Bezlepkové šišky

Popis

Výborné šišky spravíte aj v bezlepkovej verzii.

Bezlepkové šišky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

500gramovbezlepkovej múky
2kusyvajicka
160gramovvarené zemiaky
1⁄2čajová lyžičkasoli
200millilitrovpolotučné mlieko
1balíkdroždie
1polievková lyžicapraskový cukor
2polievkové lyžicerozpustené maslo
50millilitrovrum

Inštrukcie

Potrebujeme:

  • 500 gmúka PROMIX PK
  • 2 ks vajcia
  • 160g varené zemiaky
  • 1/2 KL soľ
  • 200 ml mlieko polotučné
  • 1 ks čerstvé VIVO droždie
  • 1 PL cukor práškový
  • 2 PL rozpustené maslo
  • 50 ml rum

plnka:

  • 2 ks bielky
  • 6 pl cukor kryštál
  • 50 ml voda
  • džem jahodový

Pripravíme si všetko potrebné na pečenie a začneme robiť cesto:do mlieka a cukru nadrobíme kvasnice a necháme vykysnúť. Do múky nastrúhame zemiaky a pridáme vajcia a soľ, vylejeme kvások a ešte rum a maslo a vypracujeme hladké cesto..

 Vypracované cestíčko preložíme na dosku.

 Vygúľame asi na 8mm hrúbku.

 Vykrajujeme kolieska a necháme kysnúť asi 1 hodinu.

 Po vykysnutí šišky vkladáme do rozpáleného oleja vrchnou častou dole.

 Zakryjeme pokrievkou necháme robiť asi 3 minúty a odokryjeme.

 Pretočíme obracačkou na druhú stranu a dopečieme z druhej strany do zlatova.

 Vyberieme na obrúsok aby sme odstránili zbytočný olej.

 Z bielkov si ušľaháme sneh a prilejeme cukrovú niť a mixujeme a po troche pridávame džem jahodový a vznikne nám krásna tuhá pena.

 

Bezlepkové šišky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.