
Výborné šišky spravíte aj v bezlepkovej verzii.
Ingrediencie
Cesto: | ||
500 | gramov | bezlepková múka |
2 | kusy | vajce |
160 | gramov | zemiaky |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | droždie |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | maslo |
50 | millilitrov | rum |
Ovocná pena: | ||
2 | kilogramov | bielok |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
50 | millilitrov | voda |
Postup
Používam bezlepkovú múku PROMIX PK a čerstvé VIVO droždie.
Cesto:
Pripravíme si všetko potrebné na pečenie a začneme robiť cesto: do mlieka a cukru nadrobíme kvasnice a necháme vykysnúť. Do múky nastrúhame uvarené zemiaky a pridáme vajcia a soľ, vylejeme kvások a ešte rum a rozpustené maslo a vypracujeme hladké cesto..
Vypracované cestíčko preložíme na dosku.
Vygúľame asi na 8mm hrúbku.
Vykrajujeme kolieska a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Po vykysnutí šišky vkladáme do rozpáleného oleja vrchnou častou dole.
Zakryjeme pokrievkou necháme robiť asi 3 minúty a odokryjeme.
Pretočíme obracačkou na druhú stranu a dopečieme z druhej strany do zlata.
Vyberieme na obrúsok aby sme odstránili zbytočný olej.
Ovocná pena:
Z bielkov si ušľaháme sneh a prilejeme cukrovú niť a mixujeme a po troche pridávame džem jahodový a vznikne nám krásna tuhá pena.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.