korpus zo špaldovej múky
Pozrite si aj
reklama
reklama
Keďže môj syn je celiatik, tak už skoro dva roky pečiem koláče z bezlepkovej múky... piškóty sú ok, tam nie je žiaden chuťový rozdiel... problém mám iba s hneteným cestom na linecké... tie sa mi rozpadávajú... Musím vyskúšať recept, ktorý mi poslala Bea...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odporúčame
reklama
reklama
Čítala som, že občas majú Vaši zákazníci požiadavku na korpus zo špaldovej múky, preto sa chcem podeliť o dnešnú skúsenosť s takýmto korpusom. Možno niektorej z Vás niekedy pomôže.

Keďže dcéra zo zdravotných dôvodov potrebuje maximálne obmedziť používanie klasickej pšeničnej múky, dnes som jej chcela niečo dobré upiecť a preto som trochu experimentovala. Piekla som korpus podľa Bohušovho nastavovaného receptu, s malou obmenou. Na 2/3 múky som použila špaldovú múku hladkú a 1/3 som nahradila kukuričným škrobom. Robila som kakaovú verziu. Na moje veľké prekvapenie korpus krásne narástol, je síce málinko tuhší, ale chuťovo je vynikajúci.