Kavova plnka

Popis

Plnka, ktora ma velky uspech :-)

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

250millilitrovmlieko
1kuskaramel.puding,premium
2polievkové lyžicekávy
200gramovmasla
150gramovcukor prašk.
1kusmascarpone

Inštrukcie

Tuto plnku som tu nenasla, dufam, ze som hladala dobre.. Je to vlastne taky moj vymysel :-)

Do hrnca si dam polovicu mlieka s kavou a cakam, kym zovrie, v druhej polovici si rozmiesam puding a pridam ho k vriacemu kavovemu mlieku. Kym puding chladne, vymiesame maslo s cukrom a vychladnute to spojime. Nakoniec primiesame mascarpone a vyborna plnka je na svete. Ja davam aj do piskoty 1-2 PL silnej kavy a ked peciem roladu, na vrch si urobim kavovu polevu - pr. cukor + horuca kava...

Je to naozaj vyborny recept, odporucam ho kazdemu, u nas mal velky uspech. Dobru chut :-)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

chcela som sa spytat, ze co je to vlastne to mascarpone? vdaka

je to kremovy syr..dostat ho kupit aj u nas..v tescu..aj v lidli.. Kvietok

Áno

určite vyskúšam, dlho hľadám dobru kávovú plnku Vyplazený jazyk

tak plnka spravená, je veľmi jemná, a veľmi chutná. V kombinácií s višňami je mňam mňam. Len sa bojim trvanlivosti kôli mascarpone Mlčím

Som rada, ze plnka chuti, trvanlivosti by som sa moc nebala, nie je to ako s tvarohom alebo smotanou, mascarpone ma tolko tuku,co aj maslo, takze vydrzi dlho Slnko
Ja som tu plnku robila minuly piatok a posledne kusky sme dojedali vo stvrtok, takze skoro tyzden a kolacik bol ako prave dorobeny Vyplazený jazyk
Prajem dobru chut Zlomené srdce

Úsmev

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

ja som sa chcela spztat aku kavu si davala,ci klasiku pomletu zrnkovu a ci tam nevadili tie zrnka,alebo nesku,dakujem

davala som instantnu nescafe crema, to je moja najoblubenejsia Vyplazený jazykSlnko

ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Môžem použiť tento krém aj ako plnku do torty? Je dosť hustá? Ďakujem

áno, už som ju robila, len nedávaj 500ml mlieka, ale len 250 na jeden puding, potom to bude super Úsmev

Ďakujem, vyskúšam.. Slnko

vyborna ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Áno jednoznacne vyborná,,, TlieskamTlieskam

Ahojte dievčatá, prosím o pomoc, robím túto plnku chcem ňou zajtra plniť tortu, ale je úplne seknutá, skúšala som aj zachladiť a vyšľahať, nič sa nedeje, ba by som povedala, že je to ešte horšie, mohli by ste mi poradiť, či sa to dá ešte zachrániť, prosím o skorú radu, inak to pôjde do koša. DAKUJEM!!!!

...tak dievčatá, pre tie, čo sú také bezradné ako ja, nahrejte krém krátko v mikrovlnke, a vymiešať, ja som to zopakovala cca 4 - 5x a krém sa zmenil na nepoznanie, vyšľahal sa dohladka, len dúfam, že sa to už nezopakuje. Ale aj tak sa mi to zdá riedke v porovnaní s plnkou šľahanou nad parou, má to také byť???? Dakujem

tak super, dobre si si poradila Úsmev ja takéto prípady väčšinou riešim ponorným mixérom Chichocem sa keď používam plnku do torty, tak dávam 250-300 ml mlieka na jeden puding, ja to radšej zmením aj v popise.. nech sa darí Kvietok

Kakajka, dakujem za odpoved, aj ja som to najskor riesila mixerom, potom ponornym mixerom a ked som videla, co sa s tym deje, myslela som, ze zosediviem Veľký úsmev rychla pomoc net, i ked fakt nechapem, maslo aj mascarpone mali rovnaku teplotu, puding vychladnuty (aj ja som davala do menej mlieka, ako pises), neviem kde sa stala chyba, ale stalo sa ti, ze ta plnka sa opat zrazila uz natreta v torte? Lebo ja som ju pekne vyslahala, natrela a ked som tortu zachladila, stalo sa to opat, neviem ci mam nasilno chladnicku 4°C alebo preco sa to stalo, inak ten krem mi velmi pripominal tu karamelovu plnku v starych dobrych komunistickych veternikoch Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk Ale pri konzumacii to nikomu nevadilo a ja rada, ze uz mam po tom Chichocem saChichocem saChichocem sa

Aj sa som mala podobný problém, nakoniec som do plnky dala orechy, trocha kakaa, trocha rumu a nikto nevedel že bola vlastne zrazená, ba mi ju pochvaľovali.
Raz som urobila tak, že na teflón. panvicu som dala akože "usmažiť" dve celé vajíčka - naľahko. Potom presypala na tanier, aby veľmi nezhustli. Za chvíľku boli studené, potom šup ich po častiach do plnky - a spojila sa mi. Tiež to bola nejaká s kakaom, alebo čokoládou.

Výborný krém pre milovníkov kávy! Len som dala trošku viac cukru, asi 200g, ale niekto tiež pije kávu sladšiu, niekto menej sladkú... Áno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.