reklama

kde som spravila chybu???


reklama

prajem pekný večer...prosím kde som spravila chybu keď mi spod marcipánu vychádza ako keby rozpustený marcipán,ale pritom vrchný marcipán je tvrdý??? marcipán používam zo sušeného mlieka, plnka bola maslová a bol v tam aj džem...ďakujem za každú odpoveď

Pozrite si aj


reklama


reklama

evelyn1, So, 17. 09. 2011 - 21:14

Ahoj dasa2010. Ten istý problém som mala asi pred mesiacom ,pri svadobnej torte.Krém pod potahovkou som mala varený miešaný s vaječným nad parou.Vyzeralo to ako
keby sa z vnútra topila potahovka zo sušeného mlieka.
Potahovku som opatrne odstránila z torty,oškrabala krém.
Urobila som nový vaječný nad parou a nová potahovka.Tá odstránená potahovka sa normálne na taniery topila.Tortu som pekne dokončila a poučenie, pod potahovku len vaječný nad parou. Držím ti palce ,nech sa ti darí. Zlomené srdce Kvietok
Môžeš sa pozriet na foto ,svadobná na želanie s hnedou
stuhou.

ďakujem za radu...vždy som robila maslové krémy a nikdy to nespravilo...vajecny nad parou som neskusala...mohla by si mi poslat osvedceny recept nan? nerada by som opat prerabala dalsiu tortu Smútok

no ja som mala podobny problem pri dcerkinej torte...marcipan sa mi topil, lebo pod potahovkou som mala puding zmiesany so smetolom....na druhy den som sa chytala za hlavu Plačem ...moje ponaucenie je, ze pod potahvku davam iba smetol zmiesany s praskovym cukrom... Chichocem sa Veľký úsmev

ďakujem za radu...vždy som robila maslové krémy a nikdy to nespravilo...vajecny nad parou som neskusala...mohla by si mi poslat osvedceny recept nan? nerada by som opat prerabala dalsiu tortu Smútok

stankad, So, 17. 09. 2011 - 21:42

tiež pod poťahovku dávam iba maslo vymiešané s práš. cukrom. Iba raz sa mi to stalo, že mi spod poťahu vytekala taká priesvitná sladká tekutina, ale som robila knihu a dlho som ju zdobila (asi 2 hod.)a nedávala som ju do chladu. Odvtedy zdobím postupne aj s chladením a už sa mi to nestalo.

suhlas.. pod potahovku iba maslo s cukrom a nadrobeny korpus.. pozri diskusie, rozoberali sme tu to x.krat.. Mrkám

evelyn1, Ne, 18. 09. 2011 - 01:07

dasa 2010 vanilkový vaječný krém nad parou .6 celé vajíčka, 30 dkg kr.cukru,2-3 ks vanilk.cukru ,vyšľahat nad parou,ja šľaham mixerom približne 20 minút,má sa ti medzi prstami robit nít, necháme vychladnút a pridáme 40 dkg Hery . Daška držím ti palce,nech sa ti darí. Zlomené srdce Kvietok Slnko

toria, Ne, 18. 09. 2011 - 14:50

no a mne sa to stalo aj s rozmrveným korpusom s maslom a viete v čom bol problém, keď je chladnička na silnejšie. Skúste to posledovať teplotu v chladničke prispôsobim tak, aby nebola moc studená a je to vyriešené. Skúste aj vy. Odporúčam. Teraz môžem mať šľahačku pod poťahovkou čo mám najčastejšie keďže dosť používam lilly, máslovo - pudingové krémy a nestáva sa mi to.

PA a veľa zdaru

dievčatá mooooc mooooc ďakujem za každú radu... Bozkávam a evelin1 moc ďakujem s pomocou nového krému...pri novej možnosti piecť vyskúšam Mrkám

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama