Kavovy krem - poradite?
Pozrite si aj
Ja robievam tento kávový krém: Kávový krém: 8 žĺtkov /tie, ktoré nám vystali z korpusu - bielkového/, spolu s 250ml šľahačkovej smotany, 40g hladkej múky a 140g práškového cukru nad parou uvaríme do zhustnutia /asi 30minút/, necháme vychladnúť a vyšľahame s 250g masla a nakoniec prišľaháme 100ml silnej čiernej kávy /môže byť aj neska/.
A korpusy aj tieto:Piškótový korpus: 6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 6 PL práškového cukru. Bielkový korpus: 8 bielkov, 280g práškového cukru, 120g polohrubej múky, 110g mandlí /olúpaných a najemno zomletých, vlašských orechov alebo lieskových orieškov/.
1.-obyčajný: Bielka vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom a postupne k nim pridávame striedavo preosiatu múku a sneh z bielkov. Rozotrieme na plech pokrytý papierom /alebo do tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou/ a pečieme na 180 stupňoch do zlata.
2.-bielkový: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, prišľaháme cukor, postupne na striedavo pridávame múku a mleté mandle. Znovu rozotrieme na plech alebo do tortovej formy a pečieme na 170 stupňov, 30 minút.
Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem krasne!
ESte by som sa spytala, ten krem vyjde na klasicku tortovu formu?
Vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na tortičku, dvakrát prerezanú a naplnenú, s priemerom asi 24 cm...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja skoro do všetkých tortičiek dávam kávovú plnku takúto: 240g. kryštálového cukru, 4 vajcia(celé), 7 polievkových lyžíc zaparenej silnej kávy, 3 vrchovaté polievkové lyžice hladkej múky a 2 polievkové lyžice kakaa. Variť nad parou asi 15 min.. Je dobré ho pravidelne miešať. Po vychladnutí pridám 250g. hery(alebo maslo). Je ako pena. Zatiať kto ju ochutnal, tak si pýtali zasa. Ja som s ňou spokojná. A čo sa týka korpusu: 4 žltka, 220g. pr. cukru, 100ml. horúcej vody, 150ml. oleju, 250g. hladkej múky, 1 PDP a na tmavé cesto aj 2 pol. lyžice kakaa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím jednoduchý a chutný kávový krém asi takto:
na 1 maslo cca 1dcl kávy (2 lyžičky zrnkovej mletej + 2lyžice cukru kryštál. zaliať 1,5dcl vody) všetko spolu vyšľahať ešte kým je káva teplá podľa potreby pridať práš.cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vam kraaasne,ste zlateeee!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robila som tento, je to recept na orechovu tortu s tymto kremom tu na stranke a bol vynikajuci:
•1 a 1/2 dcl uz precedenej ciernej kavy, 1 dl mlieka, 3 pl polohrubej muky, 1 vanilka,
uvarit krem
•15 dkg praskoveho cukru, 20 dkg masla, 5 dkg orechov, rum podla chuti, 1 zltok (nemusi byt) vymiesat a zmiesat s kremom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Biga,čo sa týka korpusu-bielka tam neidú?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte!
Poradite mi prosim nejaky dobry recept na kavovu plnku do torty....a ak mate k nej aj dobry odskusany korpus.
Dakujem krasne!!!