riadne vychladnutý a potom pri šľahaní sa sekol vlastne som ho prešlahala a ak si použila bielu čokoládu z tej nie je úplne hladký krém ten je mierne akoby hrudkový... Slnko Slnko Slnko

No cokoladu som mala klasicku Figaro, tak neviem. Ak to teda nebude stuzovacom, bude to asi preslahanim. Ja som totiz zapla slahac na najvyssi vykon, vsak "nech to je co najhustejsie", nie?:) a slahala a slahala.. takze poucenie je, ze radsej pomalsie treba.
Inak, torta bola chutovo nakoniec velmi dobra. Len som sa s nou fakt natrapila, kedze sa mi sekla aj slahacka do tvarohoveho kremu. Ale nastastie sa mi ho podarilo zachranit tak, ze som tvaroh namiesto do slahacky zamiesala do vanilkoveho pudingu so stvrtkou roztopeneho masla.
No co uz, aspon som sa zas nieco nove naucila:))
dakujem za rady Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama