reklama

jogurtovy zeeasan a slahackova cerstva smotana???


reklama

viem, ze tu je dost tem na zeeasan, ale potrebujem sa uistit v jednom. na zeeasan sa pouziva na pripravu trvanliva rastlinna slahacka, ale tu (zahranicie) sa predava len cerstva Mlčím slahacka. mozem to pouzit do torty ako plnku? namiesto vody chcem dat stavu zo zavareneho ananasu a na korpus polozik kusky cele. moze byt? torta by mala vydrzat 2-3 dni maximalne. nic sa nestane, ked potom potrem tortu nakonec maslovym kremom a na to obalim WI? a este jedna otazocka, teda skor dotaz. je lepsie, ak ju napecem jeden den a vyplnim a dam na celu noc do ladnicky zatuhnut? a nadruhy den potiahnem a dozdobim? Torta . pomozte , dnes musim zacat tak musim rozhodnut ci to spravim takto alebp vymyslim inu plnku ovocnu Smútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kisko, St, 06. 04. 2011 - 14:08

Ja tiez naplním den predtym,potom potahujem,a tá slahacka. Prekvapenie ...no neviem kolko má trvanlivost,aspon keby tak 5 dní...alebo by som prevarila Mrkám ,dala vychladnut a potom vyslahat Hambím sa , a stavu tiez dám namiesto vody,a ovocie nakoniec vmiesam do plnky Zlomené srdce

no slahacka ma napisane ze trvanlivost do 12...svadba je 9. tak to by malo vydrzat asi...a prevarit? hmmm , vyslaham ju potom? ak ano, tak kolko? a myslis ze mam ovocie zamiesat do plnky teda, nie naukladat cele na korpus?

Kisko, St, 06. 04. 2011 - 14:20

Vyslahat sa dá aj po prevarení,ale ked má do 12,tak to potom urcite bude sterilizovaná,má predlzenu trvanlivost.Ja ananás rozrezem este na mensie kusky a takto miesam do krému,ale tu zeny zvyknu naukladat na korpus

Kisko, St, 06. 04. 2011 - 14:21

Ked ne si istá, a más moznost,urob potom traseny krém,je to podobny,ked robís s bielym jogurtom

traseny krem mam moznost, kedze pudingy ole som kupila do zasoby na slovensku. ale ako s bielym jogurtom? ako dat ho do traseneho kremu?

Kisko, St, 06. 04. 2011 - 15:13

namiesto slahacky biely jogurt a 2-3 PL práskovy cukor

hmm..tak teraz neviem. ma napadlo ze mam aj slahacku v prasku a spravit tu a dat potom zeasan..
alebo zienky co robite zeasan mate este nejaku radu? Plačem

ja som dostala informaciu, ze jogurtovy zeesan sa s ananasom ani s kiwi neznasa... zvykne sa zrazit

a namiesto rastlinnej slahacky mozes pouzit zivocisnu... len ju musis viac vyslat (nie do polotuha)

ahojte dievcata tiez som hoby tortarka a zijem v zahranici mozete mi prosim vas vysvetlit co to je zeeasan.

zeesan je zmes na prípravu náplne pre cukrárske výrobky, ochutený stabilizátor rastlinnej šľahačky... miesa sa v urcitom pomerem s vodou a slahackou

Ja bežne používam jogurtový zeesan so živočíšnou šľahačkou aj s ananásom a ešte sa mi nikdy nezrazil. Ale treba použiť zaváraný ananás, možno takto reaguje na čerstvý ananás. Torta Torta

davas pomer vody a slahacky tak ako je napisany? ci davas menej vody(stavy)

sio, St, 06. 04. 2011 - 20:22

ak dáš kompót tak sa nič nestane,ale ak ananás alebo kivi čerstvé tak áno,obsahujú enzým ktorý zabraňuje tuhnutiu želatíny

juj..taak sa mi odlahlo ze teda zavarany mozemÚsmev Tlieskam Slnko mam zavarany ananas a druhu chcem cucoriedky tiez zavarane. a zienky, mam korpus natret aj dzemom a poliat stavou?ci na zeasan netreba?

Janais, St, 06. 04. 2011 - 22:12

Ja natieram džemom, ale nepolievam, lebo to z tej šľahačky pekne zvlhne.

selenka, Št, 07. 04. 2011 - 00:07

Zienky, otazka trosku mimo, ale prave cakam na jogurtovu Lilly, prvykrat som to objednala a pokial viem, tak je to podobne ako zeasan. Len sa chcem opytat - ked uz mate vyslahanu slahacku, Lilly rozrobenu vo vode tam prislahavate este slahacom, alebo len jemne rucne? Lebo na navode pise ze jemne, len si neviem predstavit, ako sa to potom tak dobre spoji. Smútok

Vyšlahaj si šlahačku a potom zmiešaj Lilly s vodou a rýchlo-lebo tuhne,pridaj k šlahačke a kludne mixuj,ale nie dlho,len dokial sa spoja.

Davaj si pozor .Neslahaj dlho iba tak z lahka,lebo sa ti krem zrazi.Ja som si na zaciatku dobre neprecitala navod a slahala som tak ako pri zeesane a vyhodila som dve davky lebo sa mi to zdrclo.

selenka, Št, 07. 04. 2011 - 10:23

Cokoladka, ja som este nerobila ani so zeesanom, vobec neviem, ako sa to sprava. Tak teda ako, radsej vobec nepouzivat slahac pri pridavani Lilly? Lebo uz som tu citala viacere diskusie a nasla som aj take, ze slahacku vyslahat do polotuha a potom pridat Lilly a doslahat do tuha. Teraz som z toho jelen. A ake mnozstvo slahacky + vody + Lilly davas (resp. ake mnozstvo vystaci) na tortu s priemerom 26 cm, dve vrstvy kremu?

Itka, Št, 07. 04. 2011 - 07:31

no super-zas nové odpovede o zeesane-aj mne pomôžu Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama