Popis
V tomto recepte predstavím zaujímavé zdobenie torty. Dá sa použiť na rôzne torty, podľa chuti, ja som zvolila podľa aktuálnej sezóny jahody.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | internet a vlastná fantázia |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
1 | kus | tortový korpus |
200 | gramov | čokoláda na polevu |
3 | polievkové lyžice | olej |
100 | gramov | ovocie/jahody |
2 | kusy | pudingový prášok jahodový |
300 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | gramov | praskový cukor |
Inštrukcie
Na pevný podklad, ktorý sa zmestí do chladničky si pripravíme čistú bublinkovú fóliu (baliaca fólia na sklenený a krehký tovar), čokoládu rozpustíme v horúcom kúpeli, po rozpustení pridáme olej, do hladka vymiešame.
Vylejeme na fóliu, rozotrieme, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Ovocie (jahody) rozmixujeme, prelejeme do odmerky a dolejeme mliekom do 500ml, dáme variť, pudingové prášky rozmiešame v 50ml mlieka, pridáme kryštálový cukor, vlejeme do vriaceho ovocného mlieka a uvaríme hustý puding.
Za častého miešania necháme úplne vychladnúť, maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme po častiach vychladnutý puding, vyšľaháme na hladký krém. Tortový korpus rozrežeme na tri pláty, natrieme džemom a krémom aj vonkajšie a bočné strany.
Vyberieme stuhnutú čokoládu, stiahneme fóliu a podľa tortovej formy vykrojíme tvar korpusu, ja som mala srdce, položíme na tortu, pritačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Ozdobíme podľa fantázie










Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 8846x
Komentáre
super naápad s tými bublinkami






paráda










mňamko











paráda

