
Výborný osviežujúci zákusok
2 | balíky | detské piškóty |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
2 | kusy | vanilkový cukor |
250 | gramov | šľahačková smotana |
5 | polievkové lyžice | cukor |
1 | kilogram | jahody |
1/ Tvaroh a mascarpone + vanilkový cukor + 1 lyžica cukor vymiešame
2/ Šlahačku s 2 lyžicami cukru vyšľaháme do tuha
3/ Do tvarohu jemne primiešame šlahačku a máme výborný krém Z jahôd si odoberieme malé množstvo cca 100-150 g. na ozdobu ostatné jahody rozmixujeme s 2 lyžicami cukru.
Do tejto jahodovej zmesi namáčame piškoty a ukladáme do tortovej formy.
Uložené piškoty ešte polejeme tak, aby sme zaplnili všetky štrbinky
Na piškoty navrstvíme 1/2 krému a opakujeme druhú vrstvu piškot a krém.
Na poslednú vrstvu krému uložíme nakrájané jahody. Uložíme do chladničky najlepšie na noc. A ráno máte super mňamku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.