Krém nebo v ústach
Pozrite si aj
pozri toto : www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/nebe-v-hube
alebo toto : www.tortyodmamy.sk/content/nebo-v-ustach to je aj s kokosom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Erikaja, si zlatá ale ja nehľadám zákusok ale krém a jeho stvoriteľka ho takto nazvala. Raz som ho našla, ale už sa k nemu nemôžem dopátrať. Len viem, že sa robil v mikrovlnke a bol to vaječný krém. Ešte raz ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/content/krem-priamo-z-mikrovlnky-tajny-nazov-…
kukni toto:))
hadam je toto co hladas??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu je:Krém priamo z mikrovlnky-tajný názov NEBÍĆKO V ÚSTACH
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ho mám skopírovaný u seba v súbore toto je na 100% to čo hľadáš. Dúfam, že som pomohla. JULKA
Krém priamo z mikrovlnky-tajný názov NEBÍĆKO V ÚSTACH
Nebíčko v ústach-vaječný krém
Ingrediencie
• 5 vajec
• 30 dkg kr. cukru
• 2 vanilkový cukor
• 2 - 3 maslá
Inštrukcie
POSTUP PRÍPRAVY
Plnka sa varí v mikrovlnke.
1. Najskôr si pohľadáme vhodnú misu do mikrovlnky. Musí byť dosť veľká, ale taká, aby sa vám zmestila v pohode do mikrovlnky.
2. Rozbiť vajíčka do misy určite viete. Pridáme štipku soli, kryštálový cukor spolu s vanilkovým. Vajíčka a cukor vymiešame mixérom do peny.
3. Do inej misy si dáme zmäknuté palmariny, trochu ich môžeme popučiť vidličkou. Odložíme nabok. Budeme ich potrebovať, keď sa plnka dovarí v mikrovlnke.
5. Keď máme vajíčka s cukrom vyšľahané, vložíme celú misu do mikrovlnky. Nezakrývame.
A TERAZ ZAČÍNA TÁ VEEEEĽMI POZORNÁ ČASŤ!
6. Nastavíme časovač na 5 - 7 minút (ja som dala 6) a zapneme mikrovlnku.
7. Hľadíme na mikrovlnku. Každých 20 -30 sekúnd mikrovlnku otvoríme a pripravenou vareškou plnku pomiešame. Plnka musí byť horúca. Potom pozor aj na misku, ku koncu je postupne trochu horúcejšia.
8. Dáme späť do mikrovlnky, zase rátame do 30
. Tú plnku stále nespúšťajte z očí, v mikrovlnke sa totiž plnka krásne nafukuje, aby ste to stihli vypnúť skôr, ako vám plnka utečie z misky. Takto to opakujeme po celých 5 -7 minút, čo sa plnka varí v mikrovlnke.
10. Na začiatku je to skôr pena, ale postupne ku koncu získava hustejšiu konzistenciu a na konci bude pripomínať napr. taký polohustý puding zo zlatého klasu alebo tekutý med. To je len dobre.
11. Zoberieme tú druhú misu s palmarinom, zapneme znovu mixér a prešľaháme palmariny.. Je dobré vyložiť ich z chladničky skôr, aby boli zmäknuté. Pridáme polovicu HORÚCEJ plnky a stále miešame mixérom. Druhú polovicu plnky dáme zatiaľ riadne vychladiť.
12. Teraz sa vám bude zdať, že ste niečo určite pokazili, pretože tá horúca plnka s palmarinmi urobí veľmi zvláštnu, ba až trochu nevzhľadnú hmotu. NEBOJTE SA, TAK TO MÁ BYŤ!
13. Hmotu si nevšímajte, len stále mixujte.. (Možno aj 10 minút).
14. Z počiatočného neidentifikovateľného čuda sa postupne miešaním prepracujete k nádhernej hladkej mase. Tiež som sa na to dívala dosť skepticky, že akože z tohto aj niečo bude? Môže sa vám dokonca plnka aj zraziť. STOP! Ešte to nevyhadzujte, len stále miešajte, uvidíte, že sa to podarí.
15. Choďte skontrolovať na balkón druhú polovicu plnky, či náhodou už aj ona nie je súca spojiť sa s ostatnou plnkou. Ak je už dobre vychladená, zmilujte sa nad ňou a pridajte ju k tej dlho sa šľahajúcej mase a znovu premixujte. Črpla som aj trochu rumu, hm...
16. A teraz môžete skúsiť, či budete mať aj vy nebíčko v papuli.
A ozaj, ak chcete tmavú plnku, pridáme čokoládu alebo kakao. Ale vanilková (svetlá) je lepšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzia bola rychlejsia no neviem ako pridat ked chcem aby mi to vyfarbilo na cerveno ten link
....a ja si robim len zakladny a potom pridavam podla chuti co chcem coko kokos orechy a podobne experimentujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Julča
perfektný komentár, som sa nasmiala
a inak vďaka, zapísané, odskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stelka ja som ten komentár nepísala
ja som si to len tak skopírovala ako to tu bolo uvedené. Ale už som s toho asi 1/2 komentára povymazávala, lebo ma to strašne zdržiavalo. Ale musím povedať, že krém je fantastiko
Niektoré babeny boli rýchlejšie, ale nevadí hlavné je poradiť keď viem.
JUL
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcence ako sa tak pozeram to je ale zdlhavy receptik ale ja vam poradim este jednoduchsi a rychlejsi a tiez lahodny.Dame si do kastrola 3vajicka 21dkg cukor krystal 2vanilky a 6 velkych lyzic vody alebo mlieka ak chceme mliecny trosku zaslahame a hned dame na sporak na jemny ohen a stale slahame rucne metlickou do peny pozor nesmie sa varit len priviest k varu a hned vypnut je to len par minut.Nechame vychladnut maslo vyslahame bez cukru a pomaly zaslahame tuto vajecnu hmotu je to vyborny krem aj do torty.Ak chceme cokoladovy ked odstavime tak do horuceho dame cokoladu spustit a mame cokoladovy,ked kakaovy dame hned kakao a s tym varime a ked kavovy tak ja davam suchu kavu tiez hned na zacatku varenia nesfafe je lahodnejsia nema zrnka ja pouzivam len tu.Krasne pecenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám, presne toto som hľadala. Ste strašne zlaté a moc ste mi pomohli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, prosím Vás poraďte, kde nájdem recept na krém nebo v ústach, alebo tak nejak sa robí. Je to krém, ktorý sa robí v mikrovlnke. A ešte sa chcem spýtať, ak ho niekto robil, skúšal aj kokosovú variantu? Ďakujem