reklama

jahodový zesan


reklama

Dievčatá, idem robiť plnku zesan jahodový. Ten pomer zesan -voda- šľahačka dodržiavate podľa návodu? Alebo ste si niečo na to vylepšili? Ďakujem za radu.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Zlata09, So, 27. 11. 2010 - 15:22

Ja som postupovala presne podľa návodu, prvýkrát sa mi to zdalo riedke, ale ešte pred natretím na tortu je dobré, aby chvíľu postálo v chladničke a ono to stuhne. Ak pridáš viacej zeesanu (čo som aj jedenkrát urobila), potom sa môže stať, že to bude ako betón. Vyplazený jazyk

Sigetka, So, 27. 11. 2010 - 16:43

Doporučujem podľa návodu, akurát ak chceš pridať ešte aj ovocie, tak daj o trošku menej vody, lebo tá voda z ovocia to trochu rozriedi a horšie sa to krája.

macis, So, 27. 11. 2010 - 21:21

pouzivam vacsinou jogurtovy zeasan a robim ho v pomere 1l slahacky, 400 ml vody a 250 g zeasanu

KaMarta, Ne, 28. 11. 2010 - 15:40

macis a nie je 400 ml vody veľa na 250 g zesanu?

Recept na obale je voda v G a aj smotana v g. Tak som to dala na váhu a vyšlo mi, že l liter smotany Rajo-zelená rastlinná je cca 915 g a k 250 g zessanu mi vychádza iba 2oo ml vody. Tiež asi nabudúce vyskúšam dať aspoň 300 ml vody na 250 g zesanu.
A ešte sa spýtam, môže sa dať aj do klasickej 33% smotany na šľahanie??? Alebo je to s tou rastlinnou najlepšie?.

macis, Po, 29. 11. 2010 - 10:09

Mne sa nezda vela, zo zaciatku som davala menej a niekedy sa mi to ani nedalo natriet. Ved skus dat najprv mensie mnozstvo vody a ked sa ti to bude zdať tuhe pridaj vodu a este raz preslahaj. ja pouzivam rastlinu smotanu Creme patisserie z Raja v litrovom baleni... raz som skusala klasicku a tak sa mi sekol krem, že som ho rovno vyhodila Chichocem sa

KaMarta, Po, 20. 12. 2010 - 17:54

aj ja som to robila z Creme patisserie z Raja abolo to super....... aj jahodový aj čokoládový..... mňam....

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama