reklama

kedy potierať krémom?


reklama

ahojte,
ako to robíte vy? kedy potierate naplnený korpus krémom pod poťahovku? tesne pred potiahnutím? Ja korpus naplním, potriem maslovým krémom a potom dávam na niekoľko hodín (väčšinou cez noc) do chladničky a potom poťahujem. ale niekde som čítala, že potierajú korpus tesne pred potiahnutím. čo je podľa vás lepšie. poťahujem MMF.
ďakujem Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

zlatat, St, 01. 09. 2010 - 12:49

Ja večer natriem a ráno poťahujem - podľa mňa je to takto lepšie, lebo poriadne torta zatuhne.

naplnim, jemne potriem hore a po bokoch, zatazim -aby mi nevyduvalo potah ked torta bude stat u zakaznika par hodin na stole- pred potahovanim si dam do cisteho masla praskovy cukor, prip. trocha presosiateho kakaa podla toho aka je plnka a tak na nezatuhnutej vrchnej vrstve potahujem. Preco?
1. povrch by si musela mat super extra vyhladeny aby bol naozaj bez hrbolcov ak je torta priamo z chladnicky
2. potah by musel mat min. 4mm aby sa pripadne nerovnosti stratili-cim hrubsi potah tym menej nedokonalosti vidiet-to ja osobne nerobim-zatial tedaChichocem sa
3. ak si natries povrch tesne pred potahovanim-ale torta samozrejme predtym by mala byt riadne zatuhnuta-pekne si vyhladis povrch i boky-lebo krem ta "pusti" kdezto pri tzatuhnutom povrchu to nevyhladis ani zehlickou-tot moja skusenost.
4. dalsia skusenost-pri potahovani torty so vzorom-otlacok silikon. podlozky je to jedno-kvety pekne prekryju pripadny hrbolcek a je tiez pravda ze i samotny potah je hrubsi kedze tam vytlacas vzor aby si mala potah dostatocne pevny.
hotova esej ja viem ja len ze takto o robim jaSlnko

micha99, St, 01. 09. 2010 - 13:54

ďakujem Vám všetkým veľmi pekne.
Adeluska, prosím ťa, aj pod bielu poťahovku dávaš kakaový krém?

Záleží aj od toho akú tortu robíš či 3D alebo obyčajnú, keď robím klasickú okrúhlu alebo iný tvar, potieram a hneď ja poťahujem, poťahovka sa dá krajšie vyhladiť ako na stuhnutej torte-kréme, keď robím 3D tortu tak si naplním, dám poriadne schladiť, povyrezávam tvar aký potrebujem, zas dám zachladniť a potom natriem krémom a tiež hneď poťahujem.
Každému sa ale inak lepšie robí a je na tebe ako to budeš ďalej robiť.Úsmev

karmelka (bez overenia), St, 01. 09. 2010 - 20:45

ja naplním, boky zahladím a dám z večera do rána do chladničky. Krémom potieram tesne pred poťahovaním. Takto mi to vyhovuje, poťah sa dá krajšie vyhladiť na nestuhnutom kréme a okrem toho, aj keby som chcela krémom potrieť tortu hned po naplním-pred tuhnutím, tak na toto moje milé ja nemám nervy, čerstvo naplnená torta sa mi pri natieraní maslovým krémom deformuje krúti, no proste..infarktuš...

Ja nechávam tortu najskôr poriadne stuhnúť. Potom, keď idem poťahovať ju vytiahnem z chladničky, pripravím a rozvaľkám si hmotu a poťahujem. Za ten krátky čas krém na povrchu trochu zmäkkne a torta sa dá pekne uhladiť, ale vo vnútri ostane tuhý a torta sa nedeformuje. Mrkám

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama