reklama

Kardinál

Pridal/a samporka dňa 25. 01. 2015 - 14:17 - Recepty samporka
Kardinál, Recepty na zákusky, samporka

reklama

ľahký zákusok ku kávičke

Ingrediencie
8 kusy vajce
300 gramov kryštálový cukor
50 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
500 millilitrov sladká smotana
1 kus šľahačková smotana
1 čajová lyžička práškový cukor
5 polievkové lyžice slivkový lekvár
Postup

Zo 6 bielkov a 200 g cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Dve celé vajcia, 6 žĺtkov, 100 g cukru a vanilkový cukor vymiešame do penista a zľahka primiešame múku a prášok do pečiva.

Na plech vystlaný papierom na pečenie dávame lyžicou striedavo sneh a cesto.

V originál recepte sa na plech pomocou vrecúška striekajú striedavo pásy, ale ja som si to zjednodušila.

Cesto upečieme, necháme vychladnúť, potom ho obrátime naruby, stiahneme z neho papier, natrieme lekvárom a pozdĺžne prerežeme.

Jednu časť natrieme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom a jednou lyžičkou cukru (podľa chuti, nemusí byť) a prikryjeme druhou časťou cesta, ktorú obrátime lekvárom dolu.

Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Doplňujúce poznámky

Tento zákusok sa dá robiť s rôznymi obmenami plnky. Šľahačka môže byť na polovicu s jemným tvarohom, prípadne šľahačka s tvarohom a pudingom, parížska šľahačka, karamelová šľahačka...

Môžeme obmeniť druh džemu, alebo aj pridať zmes mrazeného drobného ovocia. Recept nie je môj vlastný, mám ho z internetu. Tak som skúsila :-). Nech vám chutí.. :-)

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Úsmev tento zákusok sa mi podaril len raz... prvý a posledný krát Chichocem sa . Odvtedy akoby bol pre mňa začarovaný Smútok , tak dávam od neho ruky preč. Ale chutí výborne... Áno Áno Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama