kedy potierať krémom?
Pozrite si aj
Ja večer natriem a ráno poťahujem - podľa mňa je to takto lepšie, lebo poriadne torta zatuhne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tieš ked stuhne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
naplnim, jemne potriem hore a po bokoch, zatazim -aby mi nevyduvalo potah ked torta bude stat u zakaznika par hodin na stole- pred potahovanim si dam do cisteho masla praskovy cukor, prip. trocha presosiateho kakaa podla toho aka je plnka a tak na nezatuhnutej vrchnej vrstve potahujem. Preco?
1. povrch by si musela mat super extra vyhladeny aby bol naozaj bez hrbolcov ak je torta priamo z chladnicky
2. potah by musel mat min. 4mm aby sa pripadne nerovnosti stratili-cim hrubsi potah tym menej nedokonalosti vidiet-to ja osobne nerobim-zatial teda
3. ak si natries povrch tesne pred potahovanim-ale torta samozrejme predtym by mala byt riadne zatuhnuta-pekne si vyhladis povrch i boky-lebo krem ta "pusti" kdezto pri tzatuhnutom povrchu to nevyhladis ani zehlickou-tot moja skusenost.
4. dalsia skusenost-pri potahovani torty so vzorom-otlacok silikon. podlozky je to jedno-kvety pekne prekryju pripadny hrbolcek a je tiez pravda ze i samotny potah je hrubsi kedze tam vytlacas vzor aby si mala potah dostatocne pevny.
hotova esej ja viem ja len ze takto o robim ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem Vám všetkým veľmi pekne.
Adeluska, prosím ťa, aj pod bielu poťahovku dávaš kakaový krém?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Záleží aj od toho akú tortu robíš či 3D alebo obyčajnú, keď robím klasickú okrúhlu alebo iný tvar, potieram a hneď ja poťahujem, poťahovka sa dá krajšie vyhladiť ako na stuhnutej torte-kréme, keď robím 3D tortu tak si naplním, dám poriadne schladiť, povyrezávam tvar aký potrebujem, zas dám zachladniť a potom natriem krémom a tiež hneď poťahujem.
Každému sa ale inak lepšie robí a je na tebe ako to budeš ďalej robiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja naplním, boky zahladím a dám z večera do rána do chladničky. Krémom potieram tesne pred poťahovaním. Takto mi to vyhovuje, poťah sa dá krajšie vyhladiť na nestuhnutom kréme a okrem toho, aj keby som chcela krémom potrieť tortu hned po naplním-pred tuhnutím, tak na toto moje milé ja nemám nervy, čerstvo naplnená torta sa mi pri natieraní maslovým krémom deformuje krúti, no proste..infarktuš...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nechávam tortu najskôr poriadne stuhnúť. Potom, keď idem poťahovať ju vytiahnem z chladničky, pripravím a rozvaľkám si hmotu a poťahujem. Za ten krátky čas krém na povrchu trochu zmäkkne a torta sa dá pekne uhladiť, ale vo vnútri ostane tuhý a torta sa nedeformuje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte,
ako to robíte vy? kedy potierate naplnený korpus krémom pod poťahovku? tesne pred potiahnutím? Ja korpus naplním, potriem maslovým krémom a potom dávam na niekoľko hodín (väčšinou cez noc) do chladničky a potom poťahujem. ale niekde som čítala, že potierajú korpus tesne pred potiahnutím. čo je podľa vás lepšie. poťahujem MMF.
ďakujem